Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2021 18:31
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Dobrý den,
je tu prosím chovatel plemene štraser?
Dostala jsem na toto plemeno tip, ale bohužel, nikde jsem žádného chovatele nenašla. Ani na tento název se mi nic neukáže. Možná jsem to napsala špatně.
Děkuji.

3.5.2021 23:13
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Děkuji, ještě tak najít chovatele.

4.5.2021 11:24
M.stehno

XXX.XXX.76.103

Dobrý den, zeptám se, k čemu je chcete využít. Na výstavy?

4.5.2021 13:02
raspic

XXX.XXX.45.43

Ahoj. Taky jsem míval štrasery. Modré a černé. U nás v Česku, málo známé. Holuby jsem nakoupil v Německu. Pan, který je u nás choval, bohužel už nežije. Chov jsem zrušil. Asi 10 kusů jsem prodal na CV Lysá nad Labem. Zbytek skončil v Polsku. Je to krásný holub, výborný rodič. Někdy problém s plodnosti a "otlaky". Problém bude sehnat cizí krev. Pro začátečníky nedoporučuji. S pozdravem Petr Štětina.

4.5.2021 13:12
gary

XXX.XXX.19.175

Mirkama napsal(a):
Dobrý den,
Dostala jsem na toto plemeno tip, ale bohužel, nikde jsem žádného chovatele nenašla. Ani na tento název se mi nic neukáže. Možná jsem to napsala špatně.
Děkuji.

je mu velmi blízko pštros modrý - pruhový i bezpruhý - taky je velký,moc nelétá,....

4.5.2021 13:30
kouták

XXX.XXX.168.33

Mirkama napsal(a):
Děkuji, ještě tak najít chovatele.

Zdravím.
Štraserů u nás asi bude málo,jak napsal Petr Štětina,ale myslím si,že je ještě někdo chová.Nedalo mi to a chvilku jsem pátral na netu a zjistil jsem,že Štrasery vystavoval někdo před lety na malé výstavě ZO ČSCH Zbýšov a není problém najít telefon na jednatele ZO a za zeptání nic nedáte.V Nitře jich bylo vystavováno více,ale záleží jak moc po nich toužíte.Petr už psal,že si je přivezl z Německa a když jsem byl před lety na trhu ve Waserburgu,tak jich tam bylo plno.Pokud se něco chce,tak se musí hledat,ale každý není tak postižený holubářstvím jako většina z nás zde.Zdeněk FRANTA

4.5.2021 13:54
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Dobrý den, na výstavy ne. Chtěla jsem si pro radost pořídit holuby, ale protože bydlíme ve vilové čtvrti, chtěla jsem nějaké klidnější, moc nelétavé plemeno. A protože se mi kresbou líbí Moravský pštros, ale ten má údajně dost létat, tak mi byl doporučen právě ten Štraser, že nelétá a kresbu má podobnou jako ten M. pštros.

4.5.2021 13:59
Mirkama

XXX.XXX.24.24

gary napsal(a):
je mu velmi blízko pštros modrý - pruhový i bezpruhý - taky je velký,moc nelétá,....

Mně se Moravský pštros moc líbí, ale co jsem četla, tak létá dost, proto právě jako náhradu jsem dostala informaci o Štraserech.

4.5.2021 14:00
Mirkama

XXX.XXX.24.24

M.stehno napsal(a):
Dobrý den, zeptám se, k čemu je chcete využít. Na výstavy?

Dobrý den, na výstavy ne. Chtěla jsem si pro radost pořídit holuby, ale protože bydlíme ve vilové čtvrti, chtěla jsem nějaké klidnější, moc nelétavé plemeno. A protože se mi kresbou líbí Moravský pštros, ale ten má údajně dost létat, tak mi byl doporučen právě ten Štraser, že nelétá a kresbu má podobnou jako ten M. pštros

4.5.2021 14:47
jo012810

XXX.XXX.101.35

Mirkama napsal(a):
Dobrý den, na výstavy ne. Chtěla jsem si pro radost pořídit holuby, ale protože bydlíme ve vilové čtvrti, chtěla jsem nějaké klidnější, moc nelétavé plemeno. A protože se mi kresbou líbí Moravský pštros, ale ten má údajně dost létat, tak mi byl doporučen právě ten Štraser, že nelétá a kresbu má podobnou jako ten M. pštros

U dnešních moravských pštrosů z voliérového chovu nehrozí létání. Ty vlastnosti uváděné u plemene, jsou ve většině chovů v nenávratu-létavost, ostražitost a mnohdy i s plodností je problém...Jezdím okolo jednoho chovu moravských pštrosů. Výlet ve výšce cca 1,8m, holubník navazaje na garáž, která má střechu o asi 1m výše a tam a na zemi je vidím. Ale na RD, který je vzdálen do 10 m a hřeben převyšuje holubník o 2m, tam jsem je nikdy neviděl.

