Lilovan

XXX.XXX.250.230
To se mi ale nezdá že by přes pletivo vyklovla oko, holub se lekne a od pletiva uskočí. I kdyby ho přes to pletivo nějak chytla nohama, nevyklove mu obě oči, i jedno bych pochyboval.
Bena Bak,chtělo by to více informací o chovu.Stalo se to holubům starým,nebo vylétnutým holoubatům?Je v té volieře ještě nějaké jiné zvíře,nebo jen holubi?Mají opravdu oko pryč a nebo je zakryté a zničené nějakým zánětem?
Nikdy jsem se s tím nesetkal ,ale můj názor je,že pokud je oko opravdu pryč,tak ho musel vyklovnout jiný holub.Kouťák
Tak upřesňuji:
Otec holuby zavíral, ale nevšiml si, že ve voliéře zůstal vždy 1 holub. Všechno to byla vylétlá holoubata. Jsou tam čistě jen holubi a opravdu byli bez očí. Od souseda k nám lezou potkani, ale ten by ho přece zabil, kuna totéž?! Něco mohlo podlízt pod brankou do voliéry (je tam cca 10 cm mezera, spíš méně). Já snad začnu věřit na UFO.
zdravím.tak s tím se tu nesetkal asi nikdo.musí to být něco,co proleze pletivem,nebo tou mezerou pod brankou.zkusil bych past s živou mávnadou přímo u té branky a ještě nainstaloval fotopast.to by mohlo záhadu objasnit.jaké máte na té volieře pletivo nepíšete,podle velikosti ok se dá mnoho škůdců vyloučit.
Zdravím. Jestli je tam pod brankou mezera 10 cm a jedná se o holoubata tak bych to tipoval na straku, která brzy ráno šmejdí a prohledává terén. Klidně vleze do kachníku a vyklove vejce , ze špaččí budky vytáhne dorostlé mladé za přítomností a křiku všech špačku v okolí. A toto dělá opakovaně pokud má trochu klidu.
i to je možný pane pokorný.přiznám.že je to dost přitažené za vlasy.přijde mi divné,když výletek nějakým způsobem přijde o jedno oko,že by čekal až přijde i o druhé a jiné stopy po napadení na těle neměl.necháme se překvapit co se z toho vyvrbí,jestli vůbec něco.snad to zadavatel vyřeší a pak nás informuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Však se neobhajujte. Tohle je diskuse, ne soudní tribunál. Tady si každý plácá co ho napadne, a je to tak v pořádku. Dlouhá pauza bez reakce holt vzbuzuje pochyby o záměrech tazatele. Protože kdo CHCE řešit problém, málokdy vhodí do pléna dotaz a pak zmizí a neúčastní se diskuse. To je jako byste přišla do místnosti, zeptala se na něco, a z místnosti bez dalšího odešla. To by osazenstvo hledělo. A za hodinu byste se vrátila, osazenstvo místnosti by právě obědvalo, a vy byste se tázala, jaká je teda odpověď - jak by na vás asi lidi koukali? Myslíte, že jejich reakce "měli jsme za to, že vás odpověď nezajímá, když jste odešla" by byla nepřiměřená? Někdy mi lidi na internetech přijdou nadmíru vztahovační.
No a mě zajímá, zda teda pan otec situaci nějako vyřešil a zvířátka ochrání? A přišel na to, co to bylo za škůdce? Třeba by to pomohlo někomu v budoucnu.
Nám se jednou stalo, že holub, který si vyhlédl jinou holubici, tímto způsobem zlikvidoval svoji holubici, která seděla na hnízdě. Také jí vykloval oči, ale nebylo to přes jednu noc, ale trvalo to několik dní. Protože seděla na hnízdě, nenechala se odehnat. Byla to jedna z našich nejlepších holubic a musel jsem ji nakonec zabít, protože jí ty oči úplně vykloval. Zabil jsem i toho holuba, aby takové sklony nepředával na potomstvo. Takže u nás byl pachatelem samec od holubice. Kdybych se s tím nesetkal, tak bych nevěřil.