Streptococcus bovis - zkušenosti s léčbou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2021 14:28
Tom.13

XXX.XXX.152.248

Dobrý den,
má prosím někdo zkušenosti s léčbou s touto nemocí?
Dočetl jsem se, že pomáhají deriváty penicilinu. Mně osobně veterinář doporučil amoxycilin, ale i když se holubi zlepšili, nikdy už nebyli schopnými letu.
Kdyby někdo měl nějakou osvědčenou léčbu, prosím podělte se. ☺

24.12.2021 16:24
incas

XXX.XXX.7.24

Tom.13 napsal(a):
Dobrý den,
má prosím někdo zkušenosti s léčbou s touto nemocí?
Dočetl jsem se, že pomáhají deriváty penicilinu. Mně osobně veterinář doporučil amoxycilin, ale i když se holubi zlepšili, nikdy už nebyli schopnými letu.
Kdyby někdo měl nějakou osvědčenou léčbu, prosím podělte se. ☺

Dobrý den,
tady se až na výjímky nic rozumného nedozvíte. Diskuze na Ifauně již bohužel ztratila téměř veškerou odbornost.

Zkuste kontaktovat e-mailem MVDr. Poláška. Tam je jistě větší záruka fundované rady. Poláškovi mají rubriku "veterinární okénko" i na svých stránkách.

https://holubi-polasek.estranky.cz/

Hezké svátky všem holubářům a jejich rodinám

JS

24.12.2021 22:33
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Na veterině si objednejte rozbor trusu nebo výtěru s vnímavostí různých antibiotik. Na něco už můžou být rezistentní.

25.12.2021 05:37
jo012810

XXX.XXX.101.35

Budu asi trochu za podívína, ale...Nenapsal jste o jaké holubí plemeno se jedná a ani nic o podmínkách ustájení,výživě ve svém chovu a zda zdravotní problémy trpí celý chov, či jedinci. Léčit holuby antibiotiky je, podle mne, naprosto hraniční možnost u naprosto nenahraditelných jedinců a výsledek může být velmi ošidný. Při jakémkoliv zdravotním problému je třeba vážit, zda likvidace nepovede k celkovému ozdravení a zda tímto způsobem neudělám pro holuby více, než při léčbě. Nicméně, v dnešní době jsou k dispozici farmaka, která však vyžadují správné nasazení a zkušeností veterináře. Jením z nejzkušenějších veterinářů v problematice chovu holubů u nás je právě výše zmiňovaný MVDr. Polášek. Ať se rozhodnete tak, či onak, musíte být důsledný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2021 09:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

s. bovis je podmíněně patogenní zárodek, pokud dělá problémy, je v chovu nějaký jiný problém, který zvířata oslabuje

a pokud nelétají kvůli zánětu šlach, takové poškození samozřejmě přetrvává i poté, co bakterii zničíte, to samé platí o zánětu kloubů.

26.12.2021 14:32
jo012810

XXX.XXX.101.35

...tady se až na výjímky nic rozumného nedozvíte. Diskuze na Ifauně již bohužel ztratila téměř veškerou odbornost. Konec citace.
Ano, zmizely zde rady typu, použít to a to ATB (bez vyšetření) při nějakých zdravotních potížích a vše bude OK. Pohled na jakékoliv DF může mít mnoho podob. Já se osobně domnívám, že na ifauně se vede celkem rozumná diskuse, ale jsou i výjimky. Ale každý člověk to může vidět trochu jinak. Třeba Bodlinka zde podává příspěvky velmi odborné z veteriny, kterou sama vystudovala, pracuje jako vet. u drůbeže a sama drůbež chová. Podle mne má nejen teoretické, ale i praktické zkušenosti a to zejména s drůbeží.

27.12.2021 21:32
gary

XXX.XXX.116.168

Citace :
S. bovis je grampozitivní bakterie způsobující vážné lidské infekce.
Velké množství předchozích studií poukazuje na asociaci S. bovis s gastrointestinálními onemocněními [ 5 , 6 ] a rakovinou lidského tlustého střeva [ 10 ]
Vzhledem k tomu všemu si myslím, že :
sekeromycin je nejúčinnější a nejlevnější, tudíž nejlepší řešení... .

P.S : za to , co byste dal za vyšetření a léčbu těch holubů si můžete koupit nové hejno....a ještě vám zbyde na krmení - přitom jak sám říkáte , tak po léčení stejně nelétají, takže vyhozené peníze za Veta ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík