Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2022 13:49
sani

XXX.XXX.250.185

Zdravím chovateľov,

stalo sa Vám niekedy niečo také, že holubica sa po zimnej pauze bez problémov spári v novozloženom páre, vysedia hniezdo (jedno vajíčko vyniesli von na perí), druhé sa vyliahlo. Keď mláďa dovŕšilo zhruba 8 dní, holubici preplo a začala si hľadať druhého samca.....Najprv som to vnímal len ako ojedinelý neverný výstrelok, ale ďalší deň som už zbadal, že na tom prepárení intenzívne pracuje, zatiaľ čo samec sa stará o mláďa.....
Zavrel som ich teda do odchovného boxu, po 2 dňoch otvoril, okamžite vystrelila von a zase začala naháňať samcov...a pritom sa nesnaží dostať primárne k svojmu vlaňajšiemu partnerovi, ale úplne k hocikomu....Keď to tak nechám, je len otázka času, kedy mi rozsekne nejaký cudzí pár...

11.4.2022 17:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

normál, potřebuje temperamentního samce, nechce "prďolu"

12.4.2022 16:30
sani

XXX.XXX.41.90

lupus4 napsal(a):
normál, potřebuje temperamentního samce, nechce "prďolu"

Áno, zažil som veľakrát holubiu nespokojnosť s partnerom, ale v čase keď majú na hniezde malého kostrnáča je to novinka.....

Ináč ten "starý prďola" je r. 2019....

12.4.2022 16:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

"prďola" není o stáří, ale o temperamentu

13.4.2022 06:11
jirinovak

XXX.XXX.136.68

Nesmíme zapomínat na selekci nejen dle vzorníku, ale i dle zdraví, plodnosti, vitality a životního temperamentu.

U mě by původní partner odchoval holoubě a skončil by v polívce.
A to bez ohledu na jeho výstavní kvality.

JN

13.4.2022 10:15
sani

XXX.XXX.41.90

Zaujímavé reakcie a musím sa priznať, že ma trochu prekvapila všeobecná zhoda, že na vine je samec.....To by som jasne bral v čase príprav na hniezdenie, ale v čase keď holubica hodí cez palubu svoje materinské povinnosti, zatiaľ čo samec sa príkladne stará...

13.4.2022 11:06
jirinovak

XXX.XXX.136.68

Holubice v noci na holouběti od 8 dnů už nesedí, a ani holoubě nekrmí ????

A holub nehoní odpoledne svoji holubici a nepáří se s ní ???? Ve stáří holoubat 15-20 dnů musí pár přece zase zasednout na další snůšku.

Třeba je holubice jen plná energie a při dalším hnízdění se zklidní.

13.4.2022 12:45
sani

XXX.XXX.41.90

jirinovak napsal(a):
Holubice v noci na holouběti od 8 dnů už nesedí, a ani holoubě nekrmí ????

A holub nehoní odpoledne svoji holubici a nepáří se s ní ???? Ve stáří holoubat 15-20 dnů musí pár přece zase zasednout na další snůšku.

Třeba je holubice jen plná energie a při dalším hnízdění se zklidní.

Áno tak ako píšete, sedieť a kŕmiť som ju počas sledovaného obdobia nevidel. Bola to anomália v správaní, preto som napísal na vlákno, či má niekto podobnú skúsenosť....

Holubica je veru energická, momentálne som ich znova privrel a chystajú nové hniezdo, sú to obaja exteriérovo cenní jedinci, tak dostanú ešte šancu. Mláďa som preložil pod iný pár.

Čo sa týka zakladania nových hniezd, 20 dní je fajn, ale 15 pri veľkých plemenách nebýva ten interval taký akčný. Stáva sa to, ale zväčša to býva na úkor predošlého hniezda o ktoré sa potom slabo starajú...Možno ma tu niektorí skritizujú, že aj veľký holub musí nasadať a chovať ako poštár, ale každý kto choval holuby okolo 1 kg vie aká je realita...

14.4.2022 05:51
jirinovak

XXX.XXX.136.68

Tento problém s holubicí mohl nastat díky rozdělování holubů dle pohlaví a teplé zimě.

Já jsem měl kdysi problém s koupeným holubem , který byl do 1,5 roku sám. Mladou holubičku v 10 dnech sezení na vajíčkách z vajíček vyhnal a chtěl znovu hnízdit. Pak jsem mu dal starší zkušenou holubici a další hnízdění už byla OK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík