Světová výstava slepičáků zítra končí. Škoda, že ji pořadatelé pojali spíše jako výstavu plemen vzniklých z modeny.
Ovšem přehlídka variant německých modenských byla neskutečná, i když kvalita různá.
Ani vídeňských slepičáků nebylo mnoho (jinak taky klamák, portýr, maďar).
Spousta moden, ovšem dle očekávání německého typu, na rozdíl od anglického, požadovaného ve světě.
A jak má vypadat správná modena podle šlechtění země původu? Koule ze všech stran s utaženým peřím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,také jsem se byl podívat,hlavně na modeny.Kvalita jak píše p.Pokorný.
Ale jak sehnat modenu z USA,Kanady?

napsal(a):
Zdravím,také jsem se byl podívat,hlavně na modeny.Kvalita jak píše p.Pokorný.
Ale jak sehnat modenu z USA,Kanady?
Pár foteček moden,a na konci Florentýn nádherný červený a černý.
modena5
napsal(a):
Pár foto !!!!!!!!!
Parádní. Škoda, že jsi v ČR skoro sám. Ovšem nás maltézáčkařů je taky jen pár. Byl jsem taky nachystanej na Světovou výstavu, ovšem pořadatelé to pojali jinak, tak jsem nechtěl své holuby trápit 5 dní na výstavě. Žádní srbští a chorvatští holubi, takže absolutně bez světové konkurence. Tak jsem je nepřihlásil.
Jak koukám na ty maltézy, tak nic moc. To tvoje červený je super. A modeny bez komentáře - papíráci - němci. To mi nic neříká.

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Parádní. Škoda, že jsi v ČR skoro sám. Ovšem nás maltézáčkařů je taky jen pár. Byl jsem taky nachystanej na Světovou výstavu, ovšem pořadatelé to pojali jinak, tak jsem nechtěl své holuby trápit 5 dní na výstavě. Žádní srbští a chorvatští holubi, takže absolutně bez světové konkurence. Tak jsem je nepřihlásil.
Také jsem si mylsel že když světová výstava tak tam budou chovatelé z několika států. Toto byla pěkná Německá speciálka.
Já x let sháněl bílé modeny - tak konečně .
Výtah z katalogu - maltézáci od 5 chovatelů: 7 bílých, 15 černých (1 WeltMeister), 7 červených, 13 žlutých (1 WeltMeister), 4 hnědí, 10 modrých pruhových, 2 modří kapratí, 2 hnědě plaví, 4 tygři a straky.
Nejlepší maltézáky předvedl Franz Mitterer z Bavorska: 5,2 červená,1,1 bílá, 1,1 žlutá, 0,3 hnědá, 1,1 hnědá plavá, 1,1 modrá pruhová, 2,0 modrá kapratá. Jsem rád, že letošní 3 kousky od něj jsou už v českých chovech.
napsal(a):
Také jsem si mylsel že když světová výstava tak tam budou chovatelé z několika států. Toto byla pěkná Německá speciálka.
Já x let sháněl bílé modeny - tak konečně .
Myslím, "že to je díky uplatnění nových zpřísňujících veterinárních předpisů pro převoz zvířat v rámci Schengelského prostoru, který platí od loňského podzimu a tím z ekonomických důvodů defacto znemožnil převoz zvířat mezi členskými státy EU ,
Mezinárodním chovatelským výstavám a trhům , jak jsme byli zvyklí před dobou koronavirovou , zvoní hrana .Důsledkem nařízení je zrušení letošní Evropské chovatelské výstavy 11. -13.11. 2022 v polských Kielcích !!! "
Důvodem nebude cena zvířat / ta bude klesat pro neprodejnost / důvodem budou legislativní důvody a administrativa spojená s legálním převozem zvířat a výše poplatků za veterinární potvrzení ! A již jsou stanoveny vysoké sankce za nelegální dovoz holubů načerno !
Když jsem o tom psal v diskuzi k tomuto 22.7.2022 , tak jste říkali, nač stahovat kalhoty - a už je v nich...
a to má být 22. - 24. 11. 2024 EV v ČR - Brně nebo Praze !
Tipněte si, bude ?
Schengen - volný pohyb kapitálu, zboží, pracovních sil , ale holubů NE !
Je to strašné čo tí snílkovia v Bruseli vyvádzajú. Zaujímavé, že naše zvieratá nie sú vyslovene hospodárskymi, napriek tomu to sprísňujú. Ale človek, ktorí cestuje po celom svete nepotrebuje žiadne lekárske osvedčenia ani karanténu po príchode z pre nás nebezpečných destinácií na vírusy, baktérie, parazity, ..... . Chovám holuby a ďalšie zvieratá desiatky rokov a pokiaľ som sa nakazil nejakou chorobou alebo parazitom tak to boli iné miesta nie holubník ani výstava. PK
Bohužel tzv.demokracie, dala cílený, smrtící úder všemu, nejen chovatelství, ale i státu, armádě, ekonomice, zemědělství, kultuře, školství, lidským právům, za vše mluví včerejší příběh muže , který odmítl , operaci močáku, napadeného rakovinou, nechce již žít, když zálohy, na energie, ceny léků, nájmu, jídla ,mu násobně překračují žebrácký důchod, a nikoho to nezajímá-důchodová reforma on.line

gary
napsal(a):
Myslím, "že to je díky uplatnění nových zpřísňujících veterinárních předpisů pro převoz zvířat v rámci Schengelského prostoru, který platí od loňského podzimu a tím z ekonomických důvodů defacto znemožnil převoz zvířat mezi členskými státy EU ,
Mezinárodním chovatelským výstavám a trhům , jak jsme byli zvyklí před dobou koronavirovou , zvoní hrana .Důsledkem nařízení je zrušení letošní Evropské chovatelské výstavy 11. -13.11. 2022 v polských Kielcích !!! "
Důvodem nebude cena zvířat / ta bude klesat pro neprodejnost / důvodem budou legislativní důvody a administrativa spojená s legálním převozem zvířat a výše poplatků za veterinární potvrzení ! A již jsou stanoveny vysoké sankce za nelegální dovoz holubů načerno !
Když jsem o tom psal v diskuzi k tomuto 22.7.2022 , tak jste říkali, nač stahovat kalhoty - a už je v nich...
a to má být 22. - 24. 11. 2024 EV v ČR - Brně nebo Praze !
Tipněte si, bude ?
Schengen - volný pohyb kapitálu, zboží, pracovních sil , ale holubů NE !
Nepocítil jsem žádné omezení.

gary
napsal(a):
A koupil a dovezl jste něco /legálně ?/ ?
Nedovezl , já vezl tam jednomu chovately Prach.kaníky 6 ks a římany 4 ks .Nikde žádná kontrola , já si jedu pro holubi až v prosinci po Lipsku.
Nechápu ten humbuk,to jako čekáte že budou znova na hrancích kontroly ?
Vrátíme se zpátky k holubům. Našel jsem parádní modenu, anglického šlechtění. Někde se uvádí americké šlechtění, kde jich je asi nevíc.

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Vrátíme se zpátky k holubům. Našel jsem parádní modenu, anglického šlechtění. Někde se uvádí americké šlechtění, kde jich je asi nevíc.
to je nádhera,kdo je tím štastným majitelem.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Určitě zajímavý tvor, každý má jiný vkus, mně spíš připomíná kachničku do dětské vaničky, než holuba, jsou to živí tvorové, a podle mě, by se nic nemělo přehánět, brát ohledy i na jejich životní potřeby, přešlechťování zviřat je slepá ulička, u psů je známo, že šlechtění jen ta tzv. krásu , prudce snižuje inteligenci, imunitu, porodnost- jasně to je vidět u obou kolií-borderky musí makat, pást ovce, jsou nejchytřejší psí plemeno, plné energie, radosti ze života, , zatímco skotské kolie, jsou nesmyslným přešlechťováním, očkováním, příbuzenskou plemenitbou, zdegenerované, prakticky zničené
Ještě jsem objevil jeden kousek, německý modenský parádní v typu, navíc v zajímavé barvě.
napsal(a):
Nedovezl , já vezl tam jednomu chovately Prach.kaníky 6 ks a římany 4 ks .Nikde žádná kontrola , já si jedu pro holubi až v prosinci po Lipsku.
Nechápu ten humbuk,to jako čekáte že budou znova na hrancích kontroly ?
Na hranicích nic, ale z výstavy jen s doklady na vývoz ...
tak jak ? koupil jste z výstavy něco legálně nebo jen od chovatele z parkoviště ilegálně ?
gary
napsal(a):
Na hranicích nic, ale z výstavy jen s doklady na vývoz ...
tak jak ? koupil jste z výstavy něco legálně nebo jen od chovatele z parkoviště ilegálně ?
nechápu kde furt chodíte všichni na takové nesmysly. Pokud jsou na výstavě v zahraničí prodejné zvířata tak vám prodají cokoli a komukoli a žádné papíry na vývoz na výstavě u prodeje po vás nikdo nechce a ani chtít nemůže. Papíry na vývoz tzv. Traces potřebujete až ono zvíře vezete přes hranice opakuju ještě jednou až ho vezete přes hranice!!!!!!! s prodejem na výstavě to nemá nic společného!!!!!

mesys
napsal(a):
nechápu kde furt chodíte všichni na takové nesmysly. Pokud jsou na výstavě v zahraničí prodejné zvířata tak vám prodají cokoli a komukoli a žádné papíry na vývoz na výstavě u prodeje po vás nikdo nechce a ani chtít nemůže. Papíry na vývoz tzv. Traces potřebujete až ono zvíře vezete přes hranice opakuju ještě jednou až ho vezete přes hranice!!!!!!! s prodejem na výstavě to nemá nic společného!!!!!
Já nedávno přivezl holuby z německa,přímo od chovatele-bez papírů.
Na hranicích nic-ale kdyby mě kontrolovaly tak zaplatím pokutu jako kráva , ale hlavně to bylo vždy,i za dob kdy všichní tahaly holuby 6 ledna ze Straubingu.
Co já jsem pochopil tak se změnilo to že dnes když dáváte holuby na výstanu tak každé zvíře musí mít svoje vet.osvědčení,pokud dáváte 4 ks musíte mít 4 lístky od veterináře-kde je číslo kroužku,tetování,kdy byl vyšetřen,čím atd.
Když zvíře na výstavě koupíte tak ten papír dostanete ,stejně jako rodokmen u králíků. A když náhodou kontrola na hraicích tak ho ukážete-to je celé,horší je to když nakupujete přímo od chovatele.
Dodnes to fungovalo tak že jste měl jeden papír jako celek který sloužil pouze pro výstavu. Samozřejmě to potvrzení má nějakou dobu platnost-netuším jakou.
Myslím že u nás pořád funguje to že vám veterinář napíše papír aniž by holuby viděl a hotovo.-já osobně jezdíval na výstavy a holuby jsem nikdy neočkoval.
napsal(a):
Já nedávno přivezl holuby z německa,přímo od chovatele-bez papírů.
Na hranicích nic-ale kdyby mě kontrolovaly tak zaplatím pokutu jako kráva , ale hlavně to bylo vždy,i za dob kdy všichní tahaly holuby 6 ledna ze Straubingu.
Co já jsem pochopil tak se změnilo to že dnes když dáváte holuby na výstanu tak každé zvíře musí mít svoje vet.osvědčení,pokud dáváte 4 ks musíte mít 4 lístky od veterináře-kde je číslo kroužku,tetování,kdy byl vyšetřen,čím atd.
Když zvíře na výstavě koupíte tak ten papír dostanete ,stejně jako rodokmen u králíků. A když náhodou kontrola na hraicích tak ho ukážete-to je celé,horší je to když nakupujete přímo od chovatele.
Dodnes to fungovalo tak že jste měl jeden papír jako celek který sloužil pouze pro výstavu. Samozřejmě to potvrzení má nějakou dobu platnost-netuším jakou.
Myslím že u nás pořád funguje to že vám veterinář napíše papír aniž by holuby viděl a hotovo.-já osobně jezdíval na výstavy a holuby jsem nikdy neočkoval.
Jarda 75 popsal přesně, jak to chodí i upozornil na postih, ale...Vždycky neplatila současná legislativa, která vyžaduje Traces a následnou karanténu i pro zájmové chovy. Pokud by se měla dodržet platná legislativa, pak Evropská/é výstava/y jsou neskutečně "papírově" složité, proto Polsko odřeklo a i ČSCH. Navíc do všech výstav (a to i místních) se začíná "montovat" SVS. Proto se domnívám, že výstavnictví, které jsme znali, pomalu bude končit, pokud nedojde k nějakému zásadnímu obratu v legislativě.Možná se pletu. A ano i dříve se pašovala různá zvířata, myslím před rokem 1990.
jo012810
napsal(a):
Jarda 75 popsal přesně, jak to chodí i upozornil na postih, ale...Vždycky neplatila současná legislativa, která vyžaduje Traces a následnou karanténu i pro zájmové chovy. Pokud by se měla dodržet platná legislativa, pak Evropská/é výstava/y jsou neskutečně "papírově" složité, proto Polsko odřeklo a i ČSCH. Navíc do všech výstav (a to i místních) se začíná "montovat" SVS. Proto se domnívám, že výstavnictví, které jsme znali, pomalu bude končit, pokud nedojde k nějakému zásadnímu obratu v legislativě.Možná se pletu. A ano i dříve se pašovala různá zvířata, myslím před rokem 1990.
SVS se do toho montuje, protože její úlohou je zajištění zdraví zvířat a veřejnosti. Snahou legislativy je zajistit, že se prodávají zdravá zvířata, proto by měla být potvrzení o bezinfekčnosti u zvířat procházejících přes hranici státu a mám pocit, že i kraje.
list
napsal(a):
SVS se do toho montuje, protože její úlohou je zajištění zdraví zvířat a veřejnosti. Snahou legislativy je zajistit, že se prodávají zdravá zvířata, proto by měla být potvrzení o bezinfekčnosti u zvířat procházejících přes hranici státu a mám pocit, že i kraje.
Nó, ono něco a nějak omezovat a podepřít to tak, aby to vypadalo, jako dobro, se dnes hodně nosí. Věřte nevěřte, ale každý člověk by měl být odpovědný a používat svůj rozum k tomu, aby sám sebe a nikoho neohrožoval. A v oblasti drobnochovu to tak vlastně celkem slušně fungovalo až do roku 1983, kdy po Olympiádě PH v Praze, se sem zavlekl PMV a od té doby se vakcinuje. Výsledkem je snížená imunita atd...Něco jiného jsou opatření v produkčních velkochovech...
jo012810
napsal(a):
Nó, ono něco a nějak omezovat a podepřít to tak, aby to vypadalo, jako dobro, se dnes hodně nosí. Věřte nevěřte, ale každý člověk by měl být odpovědný a používat svůj rozum k tomu, aby sám sebe a nikoho neohrožoval. A v oblasti drobnochovu to tak vlastně celkem slušně fungovalo až do roku 1983, kdy po Olympiádě PH v Praze, se sem zavlekl PMV a od té doby se vakcinuje. Výsledkem je snížená imunita atd...Něco jiného jsou opatření v produkčních velkochovech...
Tak to asi moc dobře nefungovalo. Potvrzení o bezinfekčnosti bylo potřeba i v letech minulých. Nesmíte tolik věřit řetězovým emailům
list
napsal(a):
Tak to asi moc dobře nefungovalo. Potvrzení o bezinfekčnosti bylo potřeba i v letech minulých. Nesmíte tolik věřit řetězovým emailům
Já nevěřím, ale za svůj chovatelský život 65 let (v ČSCH, dříve ČSCHDZ), jsem to zažil a píši vždy jen o tom, co jsem sám zažil, vyzkoušel, případně odkoukal od starších významných chovatelů. Ono to mnohdy vypadá tak, že mladší generace se diví, neboť mnohdy propaganda dokáže přepisovat i skutečnosti. Ale asi je to trvalý proces, s tím nic nedadělám.
jo012810
napsal(a):
Já nevěřím, ale za svůj chovatelský život 65 let (v ČSCH, dříve ČSCHDZ), jsem to zažil a píši vždy jen o tom, co jsem sám zažil, vyzkoušel, případně odkoukal od starších významných chovatelů. Ono to mnohdy vypadá tak, že mladší generace se diví, neboť mnohdy propaganda dokáže přepisovat i skutečnosti. Ale asi je to trvalý proces, s tím nic nedadělám.
Tak propagandu tady už dobrých 30 let nemáme, takže ať si přepisuje, kdo chce, co chce, kde chce, nás se to tady na ifauně netýká. A to, že platí nějaké veterinární předpisy a platili i dříve a platit budou i nadále, je taky pravda, kterou jejich popírání nezmění. A pravdou je i to, že se některé předpisy celkově spíše přehlíží. A samozřejmě i legisltiva se stále vyvýjí a mění
EU urcila isty system pri premiestnovani vtakov chovanych v zajati v nariadeni 429 z roku 2016. K tomu sa viazu aj delegovane nariadenia z r. 2019 a 2022, ktore su uz v platnosti.
Niektore z opatreni postradaju chovatelsku logiku, ale myslim, ze nie su nerealizovatelne. Je mi jasne, ze viacero beznych chovatelov ma malu sancu to vsetko administrativne zmanazovat. Predpokladam vsak, ze v manazerskych strukturach klubov su ludia, ktori si dokazu s touto administrativou poradit a uspesne zabezpecit reprezentaciu klubov na tychto medzinarodnych vystavach.
Nechcem liezt nikomu do svedomia, ale ked tu citam "já osobně jezdíval na výstavy a holuby jsem nikdy neočkoval." tak si hovorim co si takyto clenovia zasluzia? Mozno buduca legislativa bude aj z dovodu benevolencie chovatelov bude este prisnejsia.