Fremi

XXX.XXX.109.220
Dobrý den,
nejsem žádný znalec ani chovatel proto možná zakládám diskuzi špatně nicméně holubička zahradní má být čeledi holubovití tak to zkouším zde. Již třetím rokem mi lítá celoročně na balkon páreček holubiček zahradních a za tu dobu už jsou vážně krotcí mám pro ně v piksle připravené zrní a vždycky když priletí a jsem doma,tak jim hrst hodím na zem, oni hned sletí ze zábradlí vyzobou to a zase letí pryč. Velmi jsem si na ně zvykla a vlastně je mám ráda,ale zdá se že jeden z tohoto párečku je nemocný a když jsem hledala nemoci ptáků a jejich příznaky zřejmě to odpovídá na trichomonozu.
Na tom jednom je vidět jakási únava, těžkopádnost v letu,je načepýřený, nejeví moc zajem o "ozobávání" se s partnerem,zatím potravu přijímá ale má velké vole .Chtěla jsem se poradit jestli vždy končí tato nemoc smrtí tedy neléčená (to je asi hloupá otázka :-( ), existuje něco co bych mu mohla podat touto nekontaktní formou že by to sezobl aby mu to pomohlo?
Promiňte nejspíš to jsou úplně pitomé otázky ale je mi to strašně líto a rve mi srdce tomu jen tak přihlížet,zároveň si ale neumím představit že ho mám nějak odchytávat a někam nosit a možná mu ten konec života ještě víc znepříjemnit, vystresovat, pokud mu už třeba stejně není pomoci.
Děkuji za reakce, hezký den.
Fremi

XXX.XXX.109.220
Tak dnes sezobl opravdu jen pár zrnek,nevypadal dobře :-( pak jen seděl načepýřený, nemá pevnou stabilitu asi je slabí a zdá se mi že má boulicku na hlavě .Znamená to že ten jeho druh od něho taky onemocní pokud by to byla ta nemoc jak sem o ni cetla? A když ne,najde si ještě někdy noveho partnera?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fremi
napsal(a):
Tak dnes sezobl opravdu jen pár zrnek,nevypadal dobře :-( pak jen seděl načepýřený, nemá pevnou stabilitu asi je slabí a zdá se mi že má boulicku na hlavě .Znamená to že ten jeho druh od něho taky onemocní pokud by to byla ta nemoc jak sem o ni cetla? A když ne,najde si ještě někdy noveho partnera?
Dobrý večer, nechte to na přírodě. Pokud jeden pojde, tak si ten druhý určitě nového partnera najde.