Pomoc s holubem

Jeptiška černá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2022 07:12
krul25

XXX.XXX.168.140

Dobrý den, prosím o pomoc mám doma holuba k dokrmení, ale holub nechce spolupracovat, má skoro tři týdny. nevím jak mu mám ukázat (vysvětlit) že má otvírat ten zobák abych mu dal zrní . zobák už jsem otvíral a zkoušel mu dávat... ale furt to nepochopil. děkuji všem za každou radu

22.3.2022 14:33
krul25

XXX.XXX.168.140

děkuji za video ,ale právě nevím jak to udělat aby tu směs začal jíst když mu dám zobák do něčeho takového. On se tak akorát snaží dostat ven ,takže nevím jak docílit k tomu aby to začal polykat.

kr.sup

22.3.2022 17:03
kr.sup

XXX.XXX.24.187

Osvědčilo se mi nabrat směs do stříkačky (bez jehly), a holubovi jemně sevřít zobák ze stran (viz foto). V případě nespolupracujícího holuba stačí druhou rukou pootevřít zobák a otevřený mu ho podržíte. Někdy zabere pošimrat je stříkačkou zespodu zobáku. Jsou to věci které instinktivně umí, ale trvá mi cca 3 - 4 krmení než si přivyknou na moje ruce.

Používám směs na ruční dokrmení papoušků (dá se prý i něco jiného, já už několik let úspěšně používám tohle), starším do toho mixuji povařené nabobtnalé zdrní. Tuto hrubou směs podávám odměřkami tak, že jim otevřu zobák a strčím jim to do odměrky aby se naučili sami bagrovat. Když je směs dost tuhá tak jim z to hodím do misky a pomáhám jim bagrovat. Oni se to naučí ale musíte jim dát pár dní.

Směs by měla mít cca 38-40 stupňů (ptáci mají vyšší tělesnou teplotu). Zas pozor aby se nespálili. Příliš studená směs může půsovit trávicí potíže.
Vše co používáte ke krmení by mělo být sterilní nebo aspoň vyráchané ve vroucí vodě. Mladí holubi mají slabou imunitu, dostávají střevní bakterie od rodičů. 3 týdenní by na tom měli být lépe ale opatrnost je lepší.

24.3.2022 18:44
krul25

XXX.XXX.168.140

dobře, děkuji za radu, holoubek žije, tak snad bude dobrý. ještě jednou moc děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík