Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2022 20:10
Jedovak23

XXX.XXX.152.248

Dobrý den, používáte nějaké přípravky na lepší oplození vajec po zimním odpočinku? Nebo nějaké vitamíny např. E na tzv. nastartování holubů? :)
Děkuji.

25.2.2022 10:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

u holubů na volno netřeba, u voliérových nic nezkazíte naklíčeným (nezapomeňte řádně proplachovat - bacha na plísně)

25.2.2022 20:10
raspic

XXX.XXX.224.189

Zdravím, kolego. Přesně jak píše Lupus. Já krmím jen ječmen a pšenici 1:1. Čistá voda. Naklíčené (ječmen a pšenice) dávám od jara do podzimu , každý den. V zimě občas. Jak již jsem několikrát psal ,je to vitaminová bomba. Po vylíhnutí holoubat přidám "lepší krmení". S plodností nemám žádný problém. .....Naklíčená pšenice nám dodá bílkoviny, sacharidy, tuky, vitamín E, B1,B2, zinek, železo, mangan a měď. A spoustu enzymů......Naklíčený ječmen je především zdrojem sacharidů, tuků, enzymů, vitamínů B a E, kyseliny pantotenové, listové a biotinu. Dále minerálních látek, zvláště křemičitanů, vápníku, selenu a fosforu. Díky vysokému obsahu vitamínu B5 chrání.....s pozdravem Štětina Petr.

25.2.2022 20:17
raspic

XXX.XXX.224.189

JEŠTĚ DODÁM , ŽE PIVNÍ KVASNICE NA ZVLHČENÉ KRMENÍ, JSOU TAKY SUPER........ Jsou též jedním z nejbohatších zdrojů organického železa. Považují se za zázračný produkt přírody a svou pověst v každém směru potvrzují. Obsahují řadu esenciálních aminokyselin, nenasycených mastných kyselin, fosfatidy a steroly, glycidy, enzymy a další biologicky aktivní látky (biotin, protianemický faktor...). Jsou vynikajícím zdrojem minerálních látek (Ca, P, K, Mg, Na), stopových prvků (Fe, I, Cu, Zn, Mn, atd.) a vitaminů, především skupiny B.

26.2.2022 05:38
jo012810

XXX.XXX.101.35

raspic napsal(a):
JEŠTĚ DODÁM , ŽE PIVNÍ KVASNICE NA ZVLHČENÉ KRMENÍ, JSOU TAKY SUPER........ Jsou též jedním z nejbohatších zdrojů organického železa. Považují se za zázračný produkt přírody a svou pověst v každém směru potvrzují. Obsahují řadu esenciálních aminokyselin, nenasycených mastných kyselin, fosfatidy a steroly, glycidy, enzymy a další biologicky aktivní látky (biotin, protianemický faktor...). Jsou vynikajícím zdrojem minerálních látek (Ca, P, K, Mg, Na), stopových prvků (Fe, I, Cu, Zn, Mn, atd.) a vitaminů, především skupiny B.

Ano, krmit holuby, jako raspic je super, méně nákladné a on ta tom krmení velmi úspěšně závodí...Takže je to teorie potvrzená praxí. Když jsem choval a závodil s PH, tak jsem krmil podobně. Jen před závodem přidával energii. žádné směsi pro PH určené např. pro třífázové krmení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík