Jako za třetí říše - tehdy také bylo povinnost registrovat chované holuby, což vedlo k jejich značnému omezení- než by venkované hlásili počty holubů, tak je raději zlikvidovali.
Nyní navíc je pasivita lidí značná a tak nikdo nic s tím neudělá...ono nakonec bude jedno, jestli zmizí nějaké druhy holubů, stejně o ně není zájem ! Toto vše to jen trochu urychlí....
Jo, jo...Jak se praví v jednom vtipu. EU řeší s různým úspěchem jen ty problémy, které sama způsobila...Asi přejde chovatelství do ilegality a centra jejich řízení se přesunou do Londýna, odkud budou řídit partiýzánskou válku, jak Beneš za německé okupace...Ještě, že se rohodli pro Brexit.
I.....

XXX.XXX.7.104
bude muset zaregistrovat ve vnitrostátní databázi se zeměpisnými souřadnicemi místa, kde jsou zvířata držena
Ještě načipovat každého holuba zvlášť aby při zalétnutí do nepovoleného okresu mohl být neposlušný jedinec dálkově zneškodněn a majitel potrestán.
Ne, že bych někomu chtěl lézt do soukromí, ale mě by zajímal běžný pracovní den nějakého europoslance/kyně tam někde v Bruseli.
Jaké třeba řeší starosti a tak... Nezajímají mě jejich platy a majetky, ale takové ty běžné lidské věci, jak řeší topení na zimu, jaké potraviny si nakupují v obchodě, jak dopravují děti do školy, jak se s nimi pak doma učí, jak řeší rodinný rozpočet..., zaplacení družiny, obědů pro děcka, složenky za plyn, elektřinu, povinné ručení, zkrátka jen běžné starosti, kterými se zaobírá naprostá většina nás, kterým běhá po dvorku nějaká ta slepice... Snad toho nechci tak moc a neporušuji tím GDPR . To bych opravdu nerad, snažím se být spořádaným občanem seč jen můžu.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Původně jsem vůbec nechtěla reagovat, nicméně zdá se, že budu muset.
Je to šílenství a zrovna, když jsem s chovatelstvím začala. Proč jen nejsem starší. Takhle nebudu mít ani ty vzpomínky.
Sbohem, Evropská výstavo v roce 2024. A já se tolik těšila a teď už snad nebude ani ta Lysá. Nezbývá, než doufat, že se tahle kaše nebude jíst tak horká, jak se uvařila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vlaštovička
napsal(a):
Původně jsem vůbec nechtěla reagovat, nicméně zdá se, že budu muset.
Je to šílenství a zrovna, když jsem s chovatelstvím začala. Proč jen nejsem starší. Takhle nebudu mít ani ty vzpomínky.
Sbohem, Evropská výstavo v roce 2024. A já se tolik těšila a teď už snad nebude ani ta Lysá. Nezbývá, než doufat, že se tahle kaše nebude jíst tak horká, jak se uvařila.
jaképak doufat.
jděte pěkně zde: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12486-Zdravi-zvirat-Mista-kde-jsou-chovana-hospodarska-zvirata-suchozemska-zvirata-dodatecna-pravidla-_cs
Do 20.5. je možnost se k tomu vyjádřit.

kouták
napsal(a):
Terezko,kde to leželo od dubna 2022?Tiskovou zprávu č.235 vydal k tomu ČSCH dne 17.5.2022 ve které napsal nesouhlas a lhůta pro připomínky končí zítra 20.5.2022. O nás bez nás jako vždy.
nevím, kdo to objevil jako první, ale soudě podle datumů připomínek to ani zahraniční chovatelé ještě minulý týden netušili.
normální člověk asi chodí do práce a nemá čas číst si o návrzích nařízení EU.
kouták
napsal(a):
Terezko,kde to leželo od dubna 2022?Tiskovou zprávu č.235 vydal k tomu ČSCH dne 17.5.2022 ve které napsal nesouhlas a lhůta pro připomínky končí zítra 20.5.2022. O nás bez nás jako vždy.
No já když něčemu nerozumim , tak se jdu zeptat rovnou . Bylo mi i odpovězeno, tak přikládám foto , abych to nemusela kopírovat . V ostatních státech vypuklo vkládání protestů taky na poslední chvíli . Takže myslím že pes bude tentokrát zakopanej někde víc na sever . A ten protest , co poslal Svaz , byl , myslím, napsanej dost dobře .
Nakonec se sešlo do uzávěrky 1922 protestů z osmi zemí, z toho stovka z Česka . Jestli to na situaci něco zachrání , je otázka ...ale aspoň jsme hubu nedrželi.

Spíš by se měly registrovat a čipovat cikáni,bulhaři,ukrajinci a jiná havět v podnájmech ,ty jsou horší než kuna a liška v holubníku.
Buqice
napsal(a):
Co za reakci jste jim napsal Vy ?
Myslíte si, že nějaké reakce miniaturní skupiny lidí-chovatelů někoho v EU zajímají ?
To kdyby bylo těch chovatelů 20% voličů, to by se to jinak řešilo....ale dnešní společnost mladých intelektuálů holubi nezajímají ba naopak je nenávidí...proto tak krátký termín k připomínkám, jež nemají nic změnit - vždyť vydání a tudíž schválení je plánováno na 2. čtvrtletí tohoto roku- tj. za měsíc nejpozději- to znamená , že není plánována žádná polemika o tom !!!
Arabové na to mají slogan :
šakalové vyjí a karavana kráčí dál !
To je ta dnešní demokracie : můžete si říkat co chcete , ale nic to neznamená a nic to nezmění, pokud to neodporuje zájmům těch nejbohatších a tudíž nejmocnějších !
Kéž bych se mýlil !
Již jsem zde již psal, díky likvidačnímu zdražování energií,potravin, léků, bydlení, jež jsou již dnes stonásobně dražší, jak za sociku, nezbyde důchodcům-což je 90% holubářů , brzo ani na chleba, natož na koníčky, takže nějaké nesmyslné psaní nadlidem do Bruselu, je úsměvné, pro ně jsme koule u nohy
Evropská komise říká ne evropskému pozitivnímu seznamu
Evropská komise na svém zasedání 24. května odmítla myšlenku vytvoření evropského pozitivního seznamu, který požadovaly Kypr, Malta, Litva a Lucembursko se souhlasem 19 zemí, (Německo; Slovinsko; Holandsko; Švédsko; Řecko; Slovensko; Finsko; Chorvatsko; Maďarsko; Belgie; Polsko; Portugalsko; Dánsko; Estonsko; Rakousko; Bulharsko; Itálie; Lotyšsko; Česká republika). Neangažovaly se tyto země: Francie, Irsko, Rumunsko.
Jedná se o pozitivní seznamy drobnochovů a chovatelů zvířat, především exotických. To znamená, že každý chovatel nebo držitel např. domácího mazlíčka, by musel zaregistrovat své chovance i sebe. Jako důvody byly uvedeny-veterinární problematika ve vztahu k HPAI (vysoce patogenní aviární influenze, tedy ptačí chřipce) a také problematika invazivních druhů. Pochopitelně i odchyt z volné přírody, který ale, jen tak mimochodem, EU zakázala v roce 2005 u ptáků a následně pak téměř zakázala i u ostatních živočichů. O skutečných důvodech se můžeme jen dohadovat. Evropská komise, ústy svého komisaře konstatovala, že přijatá opatření vůči HPAI jsou zatím dostatečná a to i v důsledku rozhodnutí Rady Evropy o zavádění očkování proti ptačí chřipce v evropských chovech drůbeže. Podobné závěry byly přijaty i ve vztahu k invazivním druhům.
Horák lutino
napsal(a):
Evropská komise říká ne evropskému pozitivnímu seznamu
Evropská komise na svém zasedání 24. května odmítla myšlenku vytvoření evropského pozitivního seznamu, který požadovaly Kypr, Malta, Litva a Lucembursko se souhlasem 19 zemí, (Německo; Slovinsko; Holandsko; Švédsko; Řecko; Slovensko; Finsko; Chorvatsko; Maďarsko; Belgie; Polsko; Portugalsko; Dánsko; Estonsko; Rakousko; Bulharsko; Itálie; Lotyšsko; Česká republika). Neangažovaly se tyto země: Francie, Irsko, Rumunsko.
Jedná se o pozitivní seznamy drobnochovů a chovatelů zvířat, především exotických. To znamená, že každý chovatel nebo držitel např. domácího mazlíčka, by musel zaregistrovat své chovance i sebe. Jako důvody byly uvedeny-veterinární problematika ve vztahu k HPAI (vysoce patogenní aviární influenze, tedy ptačí chřipce) a také problematika invazivních druhů. Pochopitelně i odchyt z volné přírody, který ale, jen tak mimochodem, EU zakázala v roce 2005 u ptáků a následně pak téměř zakázala i u ostatních živočichů. O skutečných důvodech se můžeme jen dohadovat. Evropská komise, ústy svého komisaře konstatovala, že přijatá opatření vůči HPAI jsou zatím dostatečná a to i v důsledku rozhodnutí Rady Evropy o zavádění očkování proti ptačí chřipce v evropských chovech drůbeže. Podobné závěry byly přijaty i ve vztahu k invazivním druhům.
Můžete prosím dát odkaz na zdroj ?
Proč já na všechno říkám:"TO UŽ TADY BYLO".Při sčítání lidu v letech 1880 a 1890 se zjišťoval počet a druh chovaného domácího zvířectva a také počty úlů.
Při stejném sčítání v těchto letech se ale také zjišťovala choromyslnost,blbost a kretenismus a to by bylo dnes velice nutné zjišťovat,zda-li tím netrpí ten,kdo taková nařízení tvoří.

EU jsme měli poslat k čertu dávno
Nové nařízení EU: Každý chovatel slepic se musí registrovat. Česko chce výjimky
Ilustrační snímek Zdroj: Thinkstockphotos
KRYŠTOF DUDA
3. 7. 2022, 05:40
Podle právního předpisu Evropské komise mají mít chovatelé povinnost registrovat na úřadě všechna svá zvířata. Týkat se to má například i jednotlivých chovů drůbeže na dvorcích. České ministerstvo zemědělství doufá, že bude moct chovy do 500 například slepic z povinnosti evidence vyjmout.
Právní předpis Evropské komise vyvolal vlnu nevole po celé Evropě. Například ve Slovinsku vznikla petice, která se proti němu vymezuje. "Evropské nařízení, které nařizuje evidenci kuřat na domácím dvoře, i když je na dvoře jen jedno kuře, je pro Slovinsko nepřijatelné," uvedla podle portálu caszazemljo.si iniciátorka petice Irena Rotarová.
K už dříve schválenému právnímu předpisu stále nemají státy k dispozici prováděcí akt. Proto není určeno, jestli budou výjimky a jaká pravidla pro ně budou platit. "Prozatím zůstává v platnosti předchozí stav, kdy evidenci nepodléhají chovy do 500 kusů drůbeže, chovy produkující násadová vejce do 100 kusů a chovy s produkcí konzumních vajec neuváděných na trh (tedy tak, jak to bylo v době před AHL)," poznamenal pro TN.cz mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. To by se mohlo změnit, pokud v prováděcím aktu pravidla výjimky určeny nebudou.
Související obsah
01:20
Ptačí chřipka, slintavka nebo mor prasat. Veterináři nacvičují možné situace
25. 5. 2022
JAKUB PAVELKA
Pravidla mají pomoct s ochranou zdraví zvířat. Z právního předpisu mají ale někteří chovatelé obavy. "Již dlouhá léta se snažím o chov, který je bezproblémový a bez jakýchkoliv nákaz. Přispívá k tomu mé chovatelské zařízení. Samozřejmě nikdo nechce žádnou infekci do svého chovu dostat a přijít tak o celou svoji práci. Nemyslím si, že zavedení administrativních úkonů pro evidenci zvířat vylepší zdravotní stav," napsal v připomínkách Evropské komisi jeden z nich.
Podle připomínky se kvůli složité registraci spíše omezí chovy. "Úplně tak vymizí některé chované druhy zvířat. Chovatelství bylo vždy zájmovou činností nadšenců a tímto dojde k jejímu vymizení. Neméně pak ve vztahu k soutěživosti na výstavách a možnostem doplnit a vylepšit chov," upozornil.
Související obsah
01:58
Kupovat vejce už se nevyplatí. Výhodnější je samotný chov slepic
9. 4. 2022
PETR BRZEK
"Ministerstvo zemědělství očekává brzké vydání prováděcího aktu, na jehož základě by definovalo skupinu chovů s nevýznamným rizikem a Česká republika by tak byla v souladu s komunitárním právem," sdělil Bílý.
Na českém venkově jsou malé chovy drůbeže časté a ministerstvo si je toho vědomo. "Evidence každého takového chovu, a hlavně udržování této evidence v aktualizovaném stavu, by představovala vzhledem k počtu drobnochovatelů nemalou zátěž jak pro chovatele, tak pro nás jako úřad," upozornil Bílý. "Doufáme, že se nám na základě prováděcího předpisu podaří vyjmout z povinnosti evidence značný podíl z dosud neevidovaných chovů a omezit rozsah evidence do rozumných mezí," dodal.
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/465940-registrovat-se-ma-i-jedna-slepice-evropsky-predpis-chce-ministerstvo-zmirnit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&campaignsrc=tn_clipboard
Nové nařízení EU: Každý chovatel slepic se musí registrovat. Česko chce výjimky
Ilustrační snímek Zdroj: Thinkstockphotos
KRYŠTOF DUDA
3. 7. 2022, 05:40
Podle právního předpisu Evropské komise mají mít chovatelé povinnost registrovat na úřadě všechna svá zvířata. Týkat se to má například i jednotlivých chovů drůbeže na dvorcích. České ministerstvo zemědělství doufá, že bude moct chovy do 500 například slepic z povinnosti evidence vyjmout.
Právní předpis Evropské komise vyvolal vlnu nevole po celé Evropě. Například ve Slovinsku vznikla petice, která se proti němu vymezuje. "Evropské nařízení, které nařizuje evidenci kuřat na domácím dvoře, i když je na dvoře jen jedno kuře, je pro Slovinsko nepřijatelné," uvedla podle portálu caszazemljo.si iniciátorka petice Irena Rotarová.
K už dříve schválenému právnímu předpisu stále nemají státy k dispozici prováděcí akt. Proto není určeno, jestli budou výjimky a jaká pravidla pro ně budou platit. "Prozatím zůstává v platnosti předchozí stav, kdy evidenci nepodléhají chovy do 500 kusů drůbeže, chovy produkující násadová vejce do 100 kusů a chovy s produkcí konzumních vajec neuváděných na trh (tedy tak, jak to bylo v době před AHL)," poznamenal pro TN.cz mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. To by se mohlo změnit, pokud v prováděcím aktu pravidla výjimky určeny nebudou.
Související obsah
01:20
Ptačí chřipka, slintavka nebo mor prasat. Veterináři nacvičují možné situace
25. 5. 2022
JAKUB PAVELKA
Pravidla mají pomoct s ochranou zdraví zvířat. Z právního předpisu mají ale někteří chovatelé obavy. "Již dlouhá léta se snažím o chov, který je bezproblémový a bez jakýchkoliv nákaz. Přispívá k tomu mé chovatelské zařízení. Samozřejmě nikdo nechce žádnou infekci do svého chovu dostat a přijít tak o celou svoji práci. Nemyslím si, že zavedení administrativních úkonů pro evidenci zvířat vylepší zdravotní stav," napsal v připomínkách Evropské komisi jeden z nich.
Podle připomínky se kvůli složité registraci spíše omezí chovy. "Úplně tak vymizí některé chované druhy zvířat. Chovatelství bylo vždy zájmovou činností nadšenců a tímto dojde k jejímu vymizení. Neméně pak ve vztahu k soutěživosti na výstavách a možnostem doplnit a vylepšit chov," upozornil.
Související obsah
01:58
Kupovat vejce už se nevyplatí. Výhodnější je samotný chov slepic
9. 4. 2022
PETR BRZEK
"Ministerstvo zemědělství očekává brzké vydání prováděcího aktu, na jehož základě by definovalo skupinu chovů s nevýznamným rizikem a Česká republika by tak byla v souladu s komunitárním právem," sdělil Bílý.
Na českém venkově jsou malé chovy drůbeže časté a ministerstvo si je toho vědomo. "Evidence každého takového chovu, a hlavně udržování této evidence v aktualizovaném stavu, by představovala vzhledem k počtu drobnochovatelů nemalou zátěž jak pro chovatele, tak pro nás jako úřad," upozornil Bílý. "Doufáme, že se nám na základě prováděcího předpisu podaří vyjmout z povinnosti evidence značný podíl z dosud neevidovaných chovů a omezit rozsah evidence do rozumných mezí," dodal.
Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/465940-registrovat-se-ma-i-jedna-slepice-evropsky-predpis-chce-ministerstvo-zmirnit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&campaignsrc=tn_clipboardV šichni chovatelé slepic se musí registrovat, nařídila EU. Stačí jediná slepice nebo kuře
polar

XXX.XXX.44.101
M. Tvajn-demokracie ,je poslední trik tyranie,ta nejbrutálnější forma totality, politici nemají ,většinou ani hlas poradní, jen plní rozkazy skutečných vládců, nás 32 let jejich hrůzovlád ,zničilo nejen ekonomicky ,morálně, jsme krok od hladomoru, zmrznutí, války, šílenci z EU kromně jiných zločinů chtějí odříznutí od číny, ruska, na nichž jsme životně závislí ,vyvraždit většinu dobytka, aby měli místo pro islámské , benderovské lumpy, s holuby to bude podobné, nejen kanaďan Šindelář, jasně říká, že nejen v kanadě, usa, argentině jsou velké oblasti, kde je jejich držení přísně zakázané, někde nesmíte mít ani rybičky, cvičenou blechu, prostě žádné zvíře, nesmíte mít vlastní ani ředkvičky, abyste byli plně závislí ,na nadnárodních banditech , již dnes je brutální cenzura, autocenzura, tisíce zákazů, restrikcí, sadistických exekucí i batolat, což je světový unikát, ceny ,nejen energií, léků, vody, bydlení jsou již dnes stonásobně dražší, jak za komančů , cíleně likvidační, nedostupné, pro většinu populace
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Je to mnoho povyku pro nic a myslím, že ten návrh neprojde. Budeme mít jiné starosti.
Pídila jsem se na Svazu , abych neuvěřila nějakému třeba nepravdivému článku . Ale ten článek nekecal. Ten návrh už prošel . Akorát se snad ještě kdosi pokouší dojednat výjimky od nějakého počtu kusů ... Upřímně, čekám že výsledek bude ,,snažili jsme se ,ale bohužel výjimky nebudou ".
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Je to mnoho povyku pro nic a myslím, že ten návrh neprojde. Budeme mít jiné starosti.
brod může být daleko, ale když přijde sr.čka, je lepší stáhnout kalhoty dříve....už v nich je...a z návrhu je schválený dokument , který bude závazný v celé EU...bez diskuze !

Ať to projde nebo ne,já myslím že za pár měsíců nám to bude uplně jedno.
Na nějaké vejlety na výstavy,trhy houbů za hranice nebudeme mít díky naší vládě ani pomyšlení.
Já si myslím že hodně holubářů i ostatních chovatelů slepic,králíků až uvidí na podzim ceny obilí tak ukončí činost.
napsal(a):
Ať to projde nebo ne,já myslím že za pár měsíců nám to bude uplně jedno.
Na nějaké vejlety na výstavy,trhy houbů za hranice nebudeme mít díky naší vládě ani pomyšlení.
Já si myslím že hodně holubářů i ostatních chovatelů slepic,králíků až uvidí na podzim ceny obilí tak ukončí činost.
A až uvidí v krámu cenu masa, tak ji zase obnoví...

petr008
napsal(a):
Co to? Zaspal jsem něco? Měl jsem za to, že ten zákon neprošel.
Tak prošel nebo neprošel?
normálně prošel, prostě si to evropská komise schválila

machy43
napsal(a):
A až uvidí v krámu cenu masa, tak ji zase obnoví...
bude se chovat pouze pro užitek, něco co je spíš okrasného-bažanti,okr.ptactvo,zakr.kralíci,slepičky okrasné nebo málo nesoucí plemena stím je konec.
napsal(a):
bude se chovat pouze pro užitek, něco co je spíš okrasného-bažanti,okr.ptactvo,zakr.kralíci,slepičky okrasné nebo málo nesoucí plemena stím je konec.
Ale není. Je to koníček a ten prostě stojí prachy. Za rybaření třeba ročně zaplatím mnohem víc než za holuby a to mám početně nadstandardní chov. Kdo to má rád, ten to nezruší, vždyť jsme závisláci.

machy43
napsal(a):
Ale není. Je to koníček a ten prostě stojí prachy. Za rybaření třeba ročně zaplatím mnohem víc než za holuby a to mám početně nadstandardní chov. Kdo to má rád, ten to nezruší, vždyť jsme závisláci.
👍
machy43
napsal(a):
Mluvíte za sebe, ale ne za ostatní. Máme poměrně široce zaměřené hospodářství, ale nesmí to jít na úkor rodiny. Vše co chováme se musí ekonomicky vrátit nebo alespoň přidaná hodnota "domácího" musí vyvážit prodělek. Při současném ekonomickém vývoji budou ceny krmiv pro řadu chovatelů likvidační a zavedený zákon je dorazí (i vzhledem k tomu, jaké je věkové rozvrstvení chovatelů v ČR). Tak to vidím já.

