Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

reňa1

12.6.2021 21:30
reňa1

XXX.XXX.113.53

Zdravím,
může mi prosím někdo poradit, proč mi jeden sotva dospělý holub začal nalétávat do hnízda cizího páru a klovat mláďata?
Rodiče se je snažili bránit, ale jsou o mnoho menší, než ten mladý. Dala jsem ho na dva dny na samotku a potom byl krotký. Odpoledne jsem šla do holubníku, rodiče holoubat byli na zahradě a toho mladého jsem našla v hnízdě se zobákem od krve a mláďata zase doklovaná.
\je zase na samotce a přemýšlim, co s ním .
Může se uklidnit? ¨
Díky za rady.
Renča

13.6.2021 08:28
jackiv

XXX.XXX.234.76

Dobrý den.
Jestli se může uklidnit netuším, protože takové holuby jsem hned vyřazoval a vyřazuju z chovu. Něco takového prostě na holubníku nechceš. A už vůbec, aby to dědili jeho potomci. Ale je to pouze můj názor, možná má někdo lepší zkušenosti. Jirka

13.6.2021 09:27
Meelek

XXX.XXX.41.217

jackiv napsal(a):
Dobrý den.
Jestli se může uklidnit netuším, protože takové holuby jsem hned vyřazoval a vyřazuju z chovu. Něco takového prostě na holubníku nechceš. A už vůbec, aby to dědili jeho potomci. Ale je to pouze můj názor, možná má někdo lepší zkušenosti. Jirka

Zdravím, jen z doslechu, psaní..těch důvodů je, bylo a bude víc. Proctete si zdejší diskuze.

Tarzan23

13.6.2021 09:30
Tarzan23

XXX.XXX.243.206

Určitě bych mláďata s rodiči někam zavřela a oddělila bych je od toho holuba nebo naopak. Může to být pro mláďata i smrtelné. Já sice nechovám holuby ale přijde mi toto logické a rozumné. Hlavně je od sebe dělit nějaký ten čas než vyrostou. Hodně štěstí :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2021 12:24

reňa1 napsal(a):
Zdravím,
může mi prosím někdo poradit, proč mi jeden sotva dospělý holub začal nalétávat do hnízda cizího páru a klovat mláďata?
Rodiče se je snažili bránit, ale jsou o mnoho menší, než ten mladý. Dala jsem ho na dva dny na samotku a potom byl krotký. Odpoledne jsem šla do holubníku, rodiče holoubat byli na zahradě a toho mladého jsem našla v hnízdě se zobákem od krve a mláďata zase doklovaná.
\je zase na samotce a přemýšlim, co s ním .
Může se uklidnit? ¨
Díky za rady.
Renča

Podala jste málo informací...jak je velký holubník? Jak vysoko je budník s mláďaty ? Které plemena chováte dohromady ....čím víc informací tím rychlejší odpověď klidně přidejte i foto

reňa1

13.6.2021 20:32
reňa1

XXX.XXX.113.53

Zdravím a děkuji za reakce, víc informací - holubník mám 2,6x1,5 a už mám materiál na větší a na voliéru, budek mám 7, mláďátka má pár bílá křížená holubička s malinkým holoubkem s papučkama, agresivní holub je obrovský rys stříbrný. Dál mám různé holoubky, neměla jsem samečky, tak jsem pořídila před časem 4 různé kluky.
Mám celkem 5 párů a ten agresivní rys je letošní mládě, které jsem si vzala navíc i s mladou samičkou, protože jsou nádherní a mám holoubky pro radost a je nádherné, jak se prochází kolem mě na zahradě a ťapou za mnou. Proto ta pestrost. Víc už neplánuju. Ještě mi páry co zahnízdili obsazují i vedlejší budky a nevím, jak jim v tom zabránit. Boudička s poklovanými mláďátky je asi 70 cm nad zemí. Děkuji za odpověď a rady Renča

