T.T

XXX.XXX.47.88
Dobrý den,
začínám s chovem holubů.
Chtěl bych se zeptat jak dlouho mám nechat v párovacích klecí holuby (chovám moravské pštrosy).
Mám je tam od soboty 15.1.
Jak poznám jestli jsou holuby už napárované .
A po kolika dnech mohu holuby pustit k sobě.
Mam je přepažený přepážkou.
Děkuji, hezký den.
T.T
napsal(a):
Dobrý den,
začínám s chovem holubů.
Chtěl bych se zeptat jak dlouho mám nechat v párovacích klecí holuby (chovám moravské pštrosy).
Mám je tam od soboty 15.1.
Jak poznám jestli jsou holuby už napárované .
A po kolika dnech mohu holuby pustit k sobě.
Mam je přepažený přepážkou.
Děkuji, hezký den.
Nechávám u sebe dva týdny. Přepážku nepoužívám vůbec. Většinou to stačí.
Jediné co dělává problémy je, když se snažíte roztrhnout hotový pár a dát jim nové partnery. Původní páry se k sobě rádi vrací.
T.T

XXX.XXX.47.88
Dobrý den
Moj děkuji za odpověď
A mám ještě jeden dotaz ohledně
Jak poznám hopový od holubice
Děkuji
T.T
napsal(a):
Dobrý den
Moj děkuji za odpověď
A mám ještě jeden dotaz ohledně
Jak poznám hopový od holubice
Děkuji
Poznat u holubů pohlaví je věcí cviku a pozorování. Jsou plemena, např. voláči,
kde holubice (většinou) bývá méně volatá. U většiny plemen mívá holub mohutnější hlavu. A pak podle projevu a vrkání. Ale to chce skutečně pozorovat a porovnávat. Pokud je někde poblíž chovatel holubů plemene, které máš, pak ti může prakticky ukázat některé znaky přímo na svém holubníku. Ale i zkušený holubář mnohdy nepozná na 100% holubici od holujba, dokud holubice nesnese vejce.
T.T

XXX.XXX.47.88
Moc děkuji
Ještě jeden dotaz
Kolik jsi myslíte že budu mít holoubat od 4párů moravských pštrosů
Děkuji
T.T

XXX.XXX.47.88
Moc děkuji
Za odpovědi
Hezký den
raspic
napsal(a):
Párují bez přepážky ze dne na den. Večer zavřu budníky a dám k holubům ,holubice. Druhý den je většinou vše v páru. Po dvou dnech už je vše otevřené. Z cca 50 páru, 1,2 " dělá problém". Na zimu mám holuby rozdělené,podle pohlaví ,proto párování není vůbec problém.
Ano, takto to funguje ve většině případů u PH, pokud jsou od podzimu rozděleny dle pohlaví, ale i jiných plemen v zimně rozdělených a řádně připravených na zapáření. Nicméně, u začínajícícho chovatele je to trošku potíž, neboť většinou nemá rozděleno a navíc většinou musí počkat na projevy holubů.
T.T

XXX.XXX.47.88
Dobrý den
Mohu se zeptat jak stará holubice může mít holoubata
Děkuji