Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2021 00:22
Meelek

XXX.XXX.41.217

Hledám zájemce o vytvoření, jak to nazvat, zatím asi takové "společný iniciativy" pro vytvoření městského holubníku na Českolipsku.
Přesně to, o co usilovali cca 2 roky v Praze a dotáhli do skorokonce.
Připojil by se ještě nekdo? Třeba někdo, koho nebaví honit po dvorku drůbež, tři dny uklízet na výstavě a odejít s plastovym pohárem a kupou papírků.
Vik.

22.6.2021 07:35
machy43

XXX.XXX.233.15

https://probudejce.cz/galerie-projektu/JFhGN33nIdVCUQE?fbclid=IwAR37I2x_3QmEV5Nfs-buzrixvrWjTykU412GKGYI3kgT5MOnkeP0r3DEY70

V Budějovicích už projekt běží, a i když mě baví honit drůbež po dvoře a účastnit se výstav, rozhodl jsem se zadavatelce se záměrem pomoci. Snad se dilo podaří a město projekt zařadí do rozpočtu. 🙂

22.6.2021 12:25
gary

XXX.XXX.19.175

Jenom bych rád připomenul, že smyslem "městských holubníků" je likvidace /divoce žijících/ městských holubů, ne jejich chov , poněvadž ve společnosti se pěstuje nenávist k holubům jako "létajícím krysám" šířícím div ne mor a kovid.
Mám jen obavu , že až se podaří zlikvidovat ty věžáky, tak se nějaký aktivista poohlédne po holubech chovaných námi a se stejným "nadšením" bude bojovat za jejich odstranění z intravilánu obcí....ze stejného důvodu jako teď bojují proti věžákům....vždyť holub jako holub....a váš soused bude mít pádný důvod vás šikanovat s odkazem na právo na jeho hygienicky nezávadné bydlení a prostor kolem jeho pozemku !
Myslím , že by bylo lepší aby vedení ČSCHDZ udělalo něco pro osvětu holubářství a vyvrátilo tyto demagogické tendence ve sdělovacích prostředcích a veřejnoprávních mediích !
Jinak by se mohlo stát , že někdo začne sbírat info o různých způsobech chovu, podmínkách pro zdravý plnohodnotný život holubů atd. a způsobí či urychlí zánik holubářství....
Lidé myslete !

22.6.2021 13:08
machy43

XXX.XXX.154.68

gary napsal(a):
Jenom bych rád připomenul, že smyslem "městských holubníků" je likvidace /divoce žijících/ městských holubů, ne jejich chov , poněvadž ve společnosti se pěstuje nenávist k holubům jako "létajícím krysám" šířícím div ne mor a kovid.
Mám jen obavu , že až se podaří zlikvidovat ty věžáky, tak se nějaký aktivista poohlédne po holubech chovaných námi a se stejným "nadšením" bude bojovat za jejich odstranění z intravilánu obcí....ze stejného důvodu jako teď bojují proti věžákům....vždyť holub jako holub....a váš soused bude mít pádný důvod vás šikanovat s odkazem na právo na jeho hygienicky nezávadné bydlení a prostor kolem jeho pozemku !
Myslím , že by bylo lepší aby vedení ČSCHDZ udělalo něco pro osvětu holubářství a vyvrátilo tyto demagogické tendence ve sdělovacích prostředcích a veřejnoprávních mediích !
Jinak by se mohlo stát , že někdo začne sbírat info o různých způsobech chovu, podmínkách pro zdravý plnohodnotný život holubů atd. a způsobí či urychlí zánik holubářství....
Lidé myslete !

Mýlíte se. Smyslem těchto holubníků není likvidace, ale cílená regulace humánnějšími metodami než plynem a brokama. Ve velkých zahraničních městech fungují zcela běžně a nikde se holubi nelikvidují. Vedou je naopak lidé, kteří se ze všech sil snaží změnit veřejné mínění a pohled na holuby, jako šiřitele nemocí a špíny.

22.6.2021 21:29
gary

XXX.XXX.19.175

machy43 napsal(a):
Mýlíte se. Smyslem těchto holubníků není likvidace, ale cílená regulace humánnějšími metodami než plynem a brokama. Ve velkých zahraničních městech fungují zcela běžně a nikde se holubi nelikvidují. Vedou je naopak lidé, kteří se ze všech sil snaží změnit veřejné mínění a pohled na holuby, jako šiřitele nemocí a špíny.

