Staré holubníky pod střechou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Slovenskýkopov

2.8.2022 22:53
Slovenskýkopov

XXX.XXX.14.185

Mám pod střechou otvory pro Krbce nemá někdo fotku jak vypadají uvnitř? Chtěl bych pořídit pár holubů na okrasu ale vše je pryč a chtěl bych to opravit do původního stavu.... Popřípadě jaké plemeno? Soused má pošťáky a nechci mít problémy se zaletovanim k němu do holubníku

Neregistrovaný uživatel

3.8.2022 07:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.96

Ke každému otvoru by stačil dělený budník 80x40x40 cm, hlavně aby se dal snadno čistit a obsluhovat. Jak se to dělávallo tradičně, to neporadím.
Plemeno podle toho, za jakým účelem holuby pořizujete...

Slovenskýkopov

3.8.2022 09:28
Slovenskýkopov

XXX.XXX.191.16

Slovenskýkopov napsal(a):
Mám pod střechou otvory pro Krbce nemá někdo fotku jak vypadají uvnitř? Chtěl bych pořídit pár holubů na okrasu ale vše je pryč a chtěl bych to opravit do původního stavu.... Popřípadě jaké plemeno? Soused má pošťáky a nechci mít problémy se zaletovanim k němu do holubníku

Děkuji za radu... Chci je jen pro radost ke gruntu na střechu to patří. 😊

Neregistrovaný uživatel

3.8.2022 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.214

Děkuji za radu... Chci je jen pro radost ke gruntu na střechu to patří. 😊

Na okrasu bych bral hladkonohé čejky, slezské barevnohlávky, korb. skřivany nebo jiné lehčí barevné holuby. Český stavák, rejdiči, akrobatická plemena by též mohli dělat radost. Výběr je velký, záleží jestli chcete létavé plemeno, nebo spíš vysedávače (mor. pštros, pávík) a také jak je to u vás s dravci.

3.8.2022 13:34
gary

XXX.XXX.122.200

To asi bude dobré krmítko pro kuny a jiné dravce ....dříve kuny v obci nikdy nebyly, byly plaché a žily mimo obydlí, ale dnes bydlí v domech s lidmi...běhají po ulicích obcí a škodí...no zkuste to a uvidíte...dnes všichni holuby zavírají nejen na noc, aby o ně nepřišli...

Vrků

3.8.2022 15:18
Vrků

XXX.XXX.36.58

Krásný sen,polařící holuby a jen vybírat holoubata.

Neregistrovaný uživatel

3.8.2022 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.172

gary napsal(a):
To asi bude dobré krmítko pro kuny a jiné dravce ....dříve kuny v obci nikdy nebyly, byly plaché a žily mimo obydlí, ale dnes bydlí v domech s lidmi...běhají po ulicích obcí a škodí...no zkuste to a uvidíte...dnes všichni holuby zavírají nejen na noc, aby o ně nepřišli...

Tak kuny jsou ten nejmenší problém, kolem vletu se dává kluzký povrch a když se to udělá dobře, nemají kuny šanci. Otázka jak je to v oblasti s dravci. Holubník na kůlu ve vhodných podmínkách funguje, toto by mohlo taky. Jen polařit to díky chemii na polích nebude.

Slovenskýkopov

3.8.2022 17:07
Slovenskýkopov

XXX.XXX.101.84

Škodnou máme vyřešenou o tu se postarali foxíci.... Horší je sousedův holubník a jeho radikální řešení cizích návštěv v holubníku... Takže se poohlizim po plemeni které moc nelétá abych nemusel řešit co týden že sem o holuba lehčí... Další problém je holuby sehnat protože skoro všechny inzeráty v okolí už nejsou aktuální

3.8.2022 18:12
machy43

XXX.XXX.233.91

Máte na mysli něco takového? Nebo vyloženě samostatné krbce zavěšené pod přesahem střechy?

Slovenskýkopov

3.8.2022 18:45
Slovenskýkopov

XXX.XXX.170.200

machy43 napsal(a):
Máte na mysli něco takového? Nebo vyloženě samostatné krbce zavěšené pod přesahem střechy?

Přesně takhle akorát to mám v dřevěném obložení.... zavěšené pod střechou jsem ještě neviděl

3.8.2022 19:29
mirafer

XXX.XXX.20.217

machy43 napsal(a):

..máš to jak z pohádky..moc pěkné.

3.8.2022 20:00
machy43

XXX.XXX.183.58

Přesně takhle akorát to mám v dřevěném obložení.... zavěšené pod střechou jsem ještě neviděl

Tak v tom případě mám uvnitř na půdě vestavěné klasické komorové holubníky.

3.8.2022 20:02
machy43

XXX.XXX.183.58

mirafer napsal(a):
..máš to jak z pohádky..moc pěkné.

Děkuji. 🙂

4.8.2022 09:11
gary

XXX.XXX.122.200

místo dlouhé diskuze dej fotku,ať všichni vidí, o čem je řeč !

Přidejte reakci

Přidat smajlík