Plasmuska

XXX.XXX.0.235
Dobrý den, chci se zeptat jak se teđ pořadatelé vypořádaji s výstavami ohledně covidu kontrola očkování či testy jak to kde funguje?
Co byste chtěl kontrolovat? Žádný pořadatel nemá ze zákona žádné právo kontrolovat Vaši totožnost, ani Váš zdravotní stav. Vy, jako návštěvník, byste měl dodržovat státem daná pravidla, ale pořadatel výstavy může regulovat leda počet návštěvníků. Kontrolovat Vás může maximálně policie v součinnosti s hygienou, pokud se na místo dostaví.
machy43
napsal(a):
Co byste chtěl kontrolovat? Žádný pořadatel nemá ze zákona žádné právo kontrolovat Vaši totožnost, ani Váš zdravotní stav. Vy, jako návštěvník, byste měl dodržovat státem daná pravidla, ale pořadatel výstavy může regulovat leda počet návštěvníků. Kontrolovat Vás může maximálně policie v součinnosti s hygienou, pokud se na místo dostaví.
A navíc ...očkování jede na plný plyn, ať se penízky točí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Včera jsem byl na výstavě ve vedlejší vesnici a žádná covid kontrola ,

jo012810
napsal(a):
A navíc ...očkování jede na plný plyn, ať se penízky točí...
Já taky tu srajdu jménem vakcína nechci .

machy43
napsal(a):
Každý pořadatel výstavy má právo si určit pravidla a opatření na jeho výtavě,pravidla nesmí být v rozporu se zákonem.
Pořadatel si může určít třeba že na výstavu sní pouze návštěvníci naočkovaní nebo s PSAR Testem na to má právo , a má právo je při vstupu požadovat.To samé si může určit i majitel jakéhokoliv obchodu.
Pak záleží kolik lidí přijde-já osobně už bez průkazu o očkování nevytáhnu ani patu z baráku.
napsal(a):
Každý pořadatel výstavy má právo si určit pravidla a opatření na jeho výtavě,pravidla nesmí být v rozporu se zákonem.
Pořadatel si může určít třeba že na výstavu sní pouze návštěvníci naočkovaní nebo s PSAR Testem na to má právo , a má právo je při vstupu požadovat.To samé si může určit i majitel jakéhokoliv obchodu.
Pak záleží kolik lidí přijde-já osobně už bez průkazu o očkování nevytáhnu ani patu z baráku.
To je naprostá pravda, co se týká určení výstavních podmínek, či podmínek pro návštěvníky. Ale omezit vstup třeba z důvodu zdravotního omezení (dnes nejvíce frekventovaný covid-19), není vůbec jednoduché při jeho kontrole, neboť i při předložení přísdlušných zdravotních potvrzení, je třeba mít na mysli, že zjišťování totožnosti osoby (zda to potvrzení se právě týká té které osoby), je a to ze zákona č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů, v § 2 odst. 3 stanoví kdo a za jakých okolností je oprávněn požadovat prokázání totožnosti a to většinou předložením občanského průkazu, nebo jiným vyjmenovaným způsobem. Takže požadavek (ze strany pořadatelů být může), ale je otázka, zda dokáže zajistit způsob kontroly v souladu se zákonem. Nicméně se domnívám, že (pokud všechna omezení a mnohdy neopodstatněné zásahy do života lidí) přežijeme, budeme se moci za nějaký čas těšit z výstav. Jsem optimista, neboť jedinou smrtelnou nevyléčitelnou nemocí, je sám život, který je ohraničen narozením a smrtí.