4.5.2021 16:11
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jo012810 napsal(a):
U dnešních moravských pštrosů z voliérového chovu nehrozí létání. Ty vlastnosti uváděné u plemene, jsou ve většině chovů v nenávratu-létavost, ostražitost a mnohdy i s plodností je problém...Jezdím okolo jednoho chovu moravských pštrosů. Výlet ve výšce cca 1,8m, holubník navazaje na garáž, která má střechu o asi 1m výše a tam a na zemi je vidím. Ale na RD, který je vzdálen do 10 m a hřeben převyšuje holubník o 2m, tam jsem je nikdy neviděl.

A když bych je měla volně puštěné, nechovala bych je ve voliéře, nerozlítají se, když budou mít tu možnost?

4.5.2021 16:14
jo012810

XXX.XXX.101.35

Mirkama napsal(a):
A když bych je měla volně puštěné, nechovala bych je ve voliéře, nerozlítají se, když budou mít tu možnost?

Ti o niž jsem pasl, které pozoruji, mají volný prolet, když je chovatel vypustí a to dělá denně a večer je zavře. Musíte nakoupit u chovatele, kde jou to takovéto "buchty".

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2021 16:28

Mirkama napsal(a):

Pokud chcete zavolejte mi na 608 340 558 a můžeme si promluvit co a jak ....je to rychlejší a pismenkovat se mi nechce 😉

4.5.2021 18:18
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem ještě trochu zapátral a zjistil jsem,že na výstavě Holešov vystavoval štrasery v roce 2018 a2019 jistý Jiří ROZSYPAL z Hulína,tak by je ještě mohl chovat.Jiný kontakt v katalogu nebyl.

4.5.2021 19:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud chcete zavolejte mi na 608 340 558 a můžeme si promluvit co a jak ....je to rychlejší a pismenkovat se mi nechce 😉

Mám pro Vás když tak kontakt na dva chovatele štraseru ....stačí se ozvat 😉

4.5.2021 21:16
raspic

XXX.XXX.209.95

TAK JSEM JEŠTĚ NAŠEL PÁR FOTEK Z MÉHO CHOVU.

4.5.2021 21:29
Columba livia

XXX.XXX.187.165

jo012810 napsal(a):

Zdravím. Podložte prosím tvrdenie, že holub odchovaný v uzavretom chove nie je schopný plnohodnotného letu a reprodukcie. Kolko takýchto MP ste vo svojom chove mali? Mal som holubice od štyroch chovatelov ktorí aktívne vystavujú a chov vedú bohužial voliérovo, ale niektoré z nich bez problémov zaleteli 2-3 km do pola a odchov bol výborný. Mená chovatelov neuvediem. Nemám ich súhlas. Všetci sú členmi klubu.
Priznám sa, pred nejakými rokmi som tu preklínal každého kto vedie voliérový chov, alebo chová nelietavé plemená. Ale na rozdiel od vás to bola mladícka nerozvážnosť a dravosť po holuboch, lebo som mal zase po rokoch možnosť chovať holuby. Vy by ste mali v diskusii uvádzať fakty a skúsenosti, aby ste otrepanými fámamy zbytočne neodradili záujemcov o holuby kt. je už tak málo. Neberte to ako útok, ale už som musel reagovať na tie všetky kopy nezmyslov od ludí, ktorí by mali skôr usmerňovať, dávať overené rady a nie tu vypisovať zaužívané, ničím podložené polopravdy.
Zadavatelke sa ospravedlnujem za vybočenie z témy.

4.5.2021 22:47
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Columba livia napsal(a):
Zdravím. Podložte prosím tvrdenie, že holub odchovaný v uzavretom chove nie je schopný plnohodnotného letu a reprodukcie. Kolko takýchto MP ste vo svojom chove mali? Mal som holubice od štyroch chovatelov ktorí aktívne vystavujú a chov vedú bohužial voliérovo, ale niektoré z nich bez problémov zaleteli 2-3 km do pola a odchov bol výborný. Mená chovatelov neuvediem. Nemám ich súhlas. Všetci sú členmi klubu.
Priznám sa, pred nejakými rokmi som tu preklínal každého kto vedie voliérový chov, alebo chová nelietavé plemená. Ale na rozdiel od vás to bola mladícka nerozvážnosť a dravosť po holuboch, lebo som mal zase po rokoch možnosť chovať holuby. Vy by ste mali v diskusii uvádzať fakty a skúsenosti, aby ste otrepanými fámamy zbytočne neodradili záujemcov o holuby kt. je už tak málo. Neberte to ako útok, ale už som musel reagovať na tie všetky kopy nezmyslov od ludí, ktorí by mali skôr usmerňovať, dávať overené rady a nie tu vypisovať zaužívané, ničím podložené polopravdy.

Dobrý den, není na místě se mi omlouvat, že jste vybočil z tématu. Právě naopak. Já jsem v několika skupinách o holubech, s některými chovateli jsem mluvila telefonicky, ale stále nemám jasno v otázce, zda například Moravský pštros je vhodný do zástavby, kde jsou vilky a rodinné domky. A moji sousedi nejsou typy lidí, kterým by návštěvy hejnka holubů třeba nevadila. Moravský pštros se mi velmi líbí, ale snažím se najít kompromis jaké plemeno mám chovat. Ne pro výstavy, ale pro radost. Takže já uvítám každou informaci, za kterou děkuji.

5.5.2021 14:34
j.n.

XXX.XXX.103.182

A co modeny v kresbě gazzi, kresba téměř stejná, prakticky nelétají, překonat plot je pro ně problém. Budou se batolit po trávníku. Vlet do holubníku musí mít nízko, jinak mají problém se do něj dostat.
j.n.

5.5.2021 14:49
Mirkama

XXX.XXX.24.24

j.n. napsal(a):
A co modeny v kresbě gazzi, kresba téměř stejná, prakticky nelétají, překonat plot je pro ně problém. Budou se batolit po trávníku. Vlet do holubníku musí mít nízko, jinak mají problém se do něj dostat.
j.n.

Na Modeny jsem dostala tip, ale chovatel Moden mi řekl právě o těch Štraserech, že jsou hezčí v kresbě. Modeny se mi také moc líbí. Ale není tam kresba jako o Moravského pštrosa černý šupkatý. Snad to píši správně. Do toho jsem se zakoukala. Vypadá jak krajkový.

5.5.2021 15:09
j.n.

XXX.XXX.103.182

Modeny mají mnohem více barevných rázů než štraseři, najděte si fotky na googlu.
j.n.

5.5.2021 20:35
gary

XXX.XXX.19.175

Columba livia napsal(a):

Mohl byste mi, prosím, poslat kontakt na ty chovatele, jejichž pštrosi létají i do pole a jsou schopni odchovu alespoň 10 holoubat od páru za rok ? Rád bych od nich získal něco pro svůj chov. Mých 12 párů létá pouze ze střechy na zem a zpět...
děkuji za info JH

5.5.2021 21:33
gary

XXX.XXX.19.175

Mirkama napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

Na Moravii Brno 2019 vystavoval p.Omelka Miroslav z Bílovic štrasera černého . Tel. 608 602 700, Bílovice 489, 687 12 Bílovice ,CZ
tolik katalog....
PS:
klidně si pořiďte pštrosy,rysy,mondeny ,modeny či kingy - oni dnešní výstavní holubi obecně nelétají, a už vůbec ne, když mají plné krmítko - to je moje zkušenost...

6.5.2021 10:51
jirinovak

XXX.XXX.136.70

Mirkama napsal(a):
Na Modeny jsem dostala tip, ale chovatel Moden mi řekl právě o těch Štraserech, že jsou hezčí v kresbě. Modeny se mi také moc líbí. Ale není tam kresba jako o Moravského pštrosa černý šupkatý. Snad to píši správně. Do toho jsem se zakoukala. Vypadá jak krajkový.

Máte dobrý vkus.

Černý šupinatý pštros, je krásný holub.
Mezi ostatními barevnými rázy MP patří k nejlepším letcům.
Což je pro Vás špatná zpráva.

Pro černého šupinatého štrasera budete muset asi do Německa.

JN

6.5.2021 11:12
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):
Máte dobrý vkus.

Černý šupinatý pštros, je krásný holub.
Mezi ostatními barevnými rázy MP patří k nejlepším letcům.
Což je pro Vás špatná zpráva.

Pro černého šupinatého štrasera budete muset asi do Německa.

JN

Děkuji za reakci na mé "vyvolené" plemeno. Nevím zda je šupkatý nebo šupinatý, netušila jsem, že jsou to dvě plemena, jak se tak různě ptám, tak zjišťuji více informací. Každopádně, pokud patří mezi nejlepší letce, tak mám asi smůlu. Trochu mně mate, že je na plemeno M. pštros dost protichůdných názorů, jedni tvrdí, že dobrý letec není, druzí, že je to klasický holub letec. A já potom nevím, jak se rozhodnout.

6.5.2021 11:15
Mirkama

XXX.XXX.24.24

gary napsal(a):
Na Moravii Brno 2019 vystavoval p.Omelka Miroslav z Bílovic štrasera černého . Tel. 608 602 700, Bílovice 489, 687 12 Bílovice ,CZ
tolik katalog....
PS:
klidně si pořiďte pštrosy,rysy,mondeny ,modeny či kingy - oni dnešní výstavní holubi obecně nelétají, a už vůbec ne, když mají plné krmítko - to je moje zkušenost...

