Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2021 23:46
arara777

XXX.XXX.250.59

Dobrý večer,
po dvanácti letech bez holubů, jsem došel k rozhodnutí, že už to bez toho vrkání a šumu holubích křídel déle nevydržím. Ale jaké plemeno si vybrat, volný chov nepřipadá v úvahu kvůli sousedům, možná občasný prolet, nebo procházka po zahradě. V době kdy chovatelů holubů ubývá, tak bych asi vybíral z našich plemen z úcty k našim předkům, kteří nám je předali. Zatím mám v užším výběru : brněnský voláč, český bublák, česká čejka nebo lyska rousná, rakovnický kotrlák, český rejdič a ostravská bagdeta a z cizích plemen čínský holub a lahore.
Já vím je to nesourodá směska. Chtěl bych příjemné přítulné holoubky dobře odchovávající mladé. Zároveň třeba záleží na kamarádském přístupu a spolupráci a rady do začátku.

25.7.2021 13:03
kamil

XXX.XXX.12.70

Zdravíčko, tak nejpříjemnější jsou rozhodně brnaci a cinani, stavte se😉

25.7.2021 13:35
machy43

XXX.XXX.236.21

Vyberte to, co se nejvíc líbí Vám. Jasně že každý vychválí do nebe to své plemeno. Za mě bych Vám nejradši vnutil lysky, je jich tak málo... Ale jak říkám, každý ať vybírá podle sebe. A klidně do začátku od každého plemene dva páry. Časem uvidíte sám, ke kterým Vás to nejvíc potáhne. 🙂

25.7.2021 22:58
arara777

XXX.XXX.250.59

Dobrý večer, krásní brňáčci i číňani. Tentokrát chci začít holubařit pořádně, tak jak se má. Já např holuby nikdy nepároval a nechal to na nich, i přesto světe div byla i nějaká ta čestná cena. Akorát se bojím toho, že aby se chov rozvíjel tak se nevyhnu zabíjení nestandardních jedinců což jsem taky nikdy nedělal a zrovna u brněnských voláčů nepřipadá v úvahu ani kuchyňské využití. Přišlo mi to líto, jsem na to měkkej. Jinak brňáčky jsem měl a byl jsem s nima spokojenej, snad mi po rozvodu pomůžou najít chuť do života. Pro ty jsem rozhodnutý ty prostě musím mít a ještě něco k nim. Jinak z barevných razů se mi líbí černí, tygři také černí, plaví červení a žlutí a andaluzský - dají se vůbec u nás sehnat? Problém bude, že neřídím, musel bych někoho ukecat.

25.7.2021 23:58
hodann

XXX.XXX.20.72

Tak z Vámi jmenovaných plemen jsou asi nejpřítulnější brňenští voláči hlavně holubice, rakovnické kotrláky a české rejdiče bych do voliéry nezavíral, potřebují létat. Ale vyberte si plemeno, které se líbí vám a přizpůsobte plemeni podmínky, zkrotne při správném zacházení každý holub.

26.7.2021 01:01
arara777

XXX.XXX.250.59

A jaké lysky máte a v jakých barevných rázech. O lyskách jsem už párkrát uvažoval, ale když jich je tak málo není problém se shaněním cizí krve. A jak byste lysky v krátkosti charakterizoval a jak jsou na tom s plodností a s rodičovskými schopnostmi.

27.7.2021 19:14
machy43

XXX.XXX.145.187

arara777 napsal(a):
A jaké lysky máte a v jakých barevných rázech. O lyskách jsem už párkrát uvažoval, ale když jich je tak málo není problém se shaněním cizí krve. A jak byste lysky v krátkosti charakterizoval a jak jsou na tom s plodností a s rodičovskými schopnostmi.

Lysky mám tři páry černých bělopruhých a čekal jsem na ně opravdu dlouho. Ta chovatelská základna je opravdu minimální. Vlastních zkušeností s nimi moc nemám, ale co vím, tak jsou bláznivější a plašší než čejky (což se ani nezdá být možné 😁). Rodiče jsou to skvělý, jen vzhledem k malému počtu chovaných kusů může být náročné držet nepříbuzné linie.
První víkend v prosinci by měla být v Chlumci nad Cidlinou speciální výstava čejek a lysek. Snad to opatření dovolí. Tak doražte. Bude na co koukat, bude s kým povídat a určitě půjde i něco nakoupit. 🙂

2.8.2021 18:41
arara777

XXX.XXX.250.59

Tak mám definivně vybráno půjdu do brněnských voláčů chtěl bych andaluské jestli u nás jsou, černé tygry a černé rovné a červené kapraté. A ještě zkusím české bubláky černé plnobarevné a tygry a žluté nebo červené rovné a taky andaluské, pokud u nás nejsou přes co by se dali vyšlechtit?

3.8.2021 05:52
peparazak

XXX.XXX.141.22

Dobrý den, České bublaky v andalus barvě vyslechtil p. Bombala z Becova. Šlechtění začal s černým bublakem a andalus poštovní holubici. Za tři roky už u něj letali andalus bublaci. Pro šlechtění nové barvy musíte mít cit a i trochu štěstí.

3.8.2021 14:06
Hradečák

XXX.XXX.55.14

Brněnské voláče Vám mohu doporučit. Krotký,plodný , temperamentní holoubek. Já je chovám od r. 1974. Choval jsem tygry a čapíky černé. Od r. 1991 kdy jsem je sehnal. Chovám je v anglické kresbě. Černé, andalůzské, červené, žluté a milky. V loni mi kamarád dovezl z německa voorburské voláče žlutěplavé. Taky krásné, krotké a plodné plemeno. Při vyšlechtění tohoto krásného plemene, byl použit brněnský voláč.

3.8.2021 18:56
jo012810

XXX.XXX.101.35

arara777 napsal(a):
Tak mám definivně vybráno půjdu do brněnských voláčů chtěl bych andaluské jestli u nás jsou, černé tygry a černé rovné a červené kapraté. A ještě zkusím české bubláky černé plnobarevné a tygry a žluté nebo červené rovné a taky andaluské, pokud u nás nejsou přes co by se dali vyšlechtit?

Obdivuji váš záběr. K tomuto záměru jistě máte dostatečné prostorové, finanční a časové možnosti, pokud chcete všechna plemena chovat na vysoké úrovni a šlechtit další barevné rázy...Přeji zdar a pěkné chvíle u zvířat.

3.8.2021 21:52
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

Zdravím a co český stávak? Ten by se vám také nelíbil?😅

3.8.2021 22:49
arara777

XXX.XXX.250.59

Což o to staváci se mi líbí, už jsem je kdysi měl a to bílé, červené plamínky, černé tygry a modré sedlaté, ale to jsem je mohl mít volně, ale na nynější adrese už to není možné a stavák podle mě do voliéry nepatří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2021 09:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

arara777 napsal(a):
Což o to staváci se mi líbí, už jsem je kdysi měl a to bílé, červené plamínky, černé tygry a modré sedlaté, ale to jsem je mohl mít volně, ale na nynější adrese už to není možné a stavák podle mě do voliéry nepatří.

To ani brněnský voláč,je to exkluzivní letec 😉

13.8.2021 16:24
arara777

XXX.XXX.250.59

Dnes jsem náhodou objevil v knihkupectví knihu Dědičnost u holubů od Axela a Jany Seel- tak se na ní těším a doufám, že už pro mě nebude genetika španělská vesnice 😀

30.8.2021 22:46
arara777

XXX.XXX.250.59

Tak hurá konečně zase chovatelem holubů. Od soboty jsem hrdým majitelem prvních holoubků a to konkrétně 10 českých bubláků v barvě žluté a mandlové od jednatele klubu, ještě jednou děkuji, jsem nadšen.

31.8.2021 07:42
machy43

XXX.XXX.252.40

arara777 napsal(a):
Tak hurá konečně zase chovatelem holubů. Od soboty jsem hrdým majitelem prvních holoubků a to konkrétně 10 českých bubláků v barvě žluté a mandlové od jednatele klubu, ještě jednou děkuji, jsem nadšen.

Dobrá volba. Hlavně ať nadšení vydrží...

21.10.2021 17:29
arara777

XXX.XXX.250.59

Dobrý den, tak k bublákům přibylo hejnko čtyř párů nádherných bílých brněnských voláčů od pana Smíška. Prima holoubci a ještě navíc sympatický chovatel a bezva pokec, už jsem si dlouho takhle pěkně nezaholubařil, díky.

5.12.2021 17:49
arara777

XXX.XXX.250.59

Další posily do chovu brňáčků jsem dovezl z Lysé od další legendy a stálice v chovu brněnských voláčů přítele Ludvíka taky fajn člověk. Pro změnu zase nějakou tu barvičku, modré pruhové, šimlíky a červené. Nádherný kousky, při pohledu na ně srdce jen zaplesá.

10.12.2021 17:07
arara777

XXX.XXX.250.59

Tak se blíží konec roku, tak dávám na vědomí, jak to vypadá. Obával jsem se, že neodolám a budu mít směsku všech možných plemen, ale musím se pochválit, odolal jsem 🙂. Mám dvě plemena a jak já jim říkám baletky a papučáře na pohled zvláštní a kontrastní hejno brněnských voláčů a bubláků.
Budete-li mít zájem dejte nějaké foto co se vám letos podařilo nejlepšího odchovat a na co jste opravdu pyšní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík