Kokcidioza u holubů

Moravský pštros
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2023 17:22
hopi

XXX.XXX.208.90

Po vyšetření u veterináře,jsem obdržel Sulfacox na kokcidiozu,je pravda,že ocet je stejně dobrý? Máte někdo tuto zkušenost? Jestli ano,v jakém poměru?

21.3.2023 19:01
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.253

hopi napsal(a):
Po vyšetření u veterináře,jsem obdržel Sulfacox na kokcidiozu,je pravda,že ocet je stejně dobrý? Máte někdo tuto zkušenost? Jestli ano,v jakém poměru?

A kde by se v octu vzal Sulfadimidin a Trimethoprimum? Kokcidie má většina holubů a žije s nimi běžně. Pokud nejsou v holubníku dodržována hygienická pravidla a k tomu dojde ke stresovým situacím, případně kombinaci s jinou nemocí, pak může dojít k pomnožení kokcidií a silnější invazi. Vadí jim sucho, čisto a snad i kyselé prostředí. Pak možná ocet přispěje k jejich nižšímu množení. Ovšem určitě použijte jablečný. Pokud máte silnou invazi, pak Vám ocet na rozdíl od Sulfacoxu nepomůže.

22.3.2023 07:10
hopi

XXX.XXX.208.90

Díky

hiclovamarie

22.3.2023 16:19
hiclovamarie

XXX.XXX.57.183

Pokud se jedná o prevenci proti kokcidioze, tak mám tu zkušenost že holubům dávám osm litrů vody na litr jablečného octa. Chvilku to trvá než si zvyknou na kyselost vody, ale pak je to bez problému.Mám i vyzkoušené že na pět litrů vody dávám litr kyselého okurkového nálevu. Tento nálev obsahuje ocet, vitamíny a látky které nejsou škodlivé holubům ani lidem. Před třemi roky, byla u nás návštěva holubářů z Německa. Při diskuzy jsem jim názorně předvedl že i ten nálev, mohou pít lidé. Když jsme byli na prohlídce holubníků, tak zkoumali holubí trus, pro zjištění zdravotního stavu. Až na konec jsem zjistil že jeden z nich byl veterinář. A že se zdravotním stavem holubů byl spokojen.

Václav Hicl

Vrků

23.3.2023 13:47
Vrků

XXX.XXX.58.21

hiclovamarie napsal(a):
Pokud se jedná o prevenci proti kokcidioze, tak mám tu zkušenost že holubům dávám osm litrů vody na litr jablečného octa. Chvilku to trvá než si zvyknou na kyselost vody, ale pak je to bez problému.Mám i vyzkoušené že na pět litrů vody dávám litr kyselého okurkového nálevu. Tento nálev obsahuje ocet, vitamíny a látky které nejsou škodlivé holubům ani lidem. Před třemi roky, byla u nás návštěva holubářů z Německa. Při diskuzy jsem jim názorně předvedl že i ten nálev, mohou pít lidé. Když jsme byli na prohlídce holubníků, tak zkoumali holubí trus, pro zjištění zdravotního stavu. Až na konec jsem zjistil že jeden z nich byl veterinář. A že se zdravotním stavem holubů byl spokojen.

Václav Hicl

Chudáci holubi

23.3.2023 14:05
bflmpz

XXX.XXX.69.27

Vrků napsal(a):
Chudáci holubi

Proč by měli být chudáci?🤔

Vrků

23.3.2023 15:33
Vrků

XXX.XXX.58.21

bflmpz napsal(a):
Proč by měli být chudáci?🤔

Záleží na koncentraci,12ml.čisté kyseliny octové je pro člověka smrtelné.Ředěnim se následky snižují, sliznice žaludku,játra,ledviny.Jen ten smysl ,nutit holuby pít něco co jim nechutná a v uzavřeném chovu na výběr nemají.

23.3.2023 17:48
bflmpz

XXX.XXX.69.27

Vrků napsal(a):
Záleží na koncentraci,12ml.čisté kyseliny octové je pro člověka smrtelné.Ředěnim se následky snižují, sliznice žaludku,játra,ledviny.Jen ten smysl ,nutit holuby pít něco co jim nechutná a v uzavřeném chovu na výběr nemají.

😂😂😂😂😂😂😂 nevšiml jsem si že by pan Hicl používal kyselinu octovou,používá jablečný ocet což je sakra PODSTATNÝ ROZDÍL!! On je totiž milý vrkú podstatný rozdíl mezi kyselinou octovou a octem!!! Jo a vrkú se píše s čárkou ne s kroužkem 😂😉

24.3.2023 06:27
jirinovak

XXX.XXX.136.68

hiclovamarie napsal(a):

Václav Hicl

Zaráží mě ta koncentrace. 8 ku 1.
Já jablečný ocet nebo acidomid používám, ale kapku do napáječky (cca 2-3 lžíce).
Při větších koncentracích pijí holubi raději z okapů a louží.

A kdysi (v době předlimonádové) si na pole brali i lidé nápoj složený z 2 litrů vody (bandaska), 1-2 lžíce octa, špetky soli a 1-2 lžic cukru....Tak aby jim to chutnalo.

JN

Acidomid návod - dávkování 10 ml na 1 vody.........To je 100 ku 1
Jablečný ocet ???? Ale zkusil bych ochutnat, co je nutím pít.

24.3.2023 08:57
bflmpz

XXX.XXX.82.249

jirinovak napsal(a):
Zaráží mě ta koncentrace. 8 ku 1.
Já jablečný ocet nebo acidomid používám, ale kapku do napáječky (cca 2-3 lžíce).
Při větších koncentracích pijí holubi raději z okapů a louží.

A kdysi (v době předlimonádové) si na pole brali i lidé nápoj složený z 2 litrů vody (bandaska), 1-2 lžíce octa, špetky soli a 1-2 lžic cukru....Tak aby jim to chutnalo.

JN

Acidomid návod - dávkování 10 ml na 1 vody.........To je 100 ku 1
Jablečný ocet ???? Ale zkusil bych ochutnat, co je nutím pít.

To dávkování jsem si původně přečetl špatně a ano litr na osum litrů je vcelku moc ....běžně se doporučuje dávkování 10-20ml ... V tom případě by na těch osum litrů bylo ideální dávkování tak1-1,5 dcl

25.3.2023 22:02
frantisekmatura424@gmail.com

XXX.XXX.102.208

Pán co dává 1l j.octa na 8l vody zřejmě ještě neměřil pH vody co holubi pijí