Zdravím. Nevím do jaké rubriky to mám napsat, ale je to spojeno s holuby a tak to píši sem. Na drůbežářském foru se řeší cena vajec na rok 2013. Nic jsem tam nepřipsal, protože mi slepičky moc nenesou, ale začali mi nést holubi. Chtěl jsem manželku překvapit záplavou vajec na vánoce a tak jsem nasadil speciální , doma vyrobenou směs z tajných a možná i zakázaných ingrediencí, ale slepice nic. Zato ale holubi. Dneska normálně nacházím 5-8 vajíček ve hnízdě a samice snáší dál jako utrženej vagon. No a to je ten problém, že nevím co s nima a tak jsem se rozhodl je prodávat. Jenomže nevím jakou mám nasadit cenu. Žloutky jsou krásně oražový a tak si myslím, že do pečiva budou supr. Máte-li někdo podobnou zkušenost a vejce od snáškových holubů prodáváte, napište mi prosím co si za vajíčko říci. Děkuji za slušné odpovědi. St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Nevím do jaké rubriky to mám napsat, ale je to spojeno s holuby a tak to píši sem. Na drůbežářském foru se řeší cena vajec na rok 2013. Nic jsem tam nepřipsal, protože mi slepičky moc nenesou, ale začali mi nést holubi. Chtěl jsem manželku překvapit záplavou vajec na vánoce a tak jsem nasadil speciální , doma vyrobenou směs z tajných a možná i zakázaných ingrediencí, ale slepice nic. Zato ale holubi. Dneska normálně nacházím 5-8 vajíček ve hnízdě a samice snáší dál jako utrženej vagon. No a to je ten problém, že nevím co s nima a tak jsem se rozhodl je prodávat. Jenomže nevím jakou mám nasadit cenu. Žloutky jsou krásně oražový a tak si myslím, že do pečiva budou supr. Máte-li někdo podobnou zkušenost a vejce od snáškových holubů prodáváte, napište mi prosím co si za vajíčko říci. Děkuji za slušné odpovědi. St. Toman
Ahoj Stando,já je prodávám za 10 kč. Ale je o ně velký zájem,tak asi ještě přidražím. Cajzek..
Nazdar Cajzku. Nó to jsem si taky myslel, ale v neděli jedu do Straubingu a tak je tam taky chci vzít. Už jsem volal do Západního Německa, jaký potřebuju vývozní povolení. Jsou to akorátníci, vždyť víš, Němci. Každý vajíčko musí mít razítko a list původu, aby v tom nebyl zbytkovej metylalkohol. No ale co bych neudělal pro kšeft. Já si myslím ,že bych nasadil hned po ránu tak okolo pěti eur a pak bych uviděl, jak by se to hejbalo. Zatím zdravím. Musím jet do Strakonic na veterinu, než budou doktoři v terénu- to kvůli tomu papíru. S.T.
st.toman
napsal(a):
Nazdar Cajzku. Nó to jsem si taky myslel, ale v neděli jedu do Straubingu a tak je tam taky chci vzít. Už jsem volal do Západního Německa, jaký potřebuju vývozní povolení. Jsou to akorátníci, vždyť víš, Němci. Každý vajíčko musí mít razítko a list původu, aby v tom nebyl zbytkovej metylalkohol. No ale co bych neudělal pro kšeft. Já si myslím ,že bych nasadil hned po ránu tak okolo pěti eur a pak bych uviděl, jak by se to hejbalo. Zatím zdravím. Musím jet do Strakonic na veterinu, než budou doktoři v terénu- to kvůli tomu papíru. S.T.
Vono jestli jim to nechce přez ně dát než jim je tam vozit. Hezkýho silvestra E.
Tak aby se vám brzy ty holubičky nevynesly pěkný silvestr přeji ,Ponka
p.s:nebo si vyrobte pěknou lampičku jako z těchto křepelčích
Ty si se slavo nejak rozepsal kde to otevru samej Toman chtel jsem si otevrit na vecer konzervu oček ale mam uz strach co v ni bude?????
snad ne taky ty .
Jinak tobě i klukum s rodinama vse nejlepsi v novem roce i tech dalsich at sechovy dari zdravi at slouzi .Koukej psat vic od tebe se to krasne cte mas zdravej nazor na vec ato je dobre takse zatim mej a nezapomen vpul druhy u hradu cau Honza V
Zdravím. No když hold už nemáme toho Silvestra, tak teda vážně. Já si myslím, že se nechá každé vejce kuchyňsky zpracovat. Já to teda ještě nikdy nezkoušel, ale proč né? Akorát pro větší riziko ze salmonely by se neměla konzumovat syrová a nebo málo tepelně zpracovaná vajíčka vodní drůbeže. Zdraví St. Toman
Vejce vodní drůbeže se dá konzumovat, ale musí se nejméně 11 minut vařit nebo péci. Pak se veškerá salmonelosa zničí. Zvláště kvalitní jsou vejce husí. Mají pěkné žloutky a hodí se nejlépe do buchet nebo knedlíků. Za války se prý místo slepic chovaly kachny kampbelky, které měly a stále mají vysokou snášku a nebyla z nich povinná dodávka jako od slepic. Co se týče vajec holubích, nevím co by na nich mělo být špatného nebo nezdravého. Zatím nám přebytek holubích vajec nehrozí. Jest-li jich máš / Vláďo / nadbytek, tak je nasaď do líhně.
Katka0007

XXX.XXX.6.122
Chcela bu som poprosit kde sa daju kupit vajicka holubov nepredava nahodou niekto?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katka0007
napsal(a):
Chcela bu som poprosit kde sa daju kupit vajicka holubov nepredava nahodou niekto?
Popsaný případ nesoucích holubic je spíše ojedinělý.
Moje holubice nesou do hnízda jenom 2-4 vejce a pak sedí.
Kdybyste chtěla koupit na zkonzumování holubí vejce, tak bych Vám možná mohl nasbírat a poslat poštou. Ale teď zrovna převaha sedí, takže čerstvá nemám, to by muselo počkat. Ta co byla, už jsou snědená jako omeleta.
Já pod sedící holuby dávám totiž křepelčí nebo slepičí vejce, aby bylo líhnutí drůbeže bez práce, kuřátka jim po vylíhnutí seberu domů. Letos nechávám vysedět holuby vlastní hnízdo sporadicky a jen ty, které opravdu chci líhnout a odchovat, protože budou povedení.
Jestli Vám jde o velikost vajec holubího vejce, tak můžete zkusit koupit si křepelky a jíst vejce křepelčí. Při vhodných podmínkách jich budete mít dost celoročně.

lupus4
napsal(a):
Moje holubice nesou do hnízda jenom 2-4 vejce a pak sedí.
není apríla ani Silvestra, netřeba mystifikovat
Jak jsem napsal, moje holubice nesou do hnízda 2-4 vejce. Jedna obvykle snese jenom dvě (i když měl jsem už i tři od jedné), ale kdo říká, že ta holubice musí snést všechna 4 sama.
Někdy prostě nesou dvě holky do jednoho hnízda a pak sedí spolu. Stává se mi to. Vždy se najde holub, co zařídí oplození.

napsal(a):
Jak jsem napsal, moje holubice nesou do hnízda 2-4 vejce. Jedna obvykle snese jenom dvě (i když měl jsem už i tři od jedné), ale kdo říká, že ta holubice musí snést všechna 4 sama.
Někdy prostě nesou dvě holky do jednoho hnízda a pak sedí spolu. Stává se mi to. Vždy se najde holub, co zařídí oplození.
Nepřestávám žasnout