Špaček - chovatelé a chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2022 11:01
Cejka

XXX.XXX.17.93

Snažím se malinko. Už asi 15 let.

5.12.2022 22:03
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.198

Cejka napsal(a):
Snažím se malinko. Už asi 15 let.

Tak nám o nich něco povězte. prosím. Jak se chovají a tak.

6.12.2022 11:40
Cejka

XXX.XXX.17.93

Špačci jsou bystří, plaší. Dobře odchovávají holoubata. Problém je docílit správné šupkatosti. Nebo spíš rozlišit šupkatost (kresbu) u šupkatých a kresbu u stříbřitě šupkatých. Často se mi u nich objevuje málo prokreslený půlměsíc u šupkatých a s tím souvisí i málo pěnkavčí kresby - perel v letkách, u střibřitě šupktých zase kresba na spodku - prsou a břiše, někdy i na hlavě. Pojmenoval jsem si to "melír". Bělopruzí mají většinou dobře kreslené pruhy.

6.12.2022 21:43
Juraj_Kafka

XXX.XXX.54.198

Cejka napsal(a):
Špačci jsou bystří, plaší. Dobře odchovávají holoubata. Problém je docílit správné šupkatosti. Nebo spíš rozlišit šupkatost (kresbu) u šupkatých a kresbu u stříbřitě šupkatých. Často se mi u nich objevuje málo prokreslený půlměsíc u šupkatých a s tím souvisí i málo pěnkavčí kresby - perel v letkách, u střibřitě šupktých zase kresba na spodku - prsou a břiše, někdy i na hlavě. Pojmenoval jsem si to "melír". Bělopruzí mají většinou dobře kreslené pruhy.

To je zajímavé, co píšete.. Jak rozlišit? Máte fotky?

13.12.2022 11:55
Cejka

XXX.XXX.17.93

Na 1. fotce je špaček černý šupkatý, na 2. stříbřitě šupkatý černý. Kresba není ideální. Ale je vidět její rozlišnost ve štítech. Konečně i na úvodních fotkách vlákna je špaček stříbřitě šupkatý černý. Mám zkušenost, že při posuzování se tato odlišnost často nebere v potaz a vytýká se u stříbřitých "málo kresby". Nic jiného jsem tím nemyslel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík