Uživatel s deaktivovaným účtem

Kámoš mi dovezl pár Kariérů . Tak jsem je vzal . Holub červená straka holubice bílá . Udělal jsem jen pro ně budku . Puštěni každý den spokojeně chodí po zahradě občas se proletí s věžáky nad vesnicí .
napsal(a):
Kámoš mi dovezl pár Kariérů . Tak jsem je vzal . Holub červená straka holubice bílá . Udělal jsem jen pro ně budku . Puštěni každý den spokojeně chodí po zahradě občas se proletí s věžáky nad vesnicí .
Dobrý den,nevíte od koho je kamarád koupil?

peparazak
napsal(a):
Dobrý den,nevíte od koho je kamarád koupil?
Dobrý den . Nevim , Neříkal . Proč ?

paskov244
napsal(a):
Není ten budník moc otevřený budou tam mít průvan .
Dobrý den . už ne

Četl jsem že Kariéři kdysi měli výbornou orientaci .

napsal(a):
Četl jsem že Kariéři kdysi měli výbornou orientaci .
Kariéři byli jedno z plemen které bylo použito při šlechtění PH ....tak jak to je udělané tak ten průvan tam bude pořád

Kariéři mi začali létatt s věžáky na pole začal holub a začala i holubice .
Karieři mi sedělí na hnízdě 4 x a pokaždé vejce čistá . Holub je nejspíš neplodný .

Posily do chovu od chovatele který mi dovezl Hanácké voláče . Kariéři opět zcela zdarma .

Kariérů mám 8 z toho 5 černých 2 bílé holubice 1 červená straka . Může z tohoto hejnka Karierů vypadnout třeba modrý pruhový ?
čendas
napsal(a):
jestli jsou v jedmom hejnu s věžáky, tak skoro jistě, ale už to budou jen kříženci
Ja nemám pocit že dotyčný sa pýtal na kríženie s vežiakmi. Ale chápem, potrebovali ste ho podpichnúť kvôli nečistokrvným holubom.
Teraz k otázke...ano, všetky kombinácie spomenutých farieb môžu dať čiernopasé mladé. Samozrejme všetko v rovine teórie. Nevieme akú vzorku skrývajú čierne, nevieme čo je pod bielou a nevieme či je červená recesívna ( a čo je pod ňou) alebo červenopopolavá.
Po červené strace určitě nebudou modří pruhoví holubi to ani omylem vždycky to budou straky a klidně i žluté , černí jsou taky straci , tak to dostat modré pruhové holuby asi taky nepůjde . Na modré pruhové je nelíp použit červeně plavého holuba a třeba tu našedlou karierku co máte na holubníku . Ale jestli to jsou holubi po strakách tak jako že jsou tak se vám to nepodaří ani ve čtvrté generaci . Je to zdlouhavá práce a tedy i finančně náročná , rychlejší a levněji je si modré koupit.
chov zdar
napsal(a):
Kariérů mám 8 z toho 5 černých 2 bílé holubice 1 červená straka . Může z tohoto hejnka Karierů vypadnout třeba modrý pruhový ?
Samozřejmě že může. Záleží co skrývají. Pokud je tam plavá pod tím pláštěm u obou jedinců tak se zákonitě objeví i v potomstvu třeba pruhová .
Foceno 3.12.2022 - výstava Lipsia (Lipsko - Německo). Byl tam prodejný za 70€.
L.Z.

Dávám přednost modrém holubům a když nejsou tak beru co je . Z této směsky barev Kariérů zkusím něco modrého dostat .
Dobrý večer, i když už kariéry nechovam, pořád mám ještě dva obrazy od Zdeňka Stodoly.