Jak pečovat o zraněné holoubě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

GabrielaRůžičková

4.9.2022 11:33
GabrielaRůžičková

XXX.XXX.248.102

Zdravím,
Syn našel pod stromem mladé holoube, vedle už byl jeho sourozenec roztrhán od nějakého predátora. Mám ho momentálně v bedně, podloženého senem a dřevitou vlnou, zraněný nevypadá.
Potřebuji nutně rady, jak ho udržet při životě. Mám doma 4 kočky, čili ho máme ve sklepě, vím že to není asi ideální.
Můžete mi někdo poradit s dokrmem a jak podávat tekutiny, jak často, jaké množství a tak dále? Vím, že je to jen obyčejné zvíře (žádný chov, máme pár holubů u paneláku na stromě, muselo vypadnout odtamtud), ale ráda bych mu dala šanci.
Všem děkuji předem za odpovědi

po1

4.9.2022 14:13
po1

XXX.XXX.35.251

Zpařit čočku a pohanku a použít způsob s petkou. Rukou kontrolujete, jak se plní volátko, chvíli trvá, než se holoubě naučí, volátko se plní rychleji, když je směs dobře okapaná, zrniny větší a petka více plná. Do petky lehce klepete a zrní se holouběti sype do volátka jak otevírá zobáček a snaží se hltat. Jak je pak větší, přidáváte do zrní trochu gritu. když mu chcete dát napít, do směsy nalejete trochu vody a volátko se vodou rychle naplní, poznáte pohmatem. Přidejte ale fotku ať můžeme poradit víc, jak je holoubě staré, zda jde o hřivnáče, věžáka, každý druh má trochu jiné nároky.

po1

5.9.2022 07:54
po1

XXX.XXX.35.251

Kdyby vám to nešlo tak záchranná stanice...

Přidejte reakci

Přidat smajlík