jara444
napsal(a):
Přidejte prosím fotky z Lysé. Časem taky dodám. Jarda
parukář
jara444
napsal(a):
Kapucín
jara444
napsal(a):
RK modrý
jara444
napsal(a):
Kudrnáč červený bělouš
jara444
napsal(a):
Hýl
jara444
napsal(a):
Další....
jara444
napsal(a):
...
jara444
napsal(a):
Špaček
jara444
napsal(a):
Česká čejka modrá bezpruhá
jara444
napsal(a):
Norimberský skřivan
jara444
napsal(a):
Česká čejka černá bělopruhá
jara444
napsal(a):
Lyska červená běloocasá
jara444
napsal(a):
Brněnský voláč žlutě plavý
jara444
napsal(a):
ČS červený rovný
jara444
napsal(a):
Moravský morák
jara444
napsal(a):
Slovenský voláč
jara444
napsal(a):
ČS červený sedlatý
jara444
napsal(a):
ČS červený bělopruhý
jara444
napsal(a):
Slezský voláč žlutý bělouš
jara444
napsal(a):
Slezský voláč červený bělouš
jara444
napsal(a):
ČS žlutý rovný
jara444
napsal(a):
Norvičský voláč černý sedlatý
jara444
napsal(a):
ČS žlutý sedlatý
jara444
napsal(a):
Hesenský voláč bílý
jara444
napsal(a):
Modenka červenopruhá
jara444
napsal(a):
Česká bagdeta
jarda vadlejch
napsal(a):
Kapucíni se mi moc nelíbili. Měli menší chocholy a pložší hlavy. Jinak byla Lysá supr.
Když jsi u toho hodnocení, tak se také přidám. Byl jsem tam v pátek a bylo to supr. Lidí velice málo a u klecí byl klid. Holuby hodnotit nechci, ale jen taková věc, co mě fakt překvapila. Dlouho jsem stál u polských rysů modrých šupinatých a hledal jsem rozdíl ve tvarech s mondénem. Musím říci, že skoro žádý není. Je to dobře?
st toman
napsal(a):
Když jsi u toho hodnocení, tak se také přidám. Byl jsem tam v pátek a bylo to supr. Lidí velice málo a u klecí byl klid. Holuby hodnotit nechci, ale jen taková věc, co mě fakt překvapila. Dlouho jsem stál u polských rysů modrých šupinatých a hledal jsem rozdíl ve tvarech s mondénem. Musím říci, že skoro žádý není. Je to dobře?
No tak to Vám nepovím. Spíše se vyznám v barevných a strukturových holubech.Takže čejky,lysky,kapucíni a kudrnáči.Lysek a čejek tam bylo velice málo.Modrá lyska ani jedna a to samé platí i o čejkách.Jarda.
Neregistrovaný uživatel

st toman
napsal(a):
Souhlas s vámi, mondén je snad o něco krychlovitější. Jojo, kde jsou ty časy polských rysů, létajících jako to hejno ve filmu Ostře sledované vlaky. Inu jiná doba, jiný trend.
Vzpomínám na své druhé holuby - polské rysy modré šupkaté, byli tmavší, takže ta šupkatost ostřeji kontrastovala, také ocasní pruh byl černější. Už tehdy to byli 500-600 gramoví holubi. Vzorník udává nejspodnější hranici hmotnosti 500 g. Plodnější plemeno jsem potom nikdy už neměl. Obrazem temperamentu bylo také oranžově červené oko. Ne jak tady u těchto ... žluté. Sice nepolařili, ale prošli celou zahradu. Možná proto tak vybarvená duhovka.
Dnes odpovídají tomu dřívějšímu typu spíše rysové černí šupkatí a bělopruzí. I když nevím jaké mají hospodářské vlastnosti. Ano, píšu hospodářské - polský rys byl vyšlechtěn s cílem masného plemene. Tomu odpovídala i zmiňovaná vysoká plodnost holubů i do vyššího věku. Užitkovostí se hodil zejména pro drobnochovatelské podmínky narozdíl od kinga, který byl v drobnochovu nerentabilní (choval se na farmách, ještě dříve než nějací kalifornští).
Dnes je to holub "tvaru". Mám pocit, že všechna plemena jsou nějakého tvaru. Rysové mají volné peří a neznatelné nohy. Také barva je jakási světlá, nevýrazná; opeření na voleti měkké s dlouhými, vlnitými paprsky. Když jsem procházel expozci holubů v Lysé bral jsem to od největších a kouknu přes káníky a pusu dokořán co to tam je za obry, pomalu se nevejdoucí do klece. Nevím, zda je to správný směr, to musí vědět šlechtitelé rysa. Já jen vím, že si tyhle pseudoslepice už nepořídím. Jistě bych byl za zpátečníka a kazil ostatním trend.
A tak přecházím k daleko originálnějším plemenům skupiny bradavičnatých, výstavních či dokonce barevných. Přesto mám doma párek červených moravských pštrosů - skutečně moravských (Frenštát), jen tak kvuli jejich syté barvě. Uvidíme jak budou tito plodní, jaké budou mít hospodářské vlastnosti.
Juraj Kafka
jara444
napsal(a):
Vídeňský slepičák černý
jara444
napsal(a):
Karier černý
jara444
napsal(a):
Ostravská bagdeta červená
jara444
napsal(a):
ČS černý bělohrotý(koncový)
jara444
napsal(a):
ČS modrý bělopruhý
jara444
napsal(a):
Indián černý
jara444
napsal(a):
Dragoun modrý pruhový
jara444
napsal(a):
Francouzká bagdeta černá
jara444
napsal(a):
Francouzská bagdeta bílá
jara444
napsal(a):
Moravská bagdeta bílá
jara444
napsal(a):
Gigant grizlli
jara444
napsal(a):
Exhibiční holub modrý pruhový
jara444
napsal(a):
Polský rys modrý šupkatý
jara444
napsal(a):
Prácheňský káník černý
jara444
napsal(a):
PK modrý černopruhý
jara444
napsal(a):
PK modrý bělopruhý
jara444
napsal(a):
Moravský pštros červený
jara444
napsal(a):
Polský rys modrý bělopruhý
jara444
napsal(a):
Moravský pštros modrý
jara444
napsal(a):
Moravský pštros modrý bělopruhý
jara444
napsal(a):
Košoa bronzovo kapratý
jara444
napsal(a):
Mondén grizlli
jara444
napsal(a):
Moravský pštros žlutý
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlas s vámi, mondén je snad o něco krychlovitější. Jojo, kde jsou ty časy polských rysů, létajících jako to hejno ve filmu Ostře sledované vlaky. Inu jiná doba, jiný trend.
Vzpomínám na své druhé holuby - polské rysy modré šupkaté, byli tmavší, takže ta šupkatost ostřeji kontrastovala, také ocasní pruh byl černější. Už tehdy to byli 500-600 gramoví holubi. Vzorník udává nejspodnější hranici hmotnosti 500 g. Plodnější plemeno jsem potom nikdy už neměl. Obrazem temperamentu bylo také oranžově červené oko. Ne jak tady u těchto ... žluté. Sice nepolařili, ale prošli celou zahradu. Možná proto tak vybarvená duhovka.
Dnes odpovídají tomu dřívějšímu typu spíše rysové černí šupkatí a bělopruzí. I když nevím jaké mají hospodářské vlastnosti. Ano, píšu hospodářské - polský rys byl vyšlechtěn s cílem masného plemene. Tomu odpovídala i zmiňovaná vysoká plodnost holubů i do vyššího věku. Užitkovostí se hodil zejména pro drobnochovatelské podmínky narozdíl od kinga, který byl v drobnochovu nerentabilní (choval se na farmách, ještě dříve než nějací kalifornští).
Dnes je to holub "tvaru". Mám pocit, že všechna plemena jsou nějakého tvaru. Rysové mají volné peří a neznatelné nohy. Také barva je jakási světlá, nevýrazná; opeření na voleti měkké s dlouhými, vlnitými paprsky. Když jsem procházel expozci holubů v Lysé bral jsem to od největších a kouknu přes káníky a pusu dokořán co to tam je za obry, pomalu se nevejdoucí do klece. Nevím, zda je to správný směr, to musí vědět šlechtitelé rysa. Já jen vím, že si tyhle pseudoslepice už nepořídím. Jistě bych byl za zpátečníka a kazil ostatním trend.
A tak přecházím k daleko originálnějším plemenům skupiny bradavičnatých, výstavních či dokonce barevných. Přesto mám doma párek červených moravských pštrosů - skutečně moravských (Frenštát), jen tak kvuli jejich syté barvě. Uvidíme jak budou tito plodní, jaké budou mít hospodářské vlastnosti.
Juraj Kafka
K té kresbě také ještě něco . Dříve nám na výstavě vyhodili holuba za " klínky " ve štítech. Dneska je to dobré.