Děkuji za názor, jen mně trochu mate, že každý holubář říká něco jiného. Myslím tím, letové schopnosti jednotlivých plemen, hlavně těch M.pštrosů.

6.5.2021 11:33
jirinovak

XXX.XXX.136.70

Mirkama napsal(a):
Děkuji za názor, jen mně trochu mate, že každý holubář říká něco jiného. Myslím tím, letové schopnosti jednotlivých plemen, hlavně těch M.pštrosů.

V letových vlastnostech MP jsou v rámci plemene,velké rozdíly.
Jak mezi barevnými variantami, tak mezi jednotlivými chovy.

Proto každý říká něco jiného. A všichni mají pravdu.

Černí a černí šupinatí mají zachované nejen lepší letové schopnosti, ale i větší plachost.

Posílám vám fotky štraserů.

JN

6.5.2021 11:41
jirinovak

XXX.XXX.136.70

JN

6.5.2021 12:11
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):

Černí a černí šupinatí mají zachované nejen lepší letové schopnosti, ale i větší plachost.

JN

Aha, tak to jsem vůbec netušila, že barva, kresba může mít vliv na chování a letové schopnosti. Myslela jsem, že u daného plemene jsou povaha a letové schopnosti schopnosti stejné.

6.5.2021 12:12
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):

JN

Jsou krásní.

6.5.2021 12:27
gary

XXX.XXX.19.175

Mirkama napsal(a):

Ono totiž již existuje u každého plemene dělení na výstavní / krátký, těžký, nelétavý/ a původní typ /lehčí,delší,užší delší zobák,menší hlava, celkově drobnější - létavější a plodnější /
Dnes můžete již vidět i na celostátních výstavách oba typy - ti kratší mívají více bodů....to je sen všech "šlechtitelů" - zkracovat a nelétat - to vadí sousedům i vlastním rodinám - takže buď s nimi do voliery nebo je zbavit chuti létat !
Dosud byli MP šupkatí a šupinatí ještě podobní původnímu typu lehčího polaře, ale poslední dobou se "daří šlechtitelům" zvětšovat a zkracovat i tyto holuby a to je vidět na výstavách v Lysé apod.
Takže, najděte si chovatele těch velkých krátkých MP v jakékoliv kresbě či barvě a můžete je klidně chovat i vy bez obav z létání po cizích střechách - zvláště když je budete pilně krmit....- oni to budou poloslepičáci ....

6.5.2021 12:32
jirinovak

XXX.XXX.136.70

Mirkama napsal(a):
Aha, tak to jsem vůbec netušila, že barva, kresba může mít vliv na chování a letové schopnosti. Myslela jsem, že u daného plemene jsou povaha a letové schopnosti schopnosti stejné.

Vliv nemá barva a kresba, ale geny, které zůstaly zachovány ,
jen u některých bar. variet.

To. že v rámci plemene, by měli mít všechny bar. var. shodné vlastnosti, typ ..........
je teorie.
Skutečnost je jiná.

6.5.2021 12:46
jirinovak

XXX.XXX.136.70

gary napsal(a):
Ono totiž již existuje u každého plemene dělení na výstavní / krátký, těžký, nelétavý/ a původní typ /lehčí,delší,užší delší zobák,menší hlava, celkově drobnější - létavější a plodnější /
Dnes můžete již vidět i na celostátních výstavách oba typy - ti kratší mívají více bodů....to je sen všech "šlechtitelů" - zkracovat a nelétat - to vadí sousedům i vlastním rodinám - takže buď s nimi do voliery nebo je zbavit chuti létat !
Dosud byli MP šupkatí a šupinatí ještě podobní původnímu typu lehčího polaře, ale poslední dobou se "daří šlechtitelům" zvětšovat a zkracovat i tyto holuby a to je vidět na výstavách v Lysé apod.
Takže, najděte si chovatele těch velkých krátkých MP v jakékoliv kresbě či barvě a můžete je klidně chovat i vy bez obav z létání po cizích střechách - zvláště když je budete pilně krmit....- oni to budou poloslepičáci ....

Stačí jeden odvážnější, který vyletí na okraj střechy, na druhou střechu, na hřeben.
A ostatní to začnou zkoušet taky.
Při volném chovu se rozlétají časem i těžcí holubi.

JN

Jen voliéra Vám dá jistotu, že Vaši holubi nebudou obtěžovat sousedy.

A pak byste mohla chovat i ty MP černé šupinaté, když se Vám líbí.

6.5.2021 13:34
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):
Stačí jeden odvážnější, který vyletí na okraj střechy, na druhou střechu, na hřeben.
A ostatní to začnou zkoušet taky.
Při volném chovu se rozlétají časem i těžcí holubi.

JN

Jen voliéra Vám dá jistotu, že Vaši holubi nebudou obtěžovat sousedy.

A pak byste mohla chovat i ty MP černé šupinaté, když se Vám líbí.

Pro mně voliéra není volba. Vadí mi klecový a voliérový chov, nechci se nikoho dotknout, ale pro mně je volnost pohybu u ptáků to, co se mi líbí. Že není ničím omezený.

6.5.2021 13:36
jirinovak

XXX.XXX.136.70

Mirkama napsal(a):
Pro mně voliéra není volba. Vadí mi klecový a voliérový chov, nechci se nikoho dotknout, ale pro mně je volnost pohybu u ptáků to, co se mi líbí. Že není ničím omezený.

Cítím to stejně.

Kdybych holuby nemohl chovat volně, tak je nemám.

JN

6.5.2021 13:40
sani

XXX.XXX.129.203

Dobry den,

mozno mi neprinalezi sa vyjadrovat k tejto teme, lebo s MP nemam ziadne skusenosti a so Strassermi minimalne (tak ma berte s rezervou)....len ma prekvapuje, ze tu niektori o MP pisu ako o nelietavych holuboch....

Lietavost teda znamena, ze holub poliari a robi kilometrove okruhy...? Lebo na to sa asi pani zadavatelka nepytala ....Z mojej skusenosti, Piestanaci okolo 900g bez problemov vyletia na strechu domu, (ti väcsi uz potrebuju nejake medzipristanie). A ked to prezeniem, nech teda prerasteni MP maju aj 800 g, nezda sa mi, ze by to nemalo lietat...

6.5.2021 20:17
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Pro Váš hobby chov černé šupinaté modeny ani strasery neseženete, je to dost finančně náročné. A pozor, létá každý holub. Jak víte, mám maltézské slepičáky, minimálně 30 let ve voliéře a když se dostanou do volného chovu a navíc vedle pošťáků, tak normálně létají až na střechu domu.

6.5.2021 22:18
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jaroslav69pokorny napsal(a):
Pro Váš hobby chov černé šupinaté modeny ani strasery neseženete, je to dost finančně náročné. A pozor, létá každý holub. Jak víte, mám maltézské slepičáky, minimálně 30 let ve voliéře a když se dostanou do volného chovu a navíc vedle pošťáků, tak normálně létají až na střechu domu.

Dobrý večer pane Pokorný, z jednoduchého přání mít hejnko holubů se stala tedy záležitost. Čím dál víc zjišťuji, že vybrat plemeno holuba není žádná jednoduchá záležitost, pokud potřebuji nějaká kritéria. A pak se řekne "holub".

7.5.2021 00:07
M.stehno

XXX.XXX.76.180

Dobrý den,
Co se týče štrasera tak černé šupinaté by měl mít na holubníku pan Weider.
Jak již zde pár lidí psalo, skoro každý holub léta.
U moravského pštrosa létají prakticky všechny rázy. Některé více, některé méně.
Nejméně lítají modří a červení.
Z rovných rázů nejvíce černý a docela dobře žlutý. Jinak šupinatý litá velice dobře. Je i dost plodný. Jinak tzv. vzácné rázy létají velmi dobře. Pozn. pro Garyho, i do pole. Pokud chcete nelétavé volil bych kinga, štrasera, texana, popř rysa.

8.5.2021 20:53
Columba livia

XXX.XXX.187.165

Mirkama napsal(a):
Dobrý den, není na místě se mi omlouvat, že jste vybočil z tématu. Právě naopak. Já jsem v několika skupinách o holubech, s některými chovateli jsem mluvila telefonicky, ale stále nemám jasno v otázce, zda například Moravský pštros je vhodný do zástavby, kde jsou vilky a rodinné domky. A moji sousedi nejsou typy lidí, kterým by návštěvy hejnka holubů třeba nevadila. Moravský pštros se mi velmi líbí, ale snažím se najít kompromis jaké plemeno mám chovat. Ne pro výstavy, ale pro radost. Takže já uvítám každou informaci, za kterou děkuji.

Dobry den. Uz ste tu dostali kopu tipov a rád. Jediná moja rada je aby ste sa rozhodli pre plemeno a farbu/kresbu ktorá je vám najbližšia. Ak to s nimi nepôjde podla predstáv, tak jednoducho zmeníte spôsob chovu, alebo plemeno.
Neriešte ani do detailu všetko čo sa tu napísalo aj keď na všetkom je trochu pravdy. Ako napísal M. Stehno, v rámci plemena sú rozdiely a to platí aj pre jednotlivé chovy bez ohladu na plemeno.
Váš favorit-MP čierny šupinatý je perfektná volba. Sú to nádherné holuby. Choďte do nich.
Dúfam že vám to víde. Napíšem vám ešte súkromnú správu.

