Martin321

XXX.XXX.213.190
Dobrý den,
jsem začínající chovatel holubů. Mám směs pošťáků a moraváků. Poslední dobou začínají chřadnou, krčí se, mají průjem a jako by to v nich škrundá. Postupně ztrácí zájem o pratnera a jen tak posedávají.
Nevím čím to může být holubárnu pravidelně čistím. Krmení mají v dosypávacím krmítku, pač je nemohu krmit každý den. Krmím pšenici, ječmen, hrách a kukuřici. Pravidelně jim dávám vitamínové tablety. Do vody přidávám Acidomid, nebo ocet. Koupání mají dvakrát do týdne. Ještě bych dodal, že se jedná o chov ve voliéře.
Předem děkuji za rady, už si nevím co se mi s nimi děje.
Proč si nedáte vzorky trusu na rozbor? Taky se tam chystám, až bude klidněji. Avšak z žádný nutnosti, ale jen že "bych rád věděl".
Když už to tady "někdo" trošku nakousnul.. Můžete mi nekdo prosím povědět. Trus se pravděpodobně předává ve zkumavce? Takže bych měl vzít vzorek na holubníku z několika míst. Kousek z každý hromádky? Nebo dat na rozbor víc odběrů. Nebo trus nasbírat do kýble, zalít vodou. Nechat odstát pár hodin. A z toho vzít vzorek. :) Díky, Vik.
Meelek
napsal(a):
Proč si nedáte vzorky trusu na rozbor? Taky se tam chystám, až bude klidněji. Avšak z žádný nutnosti, ale jen že "bych rád věděl".
Když už to tady "někdo" trošku nakousnul.. Můžete mi nekdo prosím povědět. Trus se pravděpodobně předává ve zkumavce? Takže bych měl vzít vzorek na holubníku z několika míst. Kousek z každý hromádky? Nebo dat na rozbor víc odběrů. Nebo trus nasbírat do kýble, zalít vodou. Nechat odstát pár hodin. A z toho vzít vzorek. :) Díky, Vik.
Mílo,dělal jsem to každý rok dvakrát,když jsem choval NVH.Musíš se rozhodnout jaký rozbor chceš.Buď jednotlivce,což je drahé a nebo směsný,což si myslím,že je lepší.Do klece dáš čistý papír a tam střídáš holuby.Když je papír řádně pokálený a vystřídal jsi alespoň 50% holubů,tak papír složíš,dáš do čistého mikrotenového sáčku,dáš do chladna a nejlépe na druhý den trus odvezeš do Státního veterinárního ústavu.Tam vyplníš papír kde je předepsáno o jaký rozbor máš zájem a výsledek ti přijde poštou.Já jsem chtěl vždy všechny nemoci.Zdraví Zdeněk
kouták
napsal(a):
Mílo,dělal jsem to každý rok dvakrát,když jsem choval NVH.Musíš se rozhodnout jaký rozbor chceš.Buď jednotlivce,což je drahé a nebo směsný,což si myslím,že je lepší.Do klece dáš čistý papír a tam střídáš holuby.Když je papír řádně pokálený a vystřídal jsi alespoň 50% holubů,tak papír složíš,dáš do čistého mikrotenového sáčku,dáš do chladna a nejlépe na druhý den trus odvezeš do Státního veterinárního ústavu.Tam vyplníš papír kde je předepsáno o jaký rozbor máš zájem a výsledek ti přijde poštou.Já jsem chtěl vždy všechny nemoci.Zdraví Zdeněk
Děkuju.
Martin321

XXX.XXX.213.190
Dobrý den,
včera jsem pšenici ubral, tak uvidím, co to udělá. Rozbor, ten si objednám u veterináře? Jinak bych ještě dodat, že skrčené kusy neuhynou jen jsou stále skrčené. Příznaky jsem nedokázal napasovat na žádnou nemoc, nejvíc mě zaráží to škrundání ve voleti. Skoro mi to celé připomíná kokcidiozu u králíků. Což mi vyšlo, jako nejpravděpodobnější.