Naivita vyššího stupně ! Většinou se právě města snaží o řízenou likvidaci holubů.
Regulace humánnějšími metodami - tedy metodami likvidačními - míněno záměna vajec za plastové, uvařené či jinak poškozené, aby se z nich nemohla vylíhnout mládˇata a s jediným cílem : konečné řešení holubí populace ve městech , která nyní vynakládají značné finance daňových poplatníků na ty dosud méně či vůbec nehumánní metody ...toto se zdá méně nákladné , kdy budou holubi pod kontrolou a budou takto necháni vymřít. A veřejné mínění je ku.va prodejná a dá se snadno obelstít krásnými řečmi...nebo masáží o škodlivosti holubů pro veřejné zdraví atd...
Např. naše město vynakládá ročně cca 200.000 Kč na odchyt holubů na několika místech ve městě prostřednictvím soukromých firem a je to organizováno odborem životního prostředí ! Za ty peníze by bylo holubníků...
Naproti tomu nedá město ani 1 Kč na podporu chovatelství mládeže ani dospělých...
Bylo by krásné, kdybyste měl pravdu, ale už moc na zázraky nevěřím...

23.6.2021 08:58
Meelek

XXX.XXX.41.217

gary napsal(a):
Lidé myslete !

Troufám si říct, že se pletete pane. Jde o to najít kompromis, rovnováhu mezi Vaším a jejich záměrem. Černobílý pohled Nás, když se podíváme do historie, historie obecně, vždy řádně vypohlavkoval...
Přečtěte si Zvířecí farmu od pana Orwella. Není černá, ale ještě černější. Není bílá, ale ještě bělejší. Nebo jako ten chlápek z Ifauny, od Brna, který jen množil holuby a chytal je v Brně. A nebyl schopen svůj chov regulovat jako CHOVATEL. A jinak. A za tu šedivou, za tu se musí člověk sakra rvát.

A vezaci? Vezaci začnou vymírat a být vzácnými asi až nějaký dobrý politik vymyslí daň ze závodů poštovních holubů . Třeba 5000 tisíc plus ke startovnymu za dvacet kusů. . A bez DPH :).

Vše v dobrým, ale Vy jste hroznej škarohlíd pane. Zdraví Vás Pištík ze Zákup :).

24.6.2021 11:21
pavko

XXX.XXX.213.38

Meelek napsal(a):
Hledám zájemce o vytvoření, jak to nazvat, zatím asi takové "společný iniciativy" pro vytvoření městského holubníku na Českolipsku.
Přesně to, o co usilovali cca 2 roky v Praze a dotáhli do skorokonce.
Připojil by se ještě nekdo? Třeba někdo, koho nebaví honit po dvorku drůbež, tři dny uklízet na výstavě a odejít s plastovym pohárem a kupou papírků.
Vik.

Zdravím , můžete mě lépe informovat jak to v Praze dotáhli do zdárného konce ? Něco konkrétního - místo , popřípadě už se to staví ? Díky za kladnou odpověd. P.Vajs

vlaštovička

24.6.2021 20:20
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Taky se přidám se svými postřehy. Dříve létalo v parku okolo motolské nemocnice mnoho věžáků. A dnes, dnes tam šum a tleskání jejich křídel ani nemáte šanci slyšet. Zato tam ale lítají mladé poštolky. A jak znám poštolky tak vím, že ty asi za vymizení věžáků nemůžou.
Před dvěma lety jsem byla poslední víkend v srpnu v Písku. Mezi věžáky tam poletovalo asi pět nebo šest krásných holubů, tuším, že to byli káníci, ale tehdy jsem se ještě o holuby nezajímala a fotka, co odtud mám, je bůhvíkde. Takže na tom asi něco pravdy bude. Ještě se musím podívat do Českého Brodu, jestli tam ještě vůbec nějaký ten holoubek létá, když asi tak před rokem a půl ukazovali v televizi, jak místním vadí, když je myslivci střílí přímo v ulicích.
PS. Pokud to nebyl Český Brod, tak se omlouvám za nepřesné informace, protože si to už nepamatuji. Jen si pamatuji, že mě to tehdy dost rozhořčilo.

25.6.2021 10:01
machy43

XXX.XXX.190.238

pavko napsal(a):
Zdravím , můžete mě lépe informovat jak to v Praze dotáhli do zdárného konce ? Něco konkrétního - místo , popřípadě už se to staví ? Díky za kladnou odpověd. P.Vajs

https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-vitkove-bude-prvni-mestsky-holubnik-v-praze

https://obecniholubnik.webnode.cz/

Přidejte reakci

Přidat smajlík