Zdravím, přečetla jsem si tady diskuze na téma dokrmování holoubat a docela mně překvapilo, že se má holoubatům do volátka vpravit směs, stejným způsobem, jako se to dělá u papoušků. Vždy jsem četla, že holubi mláďata nekrmí, že jim dávají potravu do zobáku, ale že holoubata strčí zobák do volete rodiče a pijí. To by nestačilo nalít směs do hlubokého talíře třeba, holouběti ponořit zobák a že by pilo potom samo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne, nestačilo by to.
prostě něco takového v tom zvířeti nespustí ten instinkt, co má dělat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mirkama
napsal(a):
Zdravím, přečetla jsem si tady diskuze na téma dokrmování holoubat a docela mně překvapilo, že se má holoubatům do volátka vpravit směs, stejným způsobem, jako se to dělá u papoušků. Vždy jsem četla, že holubi mláďata nekrmí, že jim dávají potravu do zobáku, ale že holoubata strčí zobák do volete rodiče a pijí. To by nestačilo nalít směs do hlubokého talíře třeba, holouběti ponořit zobák a že by pilo potom samo?
Tak to jste četla špatně
CIB564

XXX.XXX.35.106
Mirkama
napsal(a):
Pusťte si to v 2:30 přijde mi to jako nejpohodlnější způsob pro starší holoubata
https://youtu.be/KsLecLtE5bo
CIB564
napsal(a):
Pusťte si to v 2:30 přijde mi to jako nejpohodlnější způsob pro starší holoubata
https://youtu.be/KsLecLtE5bo
Děkuji, ten sáček mi přijde fajn, už jsem právě pár videí s dokrmováním viděla, bylo to na stejném principu, holoubě strčí samo zobáček do "volete" a zobe. Proto mně zajímalo, proč se popisuje dokrm holoubat přes stříkačky a hadičky do volátka, když se vlastně nají samo tím, že strčí zobák rodičům do volete a bere si samo.
Je to několikanásobně rychlejší přes injekční stříkačku . no a když krmíte 20 a víc holubů pak poznáte tuto výhodu během jednoho krmení . Taky jsem dokrmoval ale už to nedělám . Holoubata pokud jsou po dva dny večer hladová a jsou na hnízdě dvě tak to slabší utratím když je nenakrmeno zbylé i další večer tak jej utratím taky , rodiče přepařím a otestuji v kterém je chyba z 80% je vinen holub .
Dost chovatelů velkých volaču a kingů liho -( ne ) holoubata v líhní pro co největší produkci holoubat a úsporu kvalitního krmiva .
chovu zdar