Porťák

XXX.XXX.13.131
Dobrý den,
na balkon nám před dvěma dny přiletěl holub, který má dva kroužky. Na levé noze má zelený a na pravé modrý. Je velice krotký a naše přítomnost mu nevadí. Chytit se však nedá. Vzhledem k tomu, že bydlíme ve městě a před domem máme pouliční osvětlení, tak je i přes noc stále ve střehu.
Dáváme mu vodu a zrní jako naší andulce. Nevíme, co mu máme ještě zajistit.
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Porťák
napsal(a):
Dobrý den,
na balkon nám před dvěma dny přiletěl holub, který má dva kroužky. Na levé noze má zelený a na pravé modrý. Je velice krotký a naše přítomnost mu nevadí. Chytit se však nedá. Vzhledem k tomu, že bydlíme ve městě a před domem máme pouliční osvětlení, tak je i přes noc stále ve střehu.
Dáváme mu vodu a zrní jako naší andulce. Nevíme, co mu máme ještě zajistit.
Děkuji za odpověď.
Dobrý večer. Děláte to výborně, směs pro andulky, by mu měla stačit. Možná pokud máte, můžete přidat trochu rýže a čočku, ale nevařenou. Až se dá do cajku, tak by měl odletět. Děkuji Vám za poštovní holubáře, víc takových dobrých lidí. Mějte se krásně.
Alenka111

XXX.XXX.240.116
Pomáhám holubovi, který je zřejmě zdravý, jen nelétá, předpokládám, že to je mládě. Na noc ho vždy chráním tak, že na něj dávám ze shora vršek velké klece od morčete, aby ho nesnědla například kočka. Holub se mě už nebojí a pije i jí v mé přítomnosti, chodí po našem dvoře a jde k mé osobě do blízkosti. V kleci se cítí dobře. Na klec dávám hard, takže se cítí ze tří stran a z vrchu chráněný. Zajímalo by mě, za jak dlouho mu dorostou křídla tak, aby začal létat. Zatím je u nás třetí den. Prostě jsme ho na našem dvoře našli zesláblého a vysíleného, zřejmě vedrem. Už jsem se jednou takto starala o jiřičku, létat začala po 14 dnech.
Alenka111

XXX.XXX.240.116
Fotografie holoubka. Jí, pije, spí, nelétá. Křídla má v pořádku, občas je protáhne a čistí si je. Nohy má v pořádku. Nevíte prosím, jak je starý? A kdy začne létat? Jaký domeček mu na spaní připravit, když je chodí? Na noc na něj dávám vršek velké klece na morče, aby ho nesnědla kočka spícího. A přes den občas také, ale nyní už spí přes den méně, asi to strašné vedro a nedostatek vody to způsobilo, že spal původně skoro celý den.
Alenka111

XXX.XXX.240.116
Tak holoubek už létá. Dnes večer vylétl na zídku 150 cm vysokou a očividně tam dnes bude spát. Přitom celý den jen stál nebo seděl na jednom metru čtverečním obložen jídlem a vodou. A ani jsem nestačila večer naběhnout za ním s ochrannou klecí na něj, aby ho na zemi nesnědla kočka.
renamanakova

XXX.XXX.230.48
Dobrý den , máme podobný případ . Před 2 dny k nám do Milotic nad Bečvou přiletěl holub stejně barevný jako je na předešlém obrázku . Má na červeném kroužku TIPES MC 603 a na druhé noze 285 SK 20 02308. Nevíme co sním . Krmíme ho a je s náma na dvoře , ale určitě někomu chybí . Nevíme jak najít majitele. Jestli někdo ví jak ho navrátit majiteli , prosím ozvěte se na Email renamanakova@seznam.cz Děkuji předem.
Ďakujeme, holub je z oblastného združenia Spišská Nová Ves.Prosím hlásiť na SZCHPH Zaletené holuby.A ak vás to zaujíma tak www.postoveholuby.sk Alebo www.postovniholub.cz