Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2022 19:23
Adriana79

XXX.XXX.97.46

Dobrý den, mám dotaz i prosbu v jednom. V červenci, když jsem byla na dovolené, se mi na balkóně uhnízdili holubi. Neměla jsem to srdce se vejcí zbavit, a tak se mi mezi rajčaty, vyklubala dvě holoubata. Přežilo jen jedno, nyní už vypadá dospěle, někdy balkón opustí, ale po většinu času se zdržuje tam. Dala jsem mu tam několikrát zrní a teď nevím, jestli jsem neudělala chybu, mám totiž strach, že se sám nenaučí si hledat potravu a že pokud se nepřidá k ostatním holubům do hejna, tak nepřežije. Poradí mi, prosím, někdo?
Lepší foto jsem bohužel neměla jak pořídit. Děkuji za případné rady.

17.9.2022 20:13
petr008

XXX.XXX.139.160

Potravu se naučí hledat sám, ale pokud ho budete krmit, tak nebude mít snahu si sám něco hledat. Sám odletí až na jaře, až na něj přijdou hormony a bude si hledat partnerku/partnera. Buď se pak už nevrátí nebo (což je pravděpodobnější) partnerku/partnera dovede zpátky a budete mít na balkóně parádní chov .
Já bych to na Vašem místě neviděl tak tragicky. Budete mít holoubata zcela zdarma. Krmení si pak už budou shánět sami. Mladá holoubata je k tomu donutí.

PS: holubí maso je nejdietnější a nejzdravější ze všech. A polévka je delikatesa . Manželka holubím masem krmí naši 17-ti měsíční dceru úplně od malička a ještě nebyla nemocná

18.9.2022 12:20
Adriana79

XXX.XXX.97.95

Děkuji za radu. O holubí maso zájem nemám, šlo mi primárně o přežití "mého" holoubka na balkóně 🕊️💕 Snad nějak zabráním tomu, aby se tam znovu množili.

18.9.2022 12:47
petr008

XXX.XXX.139.160

Zajímalo by mě, jak to, že tam nemá rodič, to je zvláštní.

18.9.2022 13:29
Adriana79

XXX.XXX.97.95

Netuším, jak dlouho to je, co za ním přestali létat. Nebo možná ještě létají, ale já je nepřistihla. Každopádně se stává, že tam občas není, tak jsem vydedukovala, že si už za potravou létá sám. Jen jsem si nebyla jistá. Někde na internetu jsem četla, že se mladý holub musí před zimou začlenit do rodiny, jinak nepřežije, tak jsem o něj dostala strach.

18.9.2022 17:33
jo012810

XXX.XXX.101.35

Adriana79 napsal(a):
Netuším, jak dlouho to je, co za ním přestali létat. Nebo možná ještě létají, ale já je nepřistihla. Každopádně se stává, že tam občas není, tak jsem vydedukovala, že si už za potravou létá sám. Jen jsem si nebyla jistá. Někde na internetu jsem četla, že se mladý holub musí před zimou začlenit do rodiny, jinak nepřežije, tak jsem o něj dostala strach.

Nemějte strach. Pokud bude holoubě zdravé, pak se začlení k nějakému hejnu.Příroda je ale nekompromisní. Zimu přežijí jen ti nejodolnější jedinci, kteří dokáží létat a shínět celoročně potravu a jsou ostražití tak, že uniknou dravcům. Ale to platí o celé přírodě. Holoubě na fotce vypadá zdravě, ikdyž není moc vidět.

19.9.2022 11:00
Adriana79

XXX.XXX.97.245

Děkuji za radu 🙂 Ještě bych se chtěla zeptat, mám mu v chladném počasí dávat krmení, nebo to mám raději nechat na něm, aby si zvykl? Děkuji moc.

19.9.2022 11:55
machy43

XXX.XXX.240.242

Adriana79 napsal(a):
Děkuji za radu 🙂 Ještě bych se chtěla zeptat, mám mu v chladném počasí dávat krmení, nebo to mám raději nechat na něm, aby si zvykl? Děkuji moc.

Pokud nechcete holuby chovat, tak to nechte na něm. Městští holubi to mají těžké a chápu, že dobré srdce má nutkání živému tvoru pomoci. Ale myslete na to, že když holubům na balkoně vytvoříte lepší podmínky, než budou mít jinde, přijmou ho za svůj domov. A jakmile mají někde domov, špatně jim později budete vysvětlovat, že se musí odstěhovat... Pak vznikají šílenosti v podobě bodáků, sítí a podobně...

19.9.2022 15:41
Adriana79

XXX.XXX.97.245

Ještě jednou moc děkuji. Krmit ho tedynebudu, doufám, že se začlení a přežije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík