jmk

XXX.XXX.60.240
Poslední dny na dvůr přilétá poštovní holub, je okroužkovaný, vždy sám. Bud chodí po travnatém dvoře a zobe trávu, nebo sedí na střeše - hodiny, hodiny. Mám tu ze zimy krmení pro venkovní ptactvo, toho si nevšímá, nevšímá si ani čerstvé vody v misce, kde se může i vykoupat. Nikdo ho neruší, nejsou tu lidé, občas projde kočka toulavá. Ztratil se, někoho hledá? Co s ním aby nepadl za oběť třebas kuně?
Zdravím
Jde, s největší pravděpodobností, o holuba, ketrý se nevrátil z tréninku či závodu na svůj holubník. Nyní se snží dát "do formy", aby doletěl domů. V tom mu můžete pomoci nejlépe přikrmenm holubím zobem a nebo jen obyčejnou rýží. Lepší by bya rýže natural. Holub je v přírodě, stejně, jako ostatní predátoři a tak jej jen těžko dokážete účinně ochránit....
JMK

XXX.XXX.60.240
Hlásím, že se holoubek dává do formy nějak dlouho... Nemám jak ho odchytit a pokusit se načíst údaje na kroužku.
Nyní je tráva, zobe si v ní, vodních ploch je okolo dost, kde se napojí, vykoupe (etologie holubů je mi neznámá). Pokud by se chtěl zdržet přes zimu, nastanou "stravovací potíže".
To jenom pro ujištění, že mám zájem, aby se vrátil domů, ale moje možnosti jsou velmi omezené.