Zdravím.
King je holub jako každý jiný.Pokud někdo používá chůvy,tak není holubář.Kingy sice nechovám,ale můj kamarád je má na volno a ještě jsem neviděl,že by je musel podsazovat pod jiné plemeno.Fotil jsem toto u něho v loňském roce a je to jeden z nejlepších chovů u nás. Kouťák
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kingy jsem měl před 15ti lety a holoubata odchovávali samy a dobře .
Měl jsem 1 černý pár , druhý pár byl modrý oruhový holub a bílá holubice , třetí pár byl červený holub a tmavá kapratá holubice . Chtěl jsem to mít pestré .
Uživatel s deaktivovaným účtem

milda2
napsal(a):
Dobrý večer!
Měl bych dotaz jestli jde king úspěšně chovat bez použití chův??
Přesně jak píše Kouták.Hlavně podasujou členové KIng klubu a ty to dělají pro prachy. Pokud nebudete mít přeplněný holubník,budou normálně odchovávat -viděl jsem chovatele měl od 4 párů na volno víc holoubat než jiný co měl 10 páru ve volieře,ty se shazovaly při páření, když seděly na vejcích tak se rvaly a neměl nic.
Dobrý den,dovolím si nesouhlasit s tím že všichni klubaři chovají kingy pro prachy.Kinga pokud chcete udržet typ tak nemůžete nechat na volno,tělo se protáhne a je z něj pěkný beneśák a samozřejmě I ta oplozenost je větší.Ale pokud jsem chovatel kingu tak chci odchoval kvalitní výletky a bohužel je proto musím chovat ve voliéře nebo v boxech samozřejmě že je tu vêtší možnost že se shazují,ale i já znám spoustu prvotřídních chovatelú kteří odchovávají spoustu výletkú ve voliérách a boxech.
kouták
napsal(a):
Zdravím.
King je holub jako každý jiný.Pokud někdo používá chůvy,tak není holubář.Kingy sice nechovám,ale můj kamarád je má na volno a ještě jsem neviděl,že by je musel podsazovat pod jiné plemeno.Fotil jsem toto u něho v loňském roce a je to jeden z nejlepších chovů u nás. Kouťák
V podstate suhlasim, okrem toho, ze kto podklada "nie je holubar"....ja som mal tiez podobne vyhranene nazory, napr. ze "kto neselektuje, nezostavuje cielene pary a nechava to na samoparenie, nie je holubar, ale osetrovatel"....avsak postupom casu sa snazim svoju retoriku miernit, lebo nas holubarov je prilis malo, aby sme sa navzajom "titulovali" na zaklade rozdielnych metod/nemetod....
Skratka jeden sa chce popysit krasnym zvieratom na vystave, druhy potrebuje naplnit mrazak, treti sa kocha akrobatickym letom....a kazdy si hlada cesticky k naplneniu svojich cielov, co mame vlastne spolocne :)
Ano, moze sa stat, ze ked cela skupina chovatelov kolektivne aplikuje urcite prvky v priebehu niekolkych rokov, moze negativne ovplyvnit vyvoj celeho plemena....ale toto je zase samostatna debata...
Co sa tyka Kingov, problem nebyva ani tak krmeni a starostlivosti o mlade, ale skor vo vysokej agresivite....staci, ze zatulane mlade skrizi cestu cudziemu samcovi a v najlepsom pripade skonci s rozglobanou hlavou....Pre toto plemeno sa mi teda javi velice rozumny sposob chovu v boxoch po paroch (ako pise kolega nizsie), idealne s moznostou vypustania na krdlove prechadzky po dvore...
Kingy nechovám,nikdy jsem je nechoval a nikdy je chovat nehodlám.Odpověděl jsem pouze na otázku" jestli jde kingy úspěšně chovat bez použití chův".Každý na tuto problematiku má svůj názor, každý si to dělá podle svého a tak i můj názor je,že pokud někdo používá k chovu kingů chůvy TAK NENÍ HOLUBÁŘ a na tom trvám,ať se to někomu líbí,nebo nelíbí. King je životaschopný holub jako každý jiný,což vidím mnoho let u kamaráda-člena klubu a jeho manželky,rovněž členky klubu.Chov kingů mají na volno,žádná postava se jim neprodlužuje,žádná holoubata od agresivních samců nejsou zničena,pod žádné holuby nikdy nepodsazuje a oba dosahují na výstavách nejvyšších ocenění.Jedná se o rodinu Pundů a každý si to může z katalogů klubu zjistit.Jirko promiň, napsat jsem to musel.Zdeněk
verner159
napsal(a):
Dobrý den,dovolím si nesouhlasit s tím že všichni klubaři chovají kingy pro prachy.Kinga pokud chcete udržet typ tak nemůžete nechat na volno,tělo se protáhne a je z něj pěkný beneśák a samozřejmě I ta oplozenost je větší.Ale pokud jsem chovatel kingu tak chci odchoval kvalitní výletky a bohužel je proto musím chovat ve voliéře nebo v boxech samozřejmě že je tu vêtší možnost že se shazují,ale i já znám spoustu prvotřídních chovatelú kteří odchovávají spoustu výletkú ve voliérách a boxech.
Nemyslím si, že by se "tělo protáhlo" proto, že holub není zavřený ve voliéře nebo boxu. Naši kingové mají k dispozici celý dvůr a zahradu a jako benešáci opravdu nevypadají...
peparazak
napsal(a):
Dobrý den, kolikata to je generace létajících kingu?
Jsou to mladí z mého chovu (červený holub, modrá holubice), slušně létají i jejich rodiče a prarodiče. Starší generaci nemám, takže u mě třetí. Akorát ten červený holub je dnes už větší bumbrlíček 😆 (foto je z loňska z prosince, kdy mu bylo cca půl roku) takže je na větší létání moc těžký.
xchipsy
napsal(a):
Jsou to mladí z mého chovu (červený holub, modrá holubice), slušně létají i jejich rodiče a prarodiče. Starší generaci nemám, takže u mě třetí. Akorát ten červený holub je dnes už větší bumbrlíček 😆 (foto je z loňska z prosince, kdy mu bylo cca půl roku) takže je na větší létání moc těžký.
Takže dvě generace, tak rychle ale zase evoluce nefunguje. Jisté ale je ze dobře létající holuby jsou delší než jejich příbuzní z volier. Podle mne slušně létají postaci, podle vás kingove. Každý máme jiné měřítko pro své holuby.