Zasejedenamater

XXX.XXX.50.186
Dobrý den! Rozšiřujeme naše malé hospodářství/nehospodářství o volný chov SB. Holubník stojí, holubi se o víkendu stěhují a celá rodina se těšíme. A máme spoustu otázek. Spoustu už nám někdo odpověděl předem, ten zbytek na odpoví sami holuby :-). Na některé odpovědi se mi ale nechce čekat a tak to tedy zkouším tady...
1) Máte někdo zkušenosti s holuby v holubníku na kůlu/v budnicich a jejich interakcí s vránami a kavkami? "Naše" vrány i kavky stavba holubníku rozhodně zaujala, kavky se mě dokonce snažili po dostavění holubníku odhánět a chovali se jako že je jejich.. (teď tam stojí přivykací voliéra takže mají smolíka). Vzhledem k tomu jak u nás vrány úspěšně plundruji hnízda hřivnáčů si dělám trochu starost... Na druhou stranu Behm v "Die Naturgeschichte und Zucht der Tauben" (jediná zmínka v literatuře k danému problemu kterou se mi podařilo najít) tvrdí že vrány jsou "přáteli" holubů neboť šikanují dravce. Brehm ale rád a hodně kecá...
2) Můžete se podělit o informaci, kolik % mladých je v zbabehlem volném chovu SB nutno nechat k udržení chovu (a krmení dravců) a kolik zbude pro kuchyň/darování? Je my jasné že u každého je to jiné, to mi nepište, prosím o konkrétní individuální zkušenosti.
Dík za odpovědi!