Česká čejka a česká lyska

Česká čejka
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2022 15:44
machy43

XXX.XXX.250.213

Zdravím přátelé.
Tento víkend se v chovatelském areálu v Chlumci nad Cidlinou konala speciální výstava Klubu chovatelů českých čejek a lysek běloocasých. Přihlášeno bylo 282 holubů od 17 chovatelů, dodáno bylo o 40 holubů méně.
Myslím, že se velice povedla a zvláště 15 modrých kropenek vedle sebe byla opravdu skvostná podívaná.

5.12.2022 16:17
machy43

XXX.XXX.250.213

Členové klubu si také na výstavě a následné slavnostní schůzi připomněli stoleté výročí jeho založení. Při této příležitosti vydal Klub ve spolupráci s holubářem a spisovatelem Petrem Čechem publikaci, která mapuje historii čejek a lysek i klubu samotného. Čestnými hosty schůze a křtu knihy byli již zmíněný přítel Petr Čech, člen ÚOK přítel Roman Kučera, zástupci Klubu chovatelů bubláků přátelé Miroslav Červený a Miroslav Fér, předseda ZO ČSCH Chlumec nad Cidlinou přítel Dobroslav Šťastný a starosta města Chlumec nad Cidlinou Mgr. Vladan Kárník. Všem zúčastněným děkujeme.
Zvláštní poděkování pak patří příteli Lukášovi ze dvora Toužetín, který vedle klubu a dalších sponzorů výrazně přispěl k vydání publikace. Jako čestný host se bohužel zúčastnit nemohl, rád bych mu tedy veřejně poděkoval alespoň touto cestou.

5.12.2022 16:34
machy43

XXX.XXX.250.213

Právě v těchto chvílích tedy u nás vstupuje tradice organizovaného chovatelství českých čejek a lysek běloocasých do svého druhého století a já bych moc rád viděl, kdyby se toto období opět stalo pro tyto barevné "popelky" českého holubářství obdobím úspěchu a vzestupu. K tomu je více než co jiného potřeba chovatelská základna, spolupráce a sledování společného cíle.
Pokud bude tyto řádky číst někdo, kdo by váhal se vstupem do Klubu, či přemýšlel o tom, že by tato plemena začal chovat a rád by spolupracoval s dlouholetými chovateli, neváhejte, ozvěte se, rád s čímkoli pomohu.
S pozdravem za výbor klubu
Jan Mácha

5.12.2022 17:27
jo012810

XXX.XXX.101.35

machy43 napsal(a):
Zdravím přátelé.
Tento víkend se v chovatelském areálu v Chlumci nad Cidlinou konala speciální výstava Klubu chovatelů českých čejek a lysek běloocasých. Přihlášeno bylo 282 holubů od 17 chovatelů, dodáno bylo o 40 holubů méně.
Myslím, že se velice povedla a zvláště 15 modrých kropenek vedle sebe byla opravdu skvostná podívaná.

Navštívil jsem tuto speciálku a pohovořil s některými holubáři. Krásná atmosféra a skvělé fotky Ing. Máchy zachycují krásu vystavených zvířat. Obdivují ty fotky, neboť sám jsem se pokoušel, ale marně.... Děkuji za krásné fotky. Přeji všecm čejkařům a lyskařům, aby jim chovy dělaly radost.

5.12.2022 17:33
klop.p

XXX.XXX.191.22

Uzasne fotky a holubi. Hodne stesti a jen tak dal do dvoustovky

5.12.2022 17:37
machy43

XXX.XXX.250.213

jo012810 napsal(a):
Navštívil jsem tuto speciálku a pohovořil s některými holubáři. Krásná atmosféra a skvělé fotky Ing. Máchy zachycují krásu vystavených zvířat. Obdivují ty fotky, neboť sám jsem se pokoušel, ale marně.... Děkuji za krásné fotky. Přeji všecm čejkařům a lyskařům, aby jim chovy dělaly radost.

Děkuji. Jen drobná oprava. Ing. je táta. Já jsem jenom obyčejnej Mácha.

5.12.2022 19:37
gary

XXX.XXX.43.103

Nádherná presentace usilovné práce Klubu a jeho vedení- ukazuje na vyjímečné postavení tohoto klubu v celém českém holubářství , výstava na úrovni dnešní doby v pěkném prostředí s vysokou kvalitou vystavených holubů je jednou z mála v ČR, kam je radost přijet .- kéž by i ostatní kluby měly takovou úroveň výstav -pro propagaci plemen i chovatelů...včetně fotodokumentace vystavených rázů .
Přeji hodně štěstí a zdraví spolu s nadšením pro radost z holubů a přátelství mezi chovateli.
JH

5.12.2022 19:45
touzetin

XXX.XXX.212.23

machy43 napsal(a):
Členové klubu si také na výstavě a následné slavnostní schůzi připomněli stoleté výročí jeho založení. Při této příležitosti vydal Klub ve spolupráci s holubářem a spisovatelem Petrem Čechem publikaci, která mapuje historii čejek a lysek i klubu samotného. Čestnými hosty schůze a křtu knihy byli již zmíněný přítel Petr Čech, člen ÚOK přítel Roman Kučera, zástupci Klubu chovatelů bubláků přátelé Miroslav Červený a Miroslav Fér, předseda ZO ČSCH Chlumec nad Cidlinou přítel Dobroslav Šťastný a starosta města Chlumec nad Cidlinou Mgr. Vladan Kárník. Všem zúčastněným děkujeme.
Zvláštní poděkování pak patří příteli Lukášovi ze dvora Toužetín, který vedle klubu a dalších sponzorů výrazně přispěl k vydání publikace. Jako čestný host se bohužel zúčastnit nemohl, rád bych mu tedy veřejně poděkoval alespoň touto cestou.

Moc děkuji za poděkování. S panem Benešem jsem telefonicky mluvil v pátek a byl to hezký dlouhý hovor o čejce a lysce. Nemohl jsem se zúčastnit z důvodu sklizně a nakládky cukrové řepy a ještě mám na starosti karanténu plemenných jalovic a býků z Francie, které dorazili do Toužetína před čtrnácti dny, Věřím ale, že se v budoucnu na další akci vašeho klubu setkáme. Obdivuji vaší činnost a jsem rád, že načínáte, stejně jako klub českého bubláka, další stovku. Hodně radosti a štěstí s vašimi holuby vám všem přeje Lukáš M. Toužetín.

6.12.2022 12:15
mirafer

XXX.XXX.20.217

machy43 napsal(a):

Vážení přátelé čejkaři. Moc si vážíme pozvání na stoleté jubileum založení Klubu chovatelů českých čejek a českých lysek běloocasých. Bylo nám mezi vámi dobře a přejeme do dalších let vše jen to nejlepší a ať se takto scházíte za 20, 30 i dalších let. Ať vám vaši holoubci dělají stále jen radost. Vždyť v dnešní nepředvídatelné době to všichni potřebujeme.

Fér Miroslav,
jednatel Klubu chovatelů holubů českých bubláků.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2022 23:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim .
Prosim vás Neměl by někdo volného holuba ? Mám volnou holubici .
Okres Svitavy .
Mé hejnko lysek je takové
4 čisté lysky z toho 3 modré pruhové bezrousé 1 červená rousná
4 modré bezpruhé Bělohlávek x lyska
1 modrý bělopruhý Bělohlávek x lyska .
K té červené sháním červeného rousného lysáka

27.12.2022 19:42
Fiduska14

XXX.XXX.239.192

Dobrý den,
v případě zájmu mám na prodej několik kusů Č. lysky rousné modré a modré šupkaté.

Přidejte reakci

Přidat smajlík