P.s.
Pán Gary, odpoviem vám v diskusii kt. pojednáva o tom čoho ste sa chytli. Nebudem tu pani kt. sa pýta na štraserov vypisovať veci mimo aby som jej motal hlavu. Aj keď na ifaune je to štandard.

8.5.2021 22:11
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Columba livia napsal(a):
Dobry den. Uz ste tu dostali kopu tipov a rád. Jediná moja rada je aby ste sa rozhodli pre plemeno a farbu/kresbu ktorá je vám najbližšia. Ak to s nimi nepôjde podla predstáv, tak jednoducho zmeníte spôsob chovu, alebo plemeno.
Neriešte ani do detailu všetko čo sa tu napísalo aj keď na všetkom je trochu pravdy. Ako napísal M. Stehno, v rámci plemena sú rozdiely a to platí aj pre jednotlivé chovy bez ohladu na plemeno.
Váš favorit-MP čierny šupinatý je perfektná volba. Sú to nádherné holuby. Choďte do nich.
Dúfam že vám to víde. Napíšem vám ešte súkromnú správu.

P.s.
Pán Gary, odpoviem vám v diskusii kt. pojednáva o tom čoho ste sa chytli. Nebudem tu pani kt. sa pýta na štraserov vypisovať veci mimo aby som jej motal hlavu. Aj keď na ifaune je to štandard.

Dobrý večer, moje volba byla MP černý šupkatý. Nejsem typ, když to s nimi nepůjde, tak změním způsob chovu nebo plemeno. Pro mně není cesta chovat holuby ve voliéře. Já jsem z tohoto důvodu zrušila chov papoušků, protože mi vadí to omezení klec. Ptáci mají mít možnost proletu. Nechci se nikoho dotknout, kdo chová holuby voliérovým způsobem, je to jenom moje přesvědčení, ale já to nechci. A není pro mně ani dost dobře přijatelné, měnit plemeno, jenom proto, že jsem si nezjistila potřebné informace. I když se mi líbí MP šupkatý, tak si ho nepořídím. Rozhodla jsem se pro plemeno Texan. Je to plemeno, které vyhovuje možnostem, které mám. Děkuji za Váš názor.

8.5.2021 22:32
Mirkama

XXX.XXX.24.24

M.stehno napsal(a):
Dobrý den,
Co se týče štrasera tak černé šupinaté by měl mít na holubníku pan Weider.
Jak již zde pár lidí psalo, skoro každý holub léta.
U moravského pštrosa létají prakticky všechny rázy. Některé více, některé méně.
Nejméně lítají modří a červení.
Z rovných rázů nejvíce černý a docela dobře žlutý. Jinak šupinatý litá velice dobře. Je i dost plodný. Jinak tzv. vzácné rázy létají velmi dobře. Pozn. pro Garyho, i do pole. Pokud chcete nelétavé volil bych kinga, štrasera, texana, popř rysa.

Dobrý večer, mluvila jsem s chovatelem plemene rys, ten létá. Má tu zkušenost, protože je chová. Štraser je velmi vzácný, rozhodla jsem se pro texan.

9.5.2021 07:46
Columba livia

XXX.XXX.187.165

Mirkama napsal(a):
Dobrý večer, moje volba byla MP černý šupkatý. Nejsem typ, když to s nimi nepůjde, tak změním způsob chovu nebo plemeno. Pro mně není cesta chovat holuby ve voliéře. Já jsem z tohoto důvodu zrušila chov papoušků, protože mi vadí to omezení klec. Ptáci mají mít možnost proletu. Nechci se nikoho dotknout, kdo chová holuby voliérovým způsobem, je to jenom moje přesvědčení, ale já to nechci. A není pro mně ani dost dobře přijatelné, měnit plemeno, jenom proto, že jsem si nezjistila potřebné informace. I když se mi líbí MP šupkatý, tak si ho nepořídím. Rozhodla jsem se pro plemeno Texan. Je to plemeno, které vyhovuje možnostem, které mám. Děkuji za Váš názor.

Dobré ráno. Zmenou spôsobu chovu som nemyslel voliéru, ale zavedenie režimu podobne ako u poštových holubov. Ja voliéry takisto nemusím a v prípade MP už vôbec.
Podla vyjadrovania ste rozhodná, zásadová a inteligentná žena. Zvieratá sa musia mať vo vašej starostlivosti dobre.
Nech vám texany robia radosť. Majte sa

9.5.2021 11:14
raspic

XXX.XXX.37.249

Mirkama napsal(a):
Dobrý večer, mluvila jsem s chovatelem plemene rys, ten létá. Má tu zkušenost, protože je chová. Štraser je velmi vzácný, rozhodla jsem se pro texan.

