Uživatel s deaktivovaným účtem

Dnes se objevil tento inzerát na dvě krásné poštovní holubičky https://www.ifauna.cz/holubi/inzerce/r/detail/3879444/dve-holubicky/ buď už špatně vidím nebo mi něco uniká ?🤷

boubin
napsal(a):
Myslíte si že nejsou svojim tvarem dost " poštovní " .
No zda se mi to jako kříženec s nvh na pošťáka to má dost dlouhé nohy i krk ...
Joso1

XXX.XXX.36.51
Není to moc "praktický" tvar těla. Dlouhý krk i nohy jsou pro kvalitní let překážkou a přítěží, takhle by pošťák vypadat neměl.
boubin
napsal(a):
Myslíte si že nejsou svojim tvarem dost " poštovní " .
Rozhodně to zapadá do dnešních trendů, kdy různí kříženci, na bázi PH, jsou vydáváni a inzerováni, jako PH. K základním znakům PH patří vyvážená postava a umění se vracet z různých směrů a vzdáleností na mateřský holubník. Na snímcích je postava na první pohled nevyvážená a jak by to bylo s vracením se domů na holubník je dost diskutabilní....

jo012810
napsal(a):
Rozhodně to zapadá do dnešních trendů, kdy různí kříženci, na bázi PH, jsou vydáváni a inzerováni, jako PH. K základním znakům PH patří vyvážená postava a umění se vracet z různých směrů a vzdáleností na mateřský holubník. Na snímcích je postava na první pohled nevyvážená a jak by to bylo s vracením se domů na holubník je dost diskutabilní....
Právě proto jsem na tohle poukázal že už podle těch obrázků se mi to prostě jako PH nezdá 🤷 já sem si pořídil americké výstavní (show racery) vím že je mám "čisté" že to prostě je holub na bázi poštovního holuba ale nebudu je třeba nabízet jako PH standart
2mazutak
napsal(a):
já bych v tom hodnocení byl opatrnější.těch typů a kmenů je spousta.třeba katrys,torekens bricoux,sion,delbar,jansen,duray,a každý má jiné vzezření,dnes již třeba neexistující a prokřížený do podoby standard.kvalitu poštovního holuba určuje až výsledky potomstva.
Mílo, máš pravdu, že některé kmeny PH vykazují určité charakteristické znaky a nebo, způsob letu (Torekenz ve velkých výškách), ale všechny úspěšné kmeny PH mají jedno společné-vyváženost postavy a to ti jedinci na fotkách (krkatí a nohatí) rozhodně nejsou. Ta celková proporcionalita umožňuje vytrvalý a rychlý let poštovním holubům. Určitě mohou existovat výjimky. Je to stejné, jako kdysi Veselý (fotbalista Slavie), neměl ideální postavu fotbality, ale byl úžasně rychlý a úžasný technik.
Tak určitě podle fotky nejde na 💯 % říct,zda se jedná o PH. Klidně to PH být může, nebo taky jen nějaký " okrasný " kříženec. Jak píše kolega 2mazutak, jen a jen výsledky. Na foto je můj opravdový PH , ač na to taky nevypadá.
raspic
napsal(a):
Tak určitě podle fotky nejde na 💯 % říct,zda se jedná o PH. Klidně to PH být může, nebo taky jen nějaký " okrasný " kříženec. Jak píše kolega 2mazutak, jen a jen výsledky. Na foto je můj opravdový PH , ač na to taky nevypadá.
Tak to pozóór, to je pěkně proporcionálně stavěný holub, jen nohy má delší...Porovnejte..
Holubi nebyli nabízení jako závodníci ale do hobby chovu .
Nikdo nemůže říct že se nevrátí ze 300km dokut to nezkusí . Obvykle výjmeční jedinci jsou výjmeční i nějakou větší či menší odchylkou od zaběhnutého standardu . To platí jak u poštovních tak i okrasných holubech .
Je to už několik let nazpět to když jsem regeneroval svůj chov Ostravských bagdet pomoci afrického racka a kariera od jednoho páru v druhá generaci vyšel pár dragounů no já bych řekl že byli ještě lepší. po přepeření jsem je vzal na burzu protože mi je bylo líto zabit , přišel za mnou chovatel dragounů a za každáho mi dal tři stovky ikdyž jsem mu řek že to jsou křiíže a z jakých holubu vzešlei . Od okamžiku kdy je vzal do ruky mu oči jen zářily radostí .
0100

XXX.XXX.42.237
Přijdou mi takoví čahouni křehcí a krk je taky vytáhlý. , ale fotka může zkreslovat.