Rozmnožování holubů (kingove)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dos01

11.4.2021 19:19
Dos01

XXX.XXX.28.251

Dobrý den,
chovám pár (zřejmě samečka a samičku) kingů, jsou v jedné voliéře a domečku. Teď je oba budu mít třetím rokem. Každý rok na jaře mají vajíčka, ale skoro vždy je vyhodí z hnízda a nebo na něj nesedají. Teď na jaře mají znova vajíčko v hnízdu, zatím ho nevyhodili.
Co mám udělat pro to aby se o něj starali a nevyhodily ho z hnízda a aby měli mladý ?

11.4.2021 21:09
Ladesbass

XXX.XXX.157.200

Dos01 napsal(a):
Dobrý den,
chovám pár (zřejmě samečka a samičku) kingů, jsou v jedné voliéře a domečku. Teď je oba budu mít třetím rokem. Každý rok na jaře mají vajíčka, ale skoro vždy je vyhodí z hnízda a nebo na něj nesedají. Teď na jaře mají znova vajíčko v hnízdu, zatím ho nevyhodili.
Co mám udělat pro to aby se o něj starali a nevyhodily ho z hnízda a aby měli mladý ?

Zeptám se: Jakou míte hnízdní misku? Tady u těch těžkých plemen je ta kulatá plastová nebo hliněná na pošťáky naprd. Mě se to taky stávalo, že byly vajíčka mimo hnízdo. Dal jsem jim všude hnízda de dřeva ve tvaru čtverce s rantlíkem, vycpal pořádně slámou, aby nemohli vyhrabávat a vajíčka jsou tam, nikam necestují a hlavně je nerozmačkávají, když na nich sedí. Ale všeobecně Kingové jsou na odchov špatní. Pořídil bych si páru pošťáků a vajíčka od Kingů vždycky podsadil pod pošťáky. Jsou výborní na sezení i krmení.

11.4.2021 21:28
dad

XXX.XXX.64.31

Kdysi mi Kingové odchovávaly v pohodě v podobném hnízdě jak píše Ladesbass

Přidejte reakci

Přidat smajlík