Český rejďič

Český rejdič
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2021 18:02

Přítel ze spolku ukončil chov a tak se mi na holubník dostalo deset kusů českých rejďičů bílých černohrotých, no a jelikož pravidelně sleduji Kouťakovo vlákno o barevnohlavcich, vyvstala ve mně myšlenka, že to po nějakých patnácti letech zkusím opět taky na volno 😉 Dneska přišel vlet, takže už stačí jen namontovat a začít zkoušet...

19.5.2021 00:08
rudla

XXX.XXX.145.138

Zdravím a držím palce. Neviem aké tam máte dravce , ale mne čecháčci unikali prudkým vzletom do vzduchu, samica krahulca ich brala ako bonbóniky . Časom sa staré chovné naučili unikať nie vletom , ale rovno otvorenými dverami do holubníka. Púšťal som len pod dozorom.
Iné to bolo pri tréningu mladých...

19.5.2021 12:37

rudla napsal(a):
Zdravím a držím palce. Neviem aké tam máte dravce , ale mne čecháčci unikali prudkým vzletom do vzduchu, samica krahulca ich brala ako bonbóniky . Časom sa staré chovné naučili unikať nie vletom , ale rovno otvorenými dverami do holubníka. Púšťal som len pod dozorom.
Iné to bolo pri tréningu mladých...

No jednoduché to mít nebudou ...mám tady párek krahuliku na protějším břehu řeky párek jestřábů a do toho vrány šeďivky které z oblibou napadaly moje čínské holuby když jsem je pouštěl na volno

19.5.2021 19:57
rudla

XXX.XXX.145.138

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jednoduché to mít nebudou ...mám tady párek krahuliku na protějším břehu řeky párek jestřábů a do toho vrány šeďivky které z oblibou napadaly moje čínské holuby když jsem je pouštěl na volno

V tom prípade nechcem maľovať čerta na stenu a ani Vás nejako strašiť , ale bude u nich vysoká strata. Aspoň v zimnom období. Keďže je to letún , lepšie by mu bolo v bezpečí holubníka s tym ,že by sa občas vyhnali na krátky prelet. Ja som ohľadne trénovania v zimných mesiacoch mal dva kŕdle , prvý som púšťal s výradovými holubmi , dravec sa vyriadil na nich, potom som pustil na riadny tréning normal krdel.

24.5.2021 18:16

30.7.2021 18:02

Přidejte reakci

Přidat smajlík