Přátelé, se zármutkem vám sděluji, že dnes zemřel Zdeněk Stodola. Holubář, vypravěč, znalec spousty řemesel...
Bohužel odešel další všestranný člověk a svérázná "figurka" různých chovatelských akcí. Také mám krásnou památku na Zdeňka Stodolu.
Čest jeho památce, Zdeněk byl asi poslední člověk, co psal dopisy. Holuby dělal pro radost a byli jeho inspirací v roli malíře i truhláře. Se dřevem to opravdu uměl. Rád se nechal inspirovat pražskými purclíky a protože toto zalíbení máme společné, mám já od něho něco na památku, třeba dokonale provedenou přenosku na PKR....
Zdeněk Stodola byl rozhodně Svéráz s velkým S, opravdu speciální člověk, a proto jsem ho měl rád. Budou mi chybět ty "nekonečné" telefonní hovory o všem možném i nemožném a jsem rád, že jsem měl možnost se s ním setkat a poznat ho jako člověka s velkým rozhledem a s velkým holubářským srdíčkem. Čest jeho památce.
Brácha byl velice všestranný člověk, manuálně zručný, spisovatel, kreslíř, měl rád přírodu, chovatel, dobrý kamarád. Láskou k holubům jsem ho, ač mladší, nakazil já. Měl v hlavě spoustu zajímavostí i historických událostí. Velká škoda, že to nikomu nepředal a vše odešlo nenávratně s ním. To, že byl hodně svérázný, tu už zaznělo, ale právě proto to byl zajímavý člověk.
arnaux111
napsal(a):
Brácha byl velice všestranný člověk, manuálně zručný, spisovatel, kreslíř, měl rád přírodu, chovatel, dobrý kamarád. Láskou k holubům jsem ho, ač mladší, nakazil já. Měl v hlavě spoustu zajímavostí i historických událostí. Velká škoda, že to nikomu nepředal a vše odešlo nenávratně s ním. To, že byl hodně svérázný, tu už zaznělo, ale právě proto to byl zajímavý člověk.
Možná i truhlařinou jste ho nakazil Vy?
Přidávám další ukázky práce přítele Zdeňka Stodoly. Prohlédnout si je můžete v klubovně v Libčicích nad Vltavou. V Libčicích býval Zdeněk, zejména v době "před covidem", pravidelným návštěvníkem. Je velká škoda, že mezi nás už nikdy nezavítá...
Čest jeho památce!
L. Z.
Já bych chtěl také přidat ukázky práce kamaráda Zdeňka Stodoly.Byl to Pan holubář.