Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Mí NVH
No nevím no😶 zvlášt to holoubě bych za NVH nepovažoval

Kříženci Pošťák x NVH
Včera mi přivezl chovatel kousek od Macochy 5 párů bílých kříženců Pošťák x NVH . Doma má ještě 7 párů bílých kříženců Pošťák x NVH

Co máte s nimi v úmyslu dělat dál ?
Jsou to hezcí holubi ale jim podobní jsou tucty . Chtělo by to nějak odlišit od ostatních bílých holubů , Já bych tam dal F1 ( kariera +pošťák) ,nebo F1( velkého voláče + pošťák ) . Ten pošťák proto aby je to táhlo do letu ale nemusí to být zrovna pošťák , třeba racek ale větší třeba africký . Před lety jsem mněl páru afrikánu a ti létali do polí z bagdetami uplně v pohodě .
CHOVU ZDAR

paskov244
napsal(a):
Co máte s nimi v úmyslu dělat dál ?
Jsou to hezcí holubi ale jim podobní jsou tucty . Chtělo by to nějak odlišit od ostatních bílých holubů , Já bych tam dal F1 ( kariera +pošťák) ,nebo F1( velkého voláče + pošťák ) . Ten pošťák proto aby je to táhlo do letu ale nemusí to být zrovna pošťák , třeba racek ale větší třeba africký . Před lety jsem mněl páru afrikánu a ti létali do polí z bagdetami uplně v pohodě .
CHOVU ZDAR
Chovatel se pokoušel o starý typ NVH .
Voláče do toho dávat nebudu . Přemýšlel jsem že bych do jejich potomků napářil potomky těch mích 2 pár čistých NVH . Mohlo by se to trochu vrátit do NVH .
Tím že se nakříží pošťák na němce nevznikne starý typ . Protože pošťák je od té doby kdy vznikal německý holub úplně jiný .
Jistě víte jak němec vypadal v šedesatých letech , byl to letec s útlou hrudí , tenším a na tehdejší zvyklosti i delším krkem ( norimberská bagdeta ) úzkým ocasem , středně dlouhé nohy mírně podlomené v kolenou .
Měl by jste hledat mezi holuby nějaké plemeno které má tyto znaky, aspoň některé .
Jestli chcete vyšlechtit staré plemeno Německého holuba tak tam musíte nakřížit jedno ale raději dvě plemena která ponesou tyto znaky .
Vím o čem píšu zkusil jsem si to v praxi ale o tom jsem tu už na nějakén vláknu psal.
Jestli to myslíte vážně v prvém roce odchováte min 40 holoubat F1 které budete držet 4roky další rok f2 20holoubat taky 4 roky to proto aby jste upevnil znaky zpětnou plemenídbou na svých odchovech . Tyto holuby je třeba chovat odděleně já jsem je choval ve vedlejší vesnici . To proto aby nedošlo k nekontroloávatelné plemenidbě která by nabourala váš šlechtitelský plán . Múže se stát že už ve čtvrté generaci bude jedinec který bude vypadat jako vaše představa ale věřte že není protože jeho potomci budou mít dost daleko k podobě a vaši představě o tvořeném holubovi . Proto si musíte vést záznamy o chovu a pokud to pujde i fotodokumentaci hodně to pomůže . No a nakonec nejde něco takového dělat z jedním nebo dvěma páry .Já to tak vidím na pět nepříbuzných pár to je minimum ale raději víc ,
Není umění vyšlechtit nějaké nové plemeno uměni však je toto plemeno chovat tak aby rodiče předavali své geny dle vámi ustanovenému standartu .
chovu zdar