13.6.2021 23:02

reňa1 napsal(a):
Zdravím a děkuji za reakce, víc informací - holubník mám 2,6x1,5 a už mám materiál na větší a na voliéru, budek mám 7, mláďátka má pár bílá křížená holubička s malinkým holoubkem s papučkama, agresivní holub je obrovský rys stříbrný. Dál mám různé holoubky, neměla jsem samečky, tak jsem pořídila před časem 4 různé kluky.
Mám celkem 5 párů a ten agresivní rys je letošní mládě, které jsem si vzala navíc i s mladou samičkou, protože jsou nádherní a mám holoubky pro radost a je nádherné, jak se prochází kolem mě na zahradě a ťapou za mnou. Proto ta pestrost. Víc už neplánuju. Ještě mi páry co zahnízdili obsazují i vedlejší budky a nevím, jak jim v tom zabránit. Boudička s poklovanými mláďátky je asi 70 cm nad zemí. Děkuji za odpověď a rady Renča

No dobře zkusím to bez emocí....pokud umíte pojmenovat jedno plemeno určitě budete moct pojmenovat i ty další ...nicméně ten malý holoubek s papuckami bude nejspíš český rejdic ....vás hlavní problém je v tom že v malém holubníku chováte plemena která se k sobě nehodí nic víc na tom není

reňa1

15.6.2021 20:48
reňa1

XXX.XXX.113.59

Zdravím, děkuji za "bez emocí", máte pravdu, plemeno český rejdič mi pan chovatel říkal, ale utkvěl mi ten rys. Nový holubník se už chystá a budou mít i velkou voliéru, tak to snad potom bude v pořádku. Naštěstí jsou holoubci jinak nekonfliktní, ani u krmení se nijak nehašteří. Mimina jsou v pořádku a chudák stříbrný rys to bude muset sám ještě chvíli vydržet.
Můžete mi prosím poradit, jak "přesvědčit" kluky, aby si nezabírali všechny okolní budky, že jim budou stačit 2? Díky

16.6.2021 11:13
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím,přesvědčit liché holuby,aby nezabírali budníky je nemožné.Možnost je uzavřít neobsazené budníky,ale je to vcelku zbytečné.Holub si udělá stejně co sám chce a když mu budník nebude vyhovovat,tak zahnízdí třeba na podlaze.Váš problém je,že máte liché samce mezi páry a to není nikdy dobré.Kouťák

reňa1

17.6.2021 21:36
reňa1

XXX.XXX.113.59

ok, děkuji za radu, ale volné budky mi obsazují holubi, co už hnízdí a nechcou si vedle sebe nechat zahnízdit nikoho dalšího, když tam vletí cizí holub s holubičkou, tak ho vyvedou a vyloženě vyhodí z budky, konkrétně mám 3 budky nad sebou, ve spodní má pár holoubátka a vyhazuje kohokoliv i z dvou prázdných budek nad sebou. To dělá další zahnízděný holoubek s vedlejší budkou, nikoho vedle sebe jaksi nechcou . To i ten drobek rejdič zamete i s rysem a vysmýká ho ven

17.6.2021 22:33
kouták

XXX.XXX.168.33

Chtělo by to vidět Váš holubník,aby šlo poradit.Každý pár má rád své teritorium a tak je nejlepší,když jsou jednotlivé budníky od sebe oddělené alespoň prknem,aby na ně nebylo ze sousedního budníku vidět.To samé je,když jsou 3 budníky nad sebou,protože oni to berou celé jako jeden budník. Měl jsem to asi stejné jako vy,ale při stavbě posledního holubníku jsem udělal předsíňky a bočnice a od té doby byl klid.

18.6.2021 16:01
raspic

XXX.XXX.43.19

A nebo tak. Nikdy nefunguje nic na 100%. Jen pozorovat a hned řešit. Základ je, všechny neobydlené budíky zavřít. Ale skoro vždycky se najde nějaký "zmetek", který to zkusí.

reňa1

19.6.2021 07:39
reňa1

XXX.XXX.113.59

Zdravím, máte krásný holubník , díky za rady, já teprve dokončuji zateplení v novém holubníku a budníky budu řešit za pár dní, určitě udělám ty 2budky, ať mají pipeny soukromí a klid. Díky za ochotu Renča

19.6.2021 08:17
raspic

XXX.XXX.39.69

já teprve dokončuji zateplení v novém holubníku.... Nezateplovat!! Prostor a hodně čerstvého vzduchu. Ideál, přední část otevřená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík