Dobrý den,
jak sem zde už zakládala jedno téma, jak ke mě přiletěl jeden holub, tak teď přiletěli další dva. Už jsou u nás cca 11 dní, tak jsem dnes nafotila. Myslíte, že jsou stejného plemene jako ten minule?
Co je to za plemeno?
Už jsem se koukala po holubech, asi si nějaké přikoupím, ale minule jsme nepřišli na to plemeno, tak snad dnes...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte někde poblíž kostel nebo městský úřad kde by se konaly svatby?
Protože jsou všichni bílí, rovněž bych typoval na svatební holuby. Možná nějací kříženci s PH, benešákem aj. Někteří holubáři nabízení svatební holoubky i zde na ifauně. Někteří půjčují PH, kteří se jim domů vracejí a jiní je valstně"obětují", pokud to jsou jen nějací kříženci a ti pak skončí třeba u vás...Pokud najdete v okolí holubáře, jistě vám poradí.
No tak sem to tady u nás objela a nikde žádné holubi létat neviděla... Tak mi tu asi zůstanou... už sem si i něco o holubarstvi hledala a také jsem hledala i ten druh jak jste tu psali kalifornský a Benešovský já našla jen něco o Benešovském a popis mi k těm mim holubum docela seděl tak bych si ale chtěla být 100% jistá že to jsou oni abych někde neříkala že chovám ty ale oni to budou ti druzí... Mohli by jste sem poslat nějaké fotky vašich holubů kalifornský nebo Benešovský? Byla bych vám vděčná. Abychom se spolu dopídili tohoto druhu ? Děkuji
Nevím, zda vám to pomůže. Z internetu jsem vyhledal benešáky i kaliforňáky...
Kaliforňáci video: https://www.youtube.com/watch?v=wTCKhxlmOoQ
Na obrázku benešáci
jo012810
napsal(a):
Nevím, zda vám to pomůže. Z internetu jsem vyhledal benešáky i kaliforňáky...
Kaliforňáci video: https://www.youtube.com/watch?v=wTCKhxlmOoQ
Na obrázku benešáci
Děkuji mockrát za snahu já si i vyhledala že Benešovský holub má mít vysoké čelo je to tak? Jestli ano tak ti moji ho mají a ti na videu ne na fotkách ode mne to není moc vidět ale mohu dosvědčit že to tak je. Ale dále sem tam četla že má mít červenou obočnici což nevím co je ? A ještě jsem četla že mají mít takový načervenalý zobák a moji ho mají jsou vlastně skoro stejní jako na obrázku jen nemají tolik červené oči... Takže já bych se přikláněla k holubu Benešovskému. Jaký je váš názor? A svatební sem nenašla.
jo012810
napsal(a):
Svatební holubi je označení pro holuby, kteří se vypouštějí při svatbě. Není to plemeno a jsou většinou bílí a mohou to být jednak PH a pak různí kříženci čehokoliv. Obočnice je jemná kůžička kolem očí...
Aha děkuji za vysvětlení tak tu obočnici moji nemají tak červenou jako na obrázku ale postavou a hlavou vypadají jako Holub Benešovský jen tu obočnici nemají tak výraznou spíše do oranžova...
Přikláněl bych se k benešovským holubům. Ono bez původního chovatele nikdy nebudete mít stoprocentní jistotu, co tam bylo kdy nakříženo. To ale ve výsledku nevadí. Pokud budete chtít chovat čistokrevné holuby ve výstavní kvalitě, časem do toho proniknete. Navštivte pár výstav a chovatelských trhů, popovídejte s chovateli a uvidíte sama. :-)
To, že ti Vaši nebudou něco mít tak, jak je to popsáno ve vzorníku, je naprosto normální. Dokonalý holub neexistuje, takže opravdu snadno můžete narazit na benešáky s nízkým nebo úzkým čelem, světlou obočnicí, nahoru neseným ocasem, atd. Může to být pozůstatek nějakého meziplemenného křížení, při kterém se chovatel snaží některé vlastnosti holuba vylepšit, ovšem jiné mu při tom mohou utéct. Nebo to mohou být prostě jen holubi chovatele, kterému vzorníky a výstavy nic neříkají, kvalitu neřeší a chová jen pro radost a užitek. Takoví holubi se pak k určitému plemenu přiřazují často hůře, protože se mohou od standardu plemene dost vzdálit. :-)
A ještě jedna taková věc. Druh je holub domácí. To, čeho se tu snažíme dopátrat není druh, ale plemeno. ;-)
machy43
napsal(a):
Přikláněl bych se k benešovským holubům. Ono bez původního chovatele nikdy nebudete mít stoprocentní jistotu, co tam bylo kdy nakříženo. To ale ve výsledku nevadí. Pokud budete chtít chovat čistokrevné holuby ve výstavní kvalitě, časem do toho proniknete. Navštivte pár výstav a chovatelských trhů, popovídejte s chovateli a uvidíte sama. :-)
To, že ti Vaši nebudou něco mít tak, jak je to popsáno ve vzorníku, je naprosto normální. Dokonalý holub neexistuje, takže opravdu snadno můžete narazit na benešáky s nízkým nebo úzkým čelem, světlou obočnicí, nahoru neseným ocasem, atd. Může to být pozůstatek nějakého meziplemenného křížení, při kterém se chovatel snaží některé vlastnosti holuba vylepšit, ovšem jiné mu při tom mohou utéct. Nebo to mohou být prostě jen holubi chovatele, kterému vzorníky a výstavy nic neříkají, kvalitu neřeší a chová jen pro radost a užitek. Takoví holubi se pak k určitému plemenu přiřazují často hůře, protože se mohou od standardu plemene dost vzdálit. :-)
A ještě jedna taková věc. Druh je holub domácí. To, čeho se tu snažíme dopátrat není druh, ale plemeno. ;-)
Aha to jsem nevěděla tak tedy plemeno děkuji mockrát.