Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2021 15:43
Margot

XXX.XXX.200.59

Margot

Dnes 15:27
Dobrý den, jsme úplní začátečníci.
Pořídili jsme si pár holoubku. Po cca 3 dnech nám zemřela samička. Najednou byla jen na zemi, byla nacepirena a pak umřela.
Od stejného chovatele jsme pořídili další samičku.
Tentokrát ale po pár dnech, kdy se zdál v pořádku ( lital kolem samičky, pil, jedl) tentokrát ten sameček, začal furt spát, pak už byl jen na zemi, jako by kulhal,přepadával na stranu a také zemřel.
Hned jsme vzali tu novou samičku na veterinu.
Tam se zjistilo, že má průjem a dostala injekci s výživou a injekci širokospektrálních antibiotik.
Antibiotika ji dáváme 2x denně kapku do zobáčku.

Tato samička ale taky přestala létat, je čiperná, ji a pije ale pohybuje se jen po zemi.
Mám strach, co s ní je a zajímal by mě váš názor.
Může to být proto, že je smutná, že zůstala sama?
Nebo by to mohlo být něco s křídly, když dostala injekci do prsního svalů?
Nebo jak ji chytáme 2x denně na ATB, tak ji může něco bolet?
Nebo máme počítat s tím, že umře, když nechce létat?

U ní se nemoc před návštěvou veterináře neprojevila, ale toto se nám nelíbí...
Zatím se nám zdá čilá...ale už máme strach.

Děkuji za vaše názory a postrehy

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2021 18:28

nemáte diagnózu, takže těžko radit.

29.12.2021 18:47

Margot napsal(a):
Margot

Pořídili jsme si pár holoubku. Po cca 3 dnech nám zemřela samička. Najednou byla jen na zemi, byla nacepirena a pak umřela.
Tentokrát ale po pár dnech, kdy se zdál v pořádku ( lital kolem samičky, pil, jedl) tentokrát ten sameček, začal furt spát, pak už byl jen na zemi, jako by kulhal,přepadával na stranu a také zemřel.
Tam se zjistilo, že má průjem a dostala injekci s výživou a injekci širokospektrálních antibiotik.

Tato samička ale taky přestala létat, je čiperná, ji a pije ale pohybuje se jen po zemi.

Pokud nebyl udělaný rozbor trusu ani pitva uhynulých holubů těžko vám někdo něco poradí

29.12.2021 23:44
Columba livia

XXX.XXX.115.234

Margot napsal(a):
Margot

Zdravím vás. Viem, že sa vám to ako začiatočníkom zdá kruté, ale žiadne ATB neriešte. Ak má žiť a odovzdať svoje gény, dostane sa z toho. Ak nie, uhynie sama, ale ja by som ju netrápil.
Oznámil by som to aj dotyčnému od kt. holuby máte. Bude mať zamorený chov keďže vy ste doteraz holuby nemali a tým pádom sa nemali nové od koho nakaziť. Nech vám vráti peniaze a už od neho nič nekupujte.
Ako napísali bodlinka a bflmpz, bez vyšetrenia sa pomôcť nedá. Je treba zistiť na čo je vírus/baktéria citlivá a podla toho nasadiť liečbu. Inak sú to vyhodené peniaze a ničenie imunity holubov. Proste amatérizmus zo strany veterinára aj chovateľa.
Ak chcete, napíšte mi súkromnú správu. Neviem síce odkial ste a o aké plemeno máte záujem, ale vzdialenosť v dnešnej dobe nie je problém. Proste by som vám daroval zdravé tohtoročné holuby.

30.12.2021 15:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Columba livia napsal(a):
Zdravím vás. Viem, že sa vám to ako začiatočníkom zdá kruté, ale žiadne ATB neriešte. Ak má žiť a odovzdať svoje gény, dostane sa z toho. Ak nie, uhynie sama, ale ja by som ju netrápil.
Oznámil by som to aj dotyčnému od kt. holuby máte. Bude mať zamorený chov keďže vy ste doteraz holuby nemali a tým pádom sa nemali nové od koho nakaziť. Nech vám vráti peniaze a už od neho nič nekupujte.
Ako napísali bodlinka a bflmpz, bez vyšetrenia sa pomôcť nedá. Je treba zistiť na čo je vírus/baktéria citlivá a podla toho nasadiť liečbu. Inak sú to vyhodené peniaze a ničenie imunity holubov. Proste amatérizmus zo strany veterinára aj chovateľa.
Ak chcete, napíšte mi súkromnú správu. Neviem síce odkial ste a o aké plemeno máte záujem, ale vzdialenosť v dnešnej dobe nie je problém. Proste by som vám daroval zdravé tohtoročné holuby.

