JanaOOO

XXX.XXX.129.17
Dobrý den,
Jako dárek bych pro tátu ráda pořídila páru moravských pštrosů. Rád by začal na "stará kolena" s chovem. Máme velké zemědělství, takže se nebojím, že by se o ně táta nepostaral.
Spíš bych se ráda informovala jaké voliéra je pro ně vhodná, jestli má někdo zkušenosti. Chov by byl spíš na maso a pro "zábavu".
Jaký typ voliéry je vhodný? A co se týká hnízdění, jak velká budka je potřeba?
Chováme korely, andule a zebřičky, tak nevím jestli si to mohu představit podobně nebo mají holuby potřebují úplně jiné podmínky.
Předem děkuji za všechny rady! :)
Zdravím.
O holubnících s volierou se zde už napsalo mnoho a nerad bych se opakoval.Zadejte do vyhledavače diskuse zde:" Stavba holubníka." Na této diskusi je mnoho rad a i já jsem tam dal dne 21.6.2019 fotky mého holubníku.Pokud budete potřebovat poradit,tak se můžete ptát a klidně napsat na soukromé zprávy a rád odpovím.Postavil jsem za svůj život už 5 holubníků,ale netvrdím,že jsem to dělal správně.Praxe je praxe a co holubům vyhovuje už vím.Kouťák
JanaOOO
napsal(a):
Dobrý den,
Jako dárek bych pro tátu ráda pořídila páru moravských pštrosů. Rád by začal na "stará kolena" s chovem. Máme velké zemědělství, takže se nebojím, že by se o ně táta nepostaral.
Spíš bych se ráda informovala jaké voliéra je pro ně vhodná, jestli má někdo zkušenosti. Chov by byl spíš na maso a pro "zábavu".
Jaký typ voliéry je vhodný? A co se týká hnízdění, jak velká budka je potřeba?
Chováme korely, andule a zebřičky, tak nevím jestli si to mohu představit podobně nebo mají holuby potřebují úplně jiné podmínky.
Předem děkuji za všechny rady! :)
Pokud uvažujete o holubech pro kuchyňské zpracování, tak pozor na "výstavní" typy mp, zejména ze specielních šlechtitelských chovů , kde byl kladen důraz na výstavní vzhled ,který vedl k potlačení plodnosti a vitality holubů , tam bývají tradicí 2 holubata od páru ročně...zjistěte si od majitele kolik odchovali za tento rok holoubat ať víte co vás čeká...