petr008
napsal(a):
Mluvíte za sebe, ale ne za ostatní. Máme poměrně široce zaměřené hospodářství, ale nesmí to jít na úkor rodiny. Vše co chováme se musí ekonomicky vrátit nebo alespoň přidaná hodnota "domácího" musí vyvážit prodělek. Při současném ekonomickém vývoji budou ceny krmiv pro řadu chovatelů likvidační a zavedený zákon je dorazí (i vzhledem k tomu, jaké je věkové rozvrstvení chovatelů v ČR). Tak to vidím já.
když bude v Evropě v zimě trochu tma a zima
tak celý tenhle cirkus končí i se všemi špatnými nápady.
napsal(a):
když bude v Evropě v zimě trochu tma a zima
tak celý tenhle cirkus končí i se všemi špatnými nápady.
To by bylo krásné a přeje si to asi většina těch, kteří ještě používají selský rozum.
Já mám ale velkou obavu, že současný EU - režim, který má plnou hubu demokracie, je ve skutečnosti pokrytecká nastupující tuhá totalita, která se jen tak nevzdá své moci. Kdo není úplně slepý, tak přece musí vidět, jak se utahují šrouby ve všech oblastech života. Vzpomeňte, když byly v Bruseli (promiňte mi ten slovotvar, ale nechci být sprostý) demonstrace proti očkování, tak to tam demokraticky rozháněli obušky, vodními děly a slzným plynem. Nevěřím, že by naši čeští EU-poskoci neposlechli vydané rozkazy. Ti poslechnou každý prd svých mocných, vlivných ochránců, kteří jim tu u nás pomohli vyhrát volby a ke korytům. Naše zemědělství je toho dobrým příkladem, bastardi.

petr008
napsal(a):
Ceny krmiv nemusí být likvidační pro vzdělanější chovatele...., protože se musí promítnout do prodejní ceny... Můžou být likvidační pro méně vzdělané, kteří můžou stáhnout do propasti i ty vzdělanější...
napsal(a):
Ceny krmiv nemusí být likvidační pro vzdělanější chovatele...., protože se musí promítnout do prodejní ceny... Můžou být likvidační pro méně vzdělané, kteří můžou stáhnout do propasti i ty vzdělanější...
Tak se držte, abyste nebyl stržen do té propasti. To by pro vás bylo nejen likvidační, nýbrž i fatální, kdyby se váš vzdělaný mozek vzdělaného chovatele najednou ocitl mezi nevzdělanými zadky nevzdělaných chovatelů...
To už byste vy s vaší povahou patrně nerozchodil...
Přeji vše dobré, hlavně ať vám spousta stejně vzdělaných spotřebitelů a chovatelů jako jste vy, platí ty zvýšené prodejní ceny, abyste se vzájemně podrželi nad propastí
V dnešním , ve všem zvráceném, polofeudálním bordelu, až na vyjímky, jsou ti nebohatší, ne ti vzdělaní, slušní,pracovití, ale většinou ti ,co nemají žádné zábrany, z práce mají hrůzu, ničeho se neštítí, jsou těžce asociální,nejlépe se mají banditi , co mají mají na všeobjímající korupci , podmáznutí politických loutek, soudců, a zaplatí si nesvéprávnost, proto byla jako první , po hadráku, privatizovaná judaizovaná justice

drmok
napsal(a):
Nevím co je "vzdělanější chovatel, vím jen to, že většina chovatelů nechová "na prodej" a prodává jen příležitostně, což pochopitelně náklady neuhradí.
Taky nechovám na prodej, ale výhradně pro svoji potřebu...Vzdělanějším jsem měl na mysli toho, který zvýšenou cenu krmiv započítá do prodejní ceny tak, aby to pokrylo náklady i když prodává pouze příležitostně... Méně vzdělaný je ten, kdo prodává v dnešní době za ceny odpovídající před 20 lety a tím dotuje jiným kuchyň... Pokud je někdo ochoten dotovat jiným kuchyň... jeho věc...

petr008
napsal(a):
Tak se držte, abyste nebyl stržen do té propasti. To by pro vás bylo nejen likvidační, nýbrž i fatální, kdyby se váš vzdělaný mozek vzdělaného chovatele najednou ocitl mezi nevzdělanými zadky nevzdělaných chovatelů...
To už byste vy s vaší povahou patrně nerozchodil...
Přeji vše dobré, hlavně ať vám spousta stejně vzdělaných spotřebitelů a chovatelů jako jste vy, platí ty zvýšené prodejní ceny, abyste se vzájemně podrželi nad propastí
My se známe, že poznáte moji povahu...??? Protože chovám výhradně pro svoji potřebu nebojím se, že by mě někdo někam strhával... Zvýšené ceny krmiv se podepíší i na cenách v obchodě... Takže ti vzdělanější drobnochvatelé taky zvýší ceny a ti méně vzdělaní budou dále prodávat stále za staré ceny...
Jts

XXX.XXX.35.106
Nevím co je "vzdělanější chovatel, vím jen to, že většina chovatelů nechová "na prodej" a prodává jen příležitostně, což pochopitelně náklady neuhradí.
Ano, samozřejmě budu ceny zvyšovat ale je to jak když p** do stromovky, také začínám přemýšlet o omezování okrasných "darmožroutů"
čendas
napsal(a):
V dnešním , ve všem zvráceném, polofeudálním bordelu, až na vyjímky, jsou ti nebohatší, ne ti vzdělaní, slušní,pracovití, ale většinou ti ,co nemají žádné zábrany, z práce mají hrůzu, ničeho se neštítí, jsou těžce asociální,nejlépe se mají banditi , co mají mají na všeobjímající korupci , podmáznutí politických loutek, soudců, a zaplatí si nesvéprávnost, proto byla jako první , po hadráku, privatizovaná judaizovaná justice
Jo, jo....
napsal(a):
Taky nechovám na prodej, ale výhradně pro svoji potřebu...Vzdělanějším jsem měl na mysli toho, který zvýšenou cenu krmiv započítá do prodejní ceny tak, aby to pokrylo náklady i když prodává pouze příležitostně... Méně vzdělaný je ten, kdo prodává v dnešní době za ceny odpovídající před 20 lety a tím dotuje jiným kuchyň... Pokud je někdo ochoten dotovat jiným kuchyň... jeho věc...
Neskutečný blábol. Spojovat vzdělanost s cenou holubů. Můžete mi prosím napsat, jak jsem vzdělaný, když holuby rozdávám zadarmo?
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Neskutečný blábol. Spojovat vzdělanost s cenou holubů. Můžete mi prosím napsat, jak jsem vzdělaný, když holuby rozdávám zadarmo?
Ještě, aby se Vám lépe přemýšlelo o vzdělanosti. Jedu tisíc kilometrů tam, zaplatím 900,- Euro za 3 holuby, jedu tisíc kilometrů zpátky. Jednoho holuba si nechám, dva dám kamarádům, kteří to s holuby umějí. Pak si od nich kdykoliv můžu vybrat, co potřebuji. Spojovat vzdělanost s chovem holubů a jejich cenami je přece nesmysl.

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Ještě, aby se Vám lépe přemýšlelo o vzdělanosti. Jedu tisíc kilometrů tam, zaplatím 900,- Euro za 3 holuby, jedu tisíc kilometrů zpátky. Jednoho holuba si nechám, dva dám kamarádům, kteří to s holuby umějí. Pak si od nich kdykoliv můžu vybrat, co potřebuji. Spojovat vzdělanost s chovem holubů a jejich cenami je přece nesmysl.
Přečtěte si ještě jednou a pozorně co jsem napsal... Psal jsem o tom co jde do kuchyně (a je jedno jsetli holubi,králíci,nebo něco jiného)... V tom co jsem napsal slovo vzdělanost nesouvisí s dosaženým vzděláním... Asi jsem ho měl napsat v uvozovkách, nebo raději použít výraz ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM.
Z toho co jste napsal - jestli jsem to dobře pochopil - holuby nerozdáváte zadarmo, ale měníte...
napsal(a):
My se známe, že poznáte moji povahu...??? Protože chovám výhradně pro svoji potřebu nebojím se, že by mě někdo někam strhával... Zvýšené ceny krmiv se podepíší i na cenách v obchodě... Takže ti vzdělanější drobnochvatelé taky zvýší ceny a ti méně vzdělaní budou dále prodávat stále za staré ceny...
Nemusíme se vůbec znát. Denně všichni slýcháme, že "ti vzdělanější" volí "toho" nebo "tu" stranu, "ti vzdělanější" se nechávají očkovat..., atd., atd. Příkladů by bylo dost, co podle mainstreamu "ti vzdělanější" dělají oproti těm nevzdělaným...
Pokaždé, když někdo začne vytahovat a ohánět se vzděláním, tak je to pro mě signál, že má v hlavě skutečně na.h.ráno nejvíc ze všech. To není nic proti vám. Je to moje životní zkušenost, jelikož se z pracovních důvodů už léta pohybuji v akademickém prostředí, takže vím o čem mluvím.
Nemyslím si, že na zvýšení prodejní ceny v důsledku rostoucích nákladů, je zapotřebí být nějak extra vzdělaný, dokonce si myslím, že by to velmi rychle vydedukoval i naprostý idiot - dokonce i já sám jsem zvýšil prodejní ceny našich chovatelských produktů a to skutečně jen o ty provozní náklady.
Výsledek? Oproti 6 kůzlatům prodaným loni, letos ani jedno... Jsem podle vás dostatečně vzdělaný, nebo je to v něčem jiném? Rád se nechám poučit.
napsal(a):
Přečtěte si ještě jednou a pozorně co jsem napsal... Psal jsem o tom co jde do kuchyně (a je jedno jsetli holubi,králíci,nebo něco jiného)... V tom co jsem napsal slovo vzdělanost nesouvisí s dosaženým vzděláním... Asi jsem ho měl napsat v uvozovkách, nebo raději použít výraz ZDRAVÝ SELSKÝ ROZUM.
Z toho co jste napsal - jestli jsem to dobře pochopil - holuby nerozdáváte zadarmo, ale měníte...
Přečetl jsem si pozorně, co jste napsal. Cituji: "Takže ti vzdělanější drobnochvatelé taky zvýší ceny a ti méně vzdělaní budou dále prodávat stále za staré ceny.... nebo "Vzdělanějším jsem měl na mysli toho, který zvýšenou cenu krmiv započítá do prodejní ceny". Takže já i nadále tvrdím, že spojovat vzdělanost s chovem holubů a jejich cenami je přece nesmysl. A to, co jsem napsal, jste nepochopil. Holuby nerozdávám zadarmo ani neměním. Prostě jsou mezi NĚKTERÝMI holubáři vztahy, že někdy se daří jednomu, někdy jinému, někdy přijde kalamita atd. A když je na koho se obrátit a nejsou potřeba peníze, tak je to dobré, ne? A čím vyšší kvalitu pustíte ven, tím vyšší kvalita se pak může vrátit. Už chápete?

jaroslav69pokorny
napsal(a):
"Holuby nerozdávám zadarmo ani neměním" (17.7.2022 20:19)
Protiřečíte si, když v jednom příspěvku píšete, že holuby rozdáváte zadarmo a v druhém, že nerozdáváte... Z toho co jsem napsal jste nic nepochopil.... a nejste sám. No ni...
uiiii

XXX.XXX.40.33
napsal(a):
Protiřečíte si, když v jednom příspěvku píšete, že holuby rozdáváte zadarmo a v druhém, že nerozdáváte... Z toho co jsem napsal jste nic nepochopil.... a nejste sám. No ni...
Vytrháváte z kontextu. Citujte celé: A to, co jsem napsal, jste nepochopil. Holuby nerozdávám zadarmo ani neměním. Prostě jsou mezi NĚKTERÝMI holubáři vztahy, že někdy se daří jednomu, někdy jinému, někdy přijde kalamita atd. A když je na koho se obrátit a nejsou potřeba peníze, tak je to dobré, ne? A čím vyšší kvalitu pustíte ven, tím vyšší kvalita se pak může vrátit. Už chápete?
napsal(a):
To, že někomu dám holuba zadarmo neznamená, že holuby rozdávám. Stejně tak nemůžete říci, že holuby měním, protože když někdo dostane holuba, neberu si výměnou jiného hned. Když k tomu dojde třeba za rok, za pět let nebo nikdy, tak to nelze brát jako výměnu. Podstatou mého příspěvku ovšem je, že nemůžete spojovat vzdělanost s chovem holubů a jejich cenami.
Povinná evidence domácí drůbeže je nepřijatelná napříč EU. Platit nebudeV Evropské unii už od roku 2016 platí povinnost registrovat chovy drůbeže, a to i ty dvorkové. Zatím platí výjimka, ale na stole je zpřísnění uvedených pravidel. Platit by ale nemělo.
Teoretická povinnost registrace veškerých chovů drůbeže, tedy i takzvaných dvorkových chovů slepic, zakotvená v aktuálně platném předpisu EU (nařízení o zdraví zvířat, označovaném také jako AHL) se s pravděpodobností hraničící s jistotou drobnochovů drůbeže na našem venkově týkat nebude. Předpokládá to jak vedení Ministerstva zemědělství (MZe), tak Státní veterinární správy (SVS).
Uvádět množství drůbeže nařizuje EU
Evidence drůbeže, respektive povinnost registrovat chovy drůbeže, je přitom skutečně součástí uvedeného evropského nařízení, které je mimochodem v platnosti už řadu let – od roku 2016. Toto nařízení ale zároveň dává členským zemím možnost z této povinnosti vyjmout některé chovy představující „nevýznamné riziko“. Potíž je ale v tom, že do současné doby není zřejmé, jakými pravidly by se měly takové výjimky řídit – Evropská Komise totiž dosud nevydala příslušný prováděcí předpis. Jeho vydání nicméně očekává MZe „v nejbližší době“.
Podle MZe tak platí, že evidenci nepodléhají chovy do 500 kusů drůbeže, chovy produkující násadová vejce do 100 kusů a chovy produkující konzumní vejce, která nejsou uváděna na trh.
Veterináři na kontroly u drobných chovatelů stejně nemají kapacitu
Ke zpřísnění uvedených pravidel by ale dojít mohlo, téměř jistě se ale nebude týkat případů, kdy zejména na našem venkově chová poměrně velké množství lidí několik kusů slepic. A to zejména právě kvůli produkci vajec pro osobní potřebu, případně pro své blízké a známé.
Kontrolu takových chovů by kapacitně nezvládli ani veterináři, neboť chov několika slepic je na našem venkově mezi jeho obyvateli hodně rozšířen, a navíc se jejich počet rozšiřuje, neboť zájem lidí o vlastní vejce z malochovu roste. „Tendence kontrolovat takové chovy určitě neexistuje,“ uklidňuje přitom i mluvčí SVS Petr Vorlíček.
Krmit drůbež zbytky je zakázáno
To se týká i další nepříliš známé povinnosti, což je zkrmování v domácnostech vyprodukovaných odpadů. Podle nařízení Evropského parlamentu o hygienických pravidlech pro vedlejší produkty živočišného původu je totiž krmení hospodářských zvířat odpady ze stravovacích zařízení (kuchyňskými odpady) také zakázáno.
I to je ale v praxi v drobnochovech drůbeže (a nejen drůbeže) u nás běžným zvykem. Ale ani v tomto případě se nepředpokládá, že by bylo zkrmování kuchyňských zbytků předmětem kontrol, pokud by šlo o hospodářství s několika kusy slepic. Důvodem je právě výše zmíněné nevýznamné riziko možné kontaminace krmení a potenciální riziko šíření nákaz.
Hospodářská zvířata by neměla být krmena zbytky z restaurací
Skutečností ale je, že zbytky jídel mohou být nedostatečně tepelně upravené nebo mohou být kontaminovány probíhající nemocí u konzumentů, největším rizikem jsou ale zoonózy – nemoci přenosné ze zvířat na člověka. Zoonózy se přitom velmi často přenášejí právě kontaminovanou stravou a při přímém kontaktu se zvířaty, což je také jedním z důvodů obecného zákazu krmení zvířat kuchyňskými zbytky.
Ze stejného důvodu by také neměla restaurační zařízení prodávat své odpady chovatelům hospodářských zvířat, ale musí je podle daných pravidel zlikvidovat.
Závěr? Změny se neočekávají
Tak či tak, domácí chovy drůbeže nejsou specifikem pouze v naší zemi, slepice, ale i další druhy drůbeže chovají lidé na venkově i v celé řadě dalších zemí EU, a možná ještě ve větší míře než u nás. Striktní dodržení evidence veškerých drobnochovů je proto nepřijatelné napříč celou EU. To tak dává předpoklad k tomu, že výjimky z nařízení AHL budou stanoveny s ohledem na tento stav, a pro drobnochovatele drůbeže by se tak v budoucnosti nic měnit nemělo.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Takže mnoho povyku pro nic. Sláva, zdravý rozum zvítězil, tedy alespoň prozatím.
vlaštovička
napsal(a):
Takže mnoho povyku pro nic. Sláva, zdravý rozum zvítězil, tedy alespoň prozatím.
Nó, nebyl bych takový optimista. Ona ta mašinérie EU je dobře placená a proti ní stojí většinou spolky s nepacenými a nebo jen drobně odměňovanými funkcionáři. A veterináři studují a množí se...Tak proč by si nemohli vzít zase nějakou práci? Nevím, jsem asi pesimista a budu rád, když bude mít Vlaštovička pravdu.
Pozor !
Toto není žádný oficiální výklad směrnice EU , ale jen názor jednoho tzv. zemědělského odborníka p. Havla , který leští kliky u kamarádů na MZ , takže to neberte moc vážně - ono platí, že právo a zákony EU jsou nadřazeny právu ČR /taky 75% schvalovaných zákonů v našem parlamentu je přeneseno z EU ! / - my nic na tom nezměníme, jen to musíme přijmout !
Počkejme si raději na oficiální výklad, ale uvědomte si, že toto nařízení o povinné registraci drůbeže platí od r. 2016 s vyjímkami, které teď se mají zrušit ! /čtěte to celé/
Je s podivem, že za ty roky nikdo z organizací chovatelů na to nereagoval a nevyvolal žádné protesty , takže teď to již jen konstatujeme a dojde k naplnění této směrnice !
Když to vtipně napojí na rizika koronavirových onemocnění, včetně ptačí chřipky apod. , tak veřejnost klidně toto podpoří jako boj proti smrtelnému nebezpečí pro lidstvo a naši zmanipulovaní spoluobčané budou ještě aktivně bojovat proti chovatelům....Navíc to bude zajímavý byznys i pro veterináře, stejně jako je očkování pro praktiky...stačí jim jen něco za to dát...a taky velkochovy budou rády spolupracovat - vždyť jim vzroste produkce a prodej vajec a tím i zisky až o 20%, když nikdo nevyprodukuje doma nic a půjde to koupit do supermarketů !
A vo tom to je...
jaroslav69pokorny
napsal(a):
To přece bylo jasné.
Psal jsem to už 10.7. Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Je to mnoho povyku pro nic a myslím, že ten návrh neprojde. Budeme mít jiné starosti.
Ti , co vydávají takové směrnice nebudou mít žádné starosti, kromě toho , kam mají investovat svoje obrovské příjmy ! To jsou specialisti na ochranu přírody a nic jiného je nezajímá ...Ti jsou nedotknutelní , žijí mimo náš svět !
Jen si uvědomte, že se vydávají nové směrnice, které zpřísňují veterinární podmínky při převozu zvířat v rámci Schengenského prostoru , čímž došlo k znemožnění pořádání mezinárodních chovatelských výstav a trhů - důsledkem je zrušení letošní Evropské chovatelské výstavy v polských Kielcích , hrana zvoní i trhům ve Straubingu a všem dalším ! Tam již budou zvířata kvůli legislativě a hlavně finančním nákladům na pořízení všech dokladů našim lidem prakticky nedostupná / čtěte CHovatel č.7/2022 str. 49 / , navíc jsou stanoveny velmi vysoké pokuty za vývoz na černo ! Takže přeshraniční spolupráce mezi holubáři v rámci Evropy dostala direkt !
Takže - kalhoty si raději sundejte , než v nich bude znečistění, nebo spíše lze předpokládat , že již tam je...
ani víra nepomůže ...
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Ale jedna věc mě zajímá. Bavíme se tady stále o drůbeži, ale před tím to bylo o všem. Možná, že špatně čtu, ale holubů, ani exotů se to snad týkat nemá. Nebo se pletu? Nicméně tak jako tak doufám, že ani ty kalhoty nebude třeba stahovat, když žádný brod nehrozí. Takže mnoho povyku, jak jsem psala.
Každopádně je to šílenství na ntou a nevím, která "chytrá hlava" si tohle zase vymyslela.