Jste vedle, nejde o holuby domácí, ale o holoubky diamantové.
Je to už vyřešeno. Dotyčná je umořila hlady, neb jim koupila směs pro holuby (PH)...
Chovatel je v tom zcela nevinně, jeho vina je jen to, že ho nenapadlo, že kupující je takovej "borec", že ani nemá tušení, že nemá tušení...¨
na fotce stříbrná mutace
fascinující je pohled na 1cm vylíhlá holoubátka, která ihned zaujímají polohu kterou známe od jejich větších příbuzných

30.12.2021 16:53
Margot

XXX.XXX.240.236

lupus4 napsal(a):
Jste vedle, nejde o holuby domácí, ale o holoubky diamantové.
Je to už vyřešeno. Dotyčná je umořila hlady, neb jim koupila směs pro holuby (PH)...
Chovatel je v tom zcela nevinně, jeho vina je jen to, že ho nenapadlo, že kupující je takovej "borec", že ani nemá tušení, že nemá tušení...¨
na fotce stříbrná mutace
fascinující je pohled na 1cm vylíhlá holoubátka, která ihned zaujímají polohu kterou známe od jejich větších příbuzných

To je váš názor o umoření hlady.
Pořád to cpete, ale oni tam v té směsi měli i proso, dodala jsem len a mák.

Obdivuju lidí, kteří si utvoří nazor a propagují ho hlava nehlava.
Trochu slušnosti a pokory by vám neškodilo.

Ale jo, říkám si - internet...tam je každý jako by sežral Šalamounovo hovno.

Čekala jsem různé reakce, šlo mi především o vyřešení problémů. A ne, že budu diskutovat s někým,jako vy...
Všichni lidi se snažili nějak pomoci, ve slušnosti. Říkat svoje názory a mou morální povinností bylo dělat vše pro to, abych holoubka zachranila...
Ale popravdě styl vašich rad a urážek jste si mohl i nechat pro sebe. Nejsem na vaše urážky zvědavá.

Ačkoli měli holubi špatnou směs, měli ji tam dostatek, protože jim to dával přítel a ten ničím nešetří.
Fotka, kterou jste viděl vy, byla po tom, co jsem po smrti druheho vydesinfikovana celou klec....

No, uzavru to....
S prominutím, ikdyz budete asi v oboru vzdělaný a zkušený, chováte se jako blb!
( A to nejen v této diskuzi)

30.12.2021 17:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

To jste čekala pochvalu za to, že si ani nezjistíte základní potřeby toho, co chcete chovat ? Jak jste byla připravená je už vidět i na té 3B kleci do které jste je koupila.
Jste sebestředná J... co nedovede přiznat chybu...

30.12.2021 17:11
Margot

XXX.XXX.240.236

lupus4 napsal(a):
To jste čekala pochvalu za to, že si ani nezjistíte základní potřeby toho, co chcete chovat ? Jak jste byla připravená je už vidět i na té 3B kleci do které jste je koupila.
Jste sebestředná J... co nedovede přiznat chybu...

Kdo si přečte vaše příspěvky v diskuzích,bude mu hned jasné, kdo je tady sebestředný.
Kdo se umí chovat a komu ego brání chovat se tak,aby se ze sebe nepodelal.

Víc se vami zabývat nehodlám.
Všem ( i vám) děkuji za energii a cas,který byl věnován našemu holoubkovi..

30.12.2021 18:24
Margot

XXX.XXX.240.236

Holoubek má stále střídavé stavy.
Včera večer po zahřátí a později i vody s cukrem byl lepší. Jedl.
Ráno se mi zdál dobrý. Už včera vylétl na bidýlko.
Ráno, taky celkem dobrý, ale k večeru se zase zhoršuje
Jen sedí na bidýlku, na jídlo ( spousty prosa - červené, žluté, lesklice, písku,sépiové kosti, vodu normální a vodu s vitamíny) nějak nereaguje. Včera vyzobaval proso, když se zlepšil. Klepe se.
Opět se nechal chytit a zahřívat. Poté opět lepší...začal zase jíst...a je veselejší...

Je to zvláštní, jak se mu ty stavy střídají...

31.12.2021 14:57
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.nechci být štoural,ale jak se v diskusi ukázalo,jedná se o holoubky dimantové,což jsou holoubci exotičtí.zadavatel neuvádí,jestli jsou ubytováni v bytě,či venku.pokud venku,zde bych viděl příčinu jejich zdravotního stavu.

31.12.2021 15:35

2mazutak napsal(a):
zdravím.nechci být štoural,ale jak se v diskusi ukázalo,jedná se o holoubky dimantové,což jsou holoubci exotičtí.zadavatel neuvádí,jestli jsou ubytováni v bytě,či venku.pokud venku,zde bych viděl příčinu jejich zdravotního stavu.

Podívejte se do rubriky exotické ptactvo

Přidejte reakci

Přidat smajlík