Nevím sice, kdo je Lyra, ale jen obecně můj názor plynoucí z praxe. Léčení v drobnochovech (farmaky) je cesta do pekel. Snad výjmečně u zvláště geneticky cenného jedince. Jinak utratit a vyhnout se veterinářům. Než provedu likvidaci, dávám v karanténě česneko-cibulovou kůru a to jen u kusů něčím výjmečných. Pokud se do 5 dnů neprojeví významné zlepšení, či potíže nezmizí, pak ukracení.
jo012810
napsal(a):
Nevím sice, kdo je Lyra, ale jen obecně můj názor plynoucí z praxe. Léčení v drobnochovech (farmaky) je cesta do pekel. Snad výjmečně u zvláště geneticky cenného jedince. Jinak utratit a vyhnout se veterinářům. Než provedu likvidaci, dávám v karanténě česneko-cibulovou kůru a to jen u kusů něčím výjmečných. Pokud se do 5 dnů neprojeví významné zlepšení, či potíže nezmizí, pak ukracení.
Cením si Vašich rad, ale utratit je pro mě až nejzazší možnost. Lyra je můj mazel, se kterým trávím většinu času přes den a rozhodně nechci přijít o pro mě významného kamaráda. Lapání po dechu se u ní sice objevilo jen na dva dny a pak už nic, ale i tak bych si ráda vyslechla jakékoli rady a hlavně našla veterináře či zkušeného holubáře v okolí, který by mi mohl v budoucnu pomáhat a radit :)
Zdravím.
Pochopil jsem z příspěvků,že jste si koupila holubičku Lyru na hraní.S veterinářem Vám neporadím,ale možná by zde někdo poradil pokud by věděl podstatné věci.Je to holubice v kleci a tak je nutné vědět čím krmíte,jaké minerální doplňky dostává,atd..Většina onemocnění vzniká ze špatné péče holubáře,tedy z nějakého nedostatku a to u holubice v kleci platí dvojnásob.Dám jenom příklad,že špatné dýchání může mít příčinu v nedostatku Jódu a to se spraví pár kapkama jodové tinktury do vody.Potom je tu mnoho chorob jako je rýma,která se pozná zmáčknutím nozder na zobáku,kdy vytéká žlutavý mok.Jako další už jsou silně nakažlivé nemoci,ale nebudu strašit,protože kde by je Lyra chytla,když je v kleci sama a máte jí už asi tři měsíce.Prostě ta holubice když je v kleci,tak musí dostat vše,co by si holub v přírodě při volném chovu našel sám.Přemýšlejte a můžete se s důvěrou na nás obrátit.Rádi poradíme,ale bez informací to nejde. Kouťák