Milo3

XXX.XXX.10.154
Zdravím,
Mám voliérový chov holubů a chtěl bych se zeptat jestli dáváte preventivně nějaké léčivé přípravky proti případným chorobám , které by
se u nich mohli naskytnout , jako je to třeba u králíků s očkováním a kokcidiozou.
Dávám krmnou směs , vodu , vitamíny , grit , vápenný grit.
Pokud mi dáte nějaké tipy budu rád , díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Milo3
napsal(a):
Zdravím,
Mám voliérový chov holubů a chtěl bych se zeptat jestli dáváte preventivně nějaké léčivé přípravky proti případným chorobám , které by
se u nich mohli naskytnout , jako je to třeba u králíků s očkováním a kokcidiozou.
Dávám krmnou směs , vodu , vitamíny , grit , vápenný grit.
Pokud mi dáte nějaké tipy budu rád , díky
Čím víc budete "preventivně" přeléčovat tím dřív vám holubi onemocní! Vy si asi taky preventivně jednou týdně neberete paralen že ? Pokud je chov zdravý bohatě stačí podávání vitamínů a minerálů.... U vitamínů pokud možno na přírodní bázi
Zdravím . Žádné preventivní podáváním léků !! Jedině tak, získáte zdravý a života schopný chov. Od jara do podzimu, zelené, Vitaminová bomba je třeba naklíčený ječmen s pšenicí. Je toho hodně. S pozdravem Petr Štětina
Milo3

XXX.XXX.10.154
raspic
napsal(a):
Zdravím . Žádné preventivní podáváním léků !! Jedině tak, získáte zdravý a života schopný chov. Od jara do podzimu, zelené, Vitaminová bomba je třeba naklíčený ječmen s pšenicí. Je toho hodně. S pozdravem Petr Štětina
Díky za odpověď,
Můžu se zeptat jaké zelené? Zkoušel sem dávat listy pampelišky a nebrali. Nebo je třeba to nějak nastříhat pro lepší požití? Díky
Popřípadě mrkev , jablka se strouhaji nebo stačí na menší kousky nakrájet?
Milo3
napsal(a):
Díky za odpověď,
Můžu se zeptat jaké zelené? Zkoušel sem dávat listy pampelišky a nebrali. Nebo je třeba to nějak nastříhat pro lepší požití? Díky
Zdravím. Zelené např. Pampeliška,jitrocel, ptačinec, lichořeřišnice a kopřiva. Moji holubi bez problémů sežerou vše. Dávám v celku nebo nadrobno nasekané. Brzy z jara nebo na podzim , když je nedostatek, stačí třeba vyrýt drn trávy...Pokud máte mesenger nebo WhatsApp můžu poslat mnoho obrázků a videí s touto tématikou. Rád se s vámi podělím. ....

Milo3
napsal(a):
Díky za odpověď,
Určitě si doma vaříte k obědu brambory 😉vodu nevylevejte ale dejte holubům do napáječky tak samo se dají použít vývary se zeleniny (mrkev, petržel,celer=bramborovy salát 😉)jsou to další zdroje vitamínů pokud budete mít zájem můžu zveřejnit recept na nejen zeleninovou pastu která se přimíchává ke krmivu a je obzvlášť dobrá pro volierove chovy
Já dávám zbytky z kuchyně, všechnu zeleninu a ovoce nakrájím na menší kousky, občas jen nastrouhanou mrkev, okurku, nebo co doma mám. Bramborové slupky a odkrojky trochu povařím, ale to je spíš pro můj dobrý pocit zlepšení stravitelnosti. Občas dám kvašenou, nebo zavařenou zeleninu. Dávám to slepicím i holubům. Holuby občasně pouštím, aby si mohli nazobat i venku a moc jim chutnají netřesky Občas dám do vody Emanox a grit i minerální kostku mají neustále k dispozici.

lupus4
napsal(a):
jen malou poznámku
řada vit se vyššími teplotami rozkládá, velké ztráty jsou už při teplotách 60+
enzymy už při 40+
takže než "vývar" raději syrové, ala raspic
Ano, s tím s tebou naprosto souhlasím ale pořád se jedná o dobrý výživový doplněk 😉