Dobrý den,
chtěl jsem se jen zeptat, jaké jsou možnosti přepravy holubů pro neřidiče bez možnosti osobního převzetí.
Rád bych si pořídil kvalitní holuby, ale když už bych si vybral chovatele,tak většinou je to pro mě velmi daleko. Jak fungují inzerované zvířecí přepravní společnosti - má někdo osobní zkušenosti, to jezdí až k chovateli, nebo se musí na nějakou svozovou trasu? Prý existují i obchodníci s holuby, kteří seženou a dovezou za poplatek vše.
Uživatel s deaktivovaným účtem

přepravní společnosti mají svozové linky, musíte stejně přijet na to určité místo, většinou to bývá někde u benzinky.
bez auta jste velice omezen. požádat kamaráda.
arara777
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl jsem se jen zeptat, jaké jsou možnosti přepravy holubů pro neřidiče bez možnosti osobního převzetí.
Rád bych si pořídil kvalitní holuby, ale když už bych si vybral chovatele,tak většinou je to pro mě velmi daleko. Jak fungují inzerované zvířecí přepravní společnosti - má někdo osobní zkušenosti, to jezdí až k chovateli, nebo se musí na nějakou svozovou trasu? Prý existují i obchodníci s holuby, kteří seženou a dovezou za poplatek vše.
Odkud jste?
Mám vlastní zkušenost a to dobrou. Vše co jsme si s dopravcem domluvili probíhalo, dle plánu a přes mobil jsme průběžně upřesňovali. Zasílal jsem kuřice rousných zakrslých k Brnu. Cena přepravy byla 400,- Kč. Něco málo jsem nafotil: https://kshk.rajce.idnes.cz/Preprava_zivych_zvirat/ Bohužel, jak ČD, tak pošta již zastavila přede mnoha léty přepravu živých zvířat a to bylo pro všechny chovatele a celé chovatelství ránou. Nyní je přeprava sice možná, ale není tak hustá síť převzetí a předání zásilek...
Děkuji za odpověď. Často nostalgicky vzpomínám na dobu, kdy jsem si nechal zasílat papoušky, holuby, králíky a slepice poštou nebo vlakem to byla paráda. Také si myslím, že zrušení přepravy zvířat mělo značný vliv na chovatelství. Také se ještě psali dopisy s vloženým korespondečním lístkem na odpověď a člověk čekal s nadějí na odpověď. Nebo když jsem prohlížel chovatele a zaškrtával inzeráty a potom s hrstí drobných na náves do telefonní budky a obvolávat chovatele - trošku jsem si zavzpomínal, omlouvám se 🙂.
zdravím. ČSCH se od sametu rapidně změnil k horšímu,s ČSD a sČS POŠTOU vůbec nejednali,prostě nás členy hodili přes palubu,ani na celostátních výstavách žádné ůlevy proti nečlenům.stali jsme se jen dojnými kravami vrcholného managementu.z tohoto důvodu jsem členství ukončil.byl jsem členem od dětství,dnes mi je pětašedesát.členství jsem ukončil ne pro peníze,ale z principu.a asi nebudu jediný.lehkoživky nepodporuji z přesvědčení.
Mílo, máš pravdu, že v současné fázi je členská základna v ČSCH jen pro přítěž ústředí. Zatím jsou Stanovy, které umožňují zásadní změny jen valné hromadě, ale přesto se penízky utrácejí bez schválení rozpoču. Nicméně od roku 1990, jde všude především o peníze a ty s movitým majetkem jsou zajímavou položkou o níž již dnes jde především. Nicméně nemožnost přepravy živých zvířat je výmyslem EU a u nás se imlementovala u všech předchozích přepravců tak, že se zbavili služby, místo, aby si třeba vyškolili pracovníky a vytvořili podmínky dle nařízení EU. Ale nyní jsou ve hře a vlastně již platné nařízení EU o přezhraniční přepravě zvířat a vajec. O tom se zde již diskutovalo. Prakticky legálně se jen velmi těžko doveze zvíře ze zahraničí. Ale jsou i nové požadavky na klece pro výstavy. Takže se salamovou metodou stane chovatelství postupně "ilegálním" koníčkem.
arara777
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Často nostalgicky vzpomínám na dobu, kdy jsem si nechal zasílat papoušky, holuby, králíky a slepice poštou nebo vlakem to byla paráda. Také si myslím, že zrušení přepravy zvířat mělo značný vliv na chovatelství. Také se ještě psali dopisy s vloženým korespondečním lístkem na odpověď a člověk čekal s nadějí na odpověď. Nebo když jsem prohlížel chovatele a zaškrtával inzeráty a potom s hrstí drobných na náves do telefonní budky a obvolávat chovatele - trošku jsem si zavzpomínal, omlouvám se 🙂.
Občas jezdím. Třeba tři týdny zpět to byla Karviná, dnes Kolín, zítra Česká Kamenice. Mohl bych něco dopravit do Prahy kdykoliv.
Když jsem se tu ptal já, na podobný téma, nikdo mi nic podobnýho nenabidnul a musel si poradit sám. A myslím, že o to víc dokážu pochopit touhu zanícenýho chovatele po havěti, který nemá tu možnost cestování. Nic z toho defacto nemám já, ani Vy. Žádný honby za penězi se nekonají. Bohudík. Jsem rád, že za pár minut SVÝHO života pomůžu. Každý cigáro mě vezme pět minut života, tohle mě nevytrhne, fakt ne.
2mazutak
napsal(a):
zdravím. ČSCH se od sametu rapidně změnil k horšímu,s ČSD a sČS POŠTOU vůbec nejednali,prostě nás členy hodili přes palubu,ani na celostátních výstavách žádné ůlevy proti nečlenům.stali jsme se jen dojnými kravami vrcholného managementu.z tohoto důvodu jsem členství ukončil.byl jsem členem od dětství,dnes mi je pětašedesát.členství jsem ukončil ne pro peníze,ale z principu.a asi nebudu jediný.lehkoživky nepodporuji z přesvědčení.
Od majetkového převratu-sametu ,dostalo prakticky vše , cílený smrtící úder, zdaleka nejen chovatelství,ale hlavně lidskost, slušnost, ekonomika, armáda, zemědělství, kultura,kvalita potravin, vzdělanost, lidská práva, vše se dělá pro zisk,několika lumpů, bez ohledu na následky
Nevím co hledáte, ale tady na Inzerci nabízí firma ZveraDo s.r.o. dopravu zvířat tak se jich zeptejte na možnost dopravy. Já jsem takto posílal 2x holuby, kupec si zaplatil posledně 350 Kč a oni mu i mně poslali SMS, že v sobotu budou mezi 5,15 a 6,15 hod na benzínové pumpě a pak den předem to potvrdili a 1 hod. před příjezdem mi volali, že jedou a budou na tom určeným místě na byli tam na čas.- předal jsem jim holuby v krabici od banánů , oni je převzali a dali mi slíbenou cenu od kupce a jeli ,Večer v 17,30 mi kupec potvrdil, že holuby v pořádku dostal a bylo to....Záleží, zda jste na nějaké frekventované trase ,jedou z Kutné Hory přes Svitavy do Ostravy a dál a zpět jeli do Písku s holuby v bedně !
tak je zkuste...