Texan? A proč ne! Tak vás vítám mezi námi "postiženými" Ať se daří a holubi vám dělají jen radost.

13.5.2021 19:02

j.n. napsal(a):
j.n.

Zdravím
nevím kde jste vzal tyto informace o Modeně.
Já choval Modeny přes 20 let a nikdy jsem neviděl že by měly problem s létáním,že by se v trávníku jen batolily a měly problém se dostat do holubníku-pokud by neměly zdr.problémy.
Naopak Modena je dobrý letec,na střechu prolétnout se kolem zahrady nebyl problém-u starších 3 a více letých už to tak nebylo ale pořád letaly.
Co se týče holubníků-budníky jsem měl nad sebou a poslení byl 150cm vysoko.

Ted tu mám římany od našeho jen.chovatele a musel jsem jim zastříhnout jedno křídlo protože mi létaly na pole které je cca 600 m daleko od holubníku.

13.5.2021 23:02
Mirkama

XXX.XXX.24.24

Columba livia napsal(a):
Dobré ráno. Zmenou spôsobu chovu som nemyslel voliéru, ale zavedenie režimu podobne ako u poštových holubov. Ja voliéry takisto nemusím a v prípade MP už vôbec.
Podla vyjadrovania ste rozhodná, zásadová a inteligentná žena. Zvieratá sa musia mať vo vašej starostlivosti dobre.
Nech vám texany robia radosť. Majte sa

Děkuji, snažím se mým svěřencům vybudovat co nejlepší podmínky.

14.5.2021 14:26
j.n.

XXX.XXX.103.182

Zdravím, modeny měl můj známý a takto se u něho chovaly. Nemáte náhodou na mysli modenky? Ty jsem jeden čas choval, ty dokáží klidně létat s rejdiči, i když mnohem kratší dobu.

14.5.2021 20:54
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

j.n. napsal(a):
Zdravím, modeny měl můj známý a takto se u něho chovaly. Nemáte náhodou na mysli modenky? Ty jsem jeden čas choval, ty dokáží klidně létat s rejdiči, i když mnohem kratší dobu.

Létají všichni holubi, i maltézští slepičáci, když dostanou prostor.

15.5.2021 08:44
j.n.

XXX.XXX.103.182

jaroslav69pokorny napsal(a):
Létají všichni holubi, i maltézští slepičáci, když dostanou prostor.

Ano, všechno lítá co peří má,.jen něco hodně a něco téměř vůbec. Tímto z mé strany ukončuji tuto již neplodnou diskusi.
j.n.

15.5.2021 10:53
Mirkama

XXX.XXX.24.24

j.n. napsal(a):
Ano, všechno lítá co peří má,.jen něco hodně a něco téměř vůbec. Tímto z mé strany ukončuji tuto již neplodnou diskusi.
j.n.

Čím více čtu, tím víc jsem zmatená. Jak jsem pochopila, tak většina má voliérový chov. A´t z důvodů sousedů, kterým vadí nálety holubů na pozemky a na střechy a nebo, u větších plemen z důvodů dravců, kteří jim holuby loví, protože jim ten těžký holub neulétne.

15.5.2021 11:41
jirinovak

XXX.XXX.168.105

Mirkama napsal(a):
Čím více čtu, tím víc jsem zmatená. Jak jsem pochopila, tak většina má voliérový chov. A´t z důvodů sousedů, kterým vadí nálety holubů na pozemky a na střechy a nebo, u větších plemen z důvodů dravců, kteří jim holuby loví, protože jim ten těžký holub neulétne.

Já mám kolem dvora 5 svých střech. Sousedova střecha je o trochu výš, díky svahu.
A ta nejvyšší střecha je vždy lákala. A na ní seděli.

Časem na hřeben sousedovy střechy vylétli všichni.
Nezávisle na plemeni a původním voliérovém, nelétavém chovu.
Včetně kingů. kaliforňáků, texanů a římanů.

To je skutečnost.

JN

15.5.2021 11:59
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):
Já mám kolem dvora 5 svých střech. Sousedova střecha je o trochu výš, díky svahu.
A ta nejvyšší střecha je vždy lákala. A na ní seděli.

Časem na hřeben sousedovy střechy vylétli všichni.
Nezávisle na plemeni a původním voliérovém, nelétavém chovu.
Včetně kingů. kaliforňáků, texanů a římanů.

To je skutečnost.

JN

Pokud je toto Vaše osobní zkušenost, tak mi nezbyde nic jiného, než se chovu holubů vzdát. Protože voliéra pro mně není cesta pro chov ptáků, ke kterým létání prostě patří. Vybrala jsem si nakonec texany, ale pokud i ti začnou ve volném chovu létat, tak mám smůlu. Mrzí mně to moc, ale experimentovat se zvířetem, jestli to vyjde nebo ne, to nechci.

15.5.2021 12:24
jirinovak

XXX.XXX.168.105

TO MĚ MRZÍ.

NEMĚL JSEM VŮBEC REAGOVAT.

Sousedova střecha a moji holubi - součäsnost.

Mám cca 30 holubů.

JN

15.5.2021 12:57
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):
TO MĚ MRZÍ.

Mám cca 30 holubů.

JN

No to ne, za reakci děkuji. Proto se ptám, abych se dozvěděla co nejvíc, protože není nic horšího, než si pořídit zvíře a potom zjistit, že nejsem schopna mu zajistit podmínky které potřebuje a nebo, že moje představa byla úplně jiná a co teď.

15.5.2021 12:58
Mirkama

XXX.XXX.24.24

jirinovak napsal(a):
TO MĚ MRZÍ.

Mám cca 30 holubů.

JN

A jaké je to plemeno holubů? Vypadají také dost robustně. Na to, že jsou ve výšce.

15.5.2021 15:22
horyš

XXX.XXX.110.1

Zdravm,
taky jde pár pírek zastřihnout-2x do roka a máte klid.K tomu nízké budníky a nadělat žebříky a holubi budou v pohodě

15.5.2021 17:39
jirinovak

XXX.XXX.168.105

Mirkama napsal(a):
A jaké je to plemeno holubů? Vypadají také dost robustně. Na to, že jsou ve výšce.

Moravští pštrosi.

Mrkněte na téma - Šlechtění vzácných rázů šupinatých MP.
Tam jsou fotky mých holubů.

JN

15.5.2021 17:40
kouták

XXX.XXX.168.33

Mirkama napsal(a):
Pokud je toto Vaše osobní zkušenost, tak mi nezbyde nic jiného, než se chovu holubů vzdát. Protože voliéra pro mně není cesta pro chov ptáků, ke kterým létání prostě patří. Vybrala jsem si nakonec texany, ale pokud i ti začnou ve volném chovu létat, tak mám smůlu. Mrzí mně to moc, ale experimentovat se zvířetem, jestli to vyjde nebo ne, to nechci.

Kamarád chová už několik desítek let asi 40 párů Kingů.Na střechu ještě z nich ani jediný nevyletěl a má je neustále na volno.Jediné co dokáží, tak vyletí na broskev uprostřed dvora.Myslím si,že to by bylo pro Vás vhodné plemeno.Zdraví Kouťák

15.5.2021 20:37
gary

XXX.XXX.19.175

jirinovak napsal(a):
Moravští pštrosi.

Mrkněte na téma - Šlechtění vzácných rázů šupinatých MP.
Tam jsou fotky mých holubů.

JN

Tady je vidno, jak informace na internetu jsou protichůdné , z nich se nedá téměř nic vybrat , jen způsobují chaos v hlavách - bez ohledu zda jde o info o politice či o holubech ....
Jinak vzácné rázy /šupinatých/ MP jsou také velká vyjímka mezi variantami MP - oni se "tvoří" křížením na vzhled a tak zatím nedosahují rozměrů a hmotnosti "moderních" krátkých těžkých soukmenovců MP. Moje zkušenost : neviděl jsem nikde letět MP nad střechou , ani u mne doma , létají ze střechy holubníku /5,5 m/ na zem na zrní ke slepicím a zpět a nikdy nezalétnou na můj RD 50m daleko či na sýpku bývalého ZD /4 NP/ , kde sedává hejnko věžáků 12 ks , kteří létají nad mým holubníkem a moji lenoši červení MP a /PH/ standart se ani na ně ani nepodívají a sedí jak přibití na střeše či volieře holubníku. Stačí jen je krmit a nemají chuť se hýbat, stejně jako já...a to mám 13 párů PH standart, 12 párů červený MP a 5 párů mor. morák s 1 p. pávíků...
Běžte se podívat k některému z chovatelů toho co chcete a přesvědčte se sama jak to v praxi konkretně vypadá. Pak si vyberte...

15.5.2021 20:44
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Já měl několik let koburské skřivany. Doufal jsem, že budou létat a polařit, ale jak píše Gary, doma dostali nažrat, takže se zdržovali jenom na mé střeše, létali kolečka do 50m od baráku, zalétli do kurníku ke slepicím a výjimečně sedli na louku u baráku. Pro výletky si chodil jestřáb jak do jídelny.

8.9.2021 21:50
Vlkjan

XXX.XXX.255.239

Na ifaune pan z Rakvic prodává strasery má velmi dobrý chov a krásné holubi a druhý to chová v některé vesnici za Uh. Brodem prodává je na burze v Přerově já jsem je začal taky chovat. Když budete něco potřebovat tak se mi klidně ozvěte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík