Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2007 22:22

ostravská bagdeta červená heterozygotní, sameček, otec modrý, matka červená.

28.4.2007 22:24

mysak napsal(a):

ten samý jedinec před vylétnutím, první naděje.

28.4.2007 22:27

mysak napsal(a):

další dvě červené od páru otec červený matka modrá. Obě holoubata červená, sameček bude mít černé skvrnky. Bohužel jen jedno má tzv. žabó.

28.4.2007 22:31

mysak napsal(a):

holoubě kariera od rodičů: matka modrá kouř. , otec bílý. Je však také možné, že na karierku hópl bagdeˇták, protože kariéři než se rozhoupou, už je to! holoubě má delší zobák ale neznatelnou obočnici.Uvidím jak dopeří a co bude dál.

28.4.2007 22:34

mysak napsal(a):
holoubě kariera od rodičů: matka modrá kouř. , otec bílý. Je však také možné, že na karierku hópl bagdeˇták, protože kariéři než se rozhoupou, už je to! holoubě má delší zobák ale neznatelnou obočnici.Uvidím jak dopeří a co bude dál.

A jeho sourozenec z hnízda, tentokát již jistý karier, modrý tmavý kouř. Nadějná délka zobáku a světlé skvrny kol koutků zobáku snad založí dobré ozobí.

28.4.2007 22:40

mysak napsal(a):

holoubě kříženec samce košického kotrláka černě sedlatého s rakovnickou červeně sedlatou holubicí. Jestli holoubě bude samička, je pravděpodobné, že viníkem jeho rozředěné šedohnědé barvy je otec košický. Je to jejich první holoubě jsem zvědavý na další.

28.4.2007 22:43

mysak napsal(a):
holoubě kříženec samce košického kotrláka černě sedlatého s rakovnickou červeně sedlatou holubicí. Jestli holoubě bude samička, je pravděpodobné, že viníkem jeho rozředěné šedohnědé barvy je otec košický. Je to jejich první holoubě jsem zvědavý na další.

Jako důkaz, že se bude asi jednat o rozředěnou barvu bylo kratičké a velmi řídké chmíří tohoto holouběte

28.4.2007 22:51

mysak napsal(a):

a jen tak pro úplnost pár černých havranů a mléčné pošty na klasickém přistávacím prkně holubníku..

5.5.2007 19:37

mysak napsal(a):
další dvě červené od páru otec červený matka modrá. Obě holoubata červená, sameček bude mít černé skvrnky. Bohužel jen jedno má tzv. žabó.

ob za týden

5.5.2007 19:38

mysak napsal(a):
A jeho sourozenec z hnízda, tentokát již jistý karier, modrý tmavý kouř. Nadějná délka zobáku a světlé skvrny kol koutků zobáku snad založí dobré ozobí.

karierek modrý kouř. tmavý po týdnu

5.5.2007 19:55

mysak napsal(a):
ob za týden

.. eště raz, bo nechtěli se fotit ani na mák

1.6.2007 23:30

mysak napsal(a):

výletek

1.6.2007 23:31

mysak napsal(a):

.

1.6.2007 23:33

mysak napsal(a):

červený kříženec ob x karier po vylétnutí

1.6.2007 23:34

mysak napsal(a):

co pak bude asi toto za barvičku? opět ředěnou.

1.6.2007 23:37

mysak napsal(a):
co pak bude asi toto za barvičku? opět ředěnou.

ááá žlutá!!! no vida jak se nám geny pěkně sešly.

1.6.2007 23:39

mysak napsal(a):
Jako důkaz, že se bude asi jednat o rozředěnou barvu bylo kratičké a velmi řídké chmíří tohoto holouběte

výsledek - šedohnědý kamzl

1.6.2007 23:42

mysak napsal(a):

rodiče

1.6.2007 23:47

mysak napsal(a):
.. eště raz, bo nechtěli se fotit ani na mák

výletek snad 0,1

1.6.2007 23:49

mysak napsal(a):
výletek snad 0,1

z jiného hnízda

2.6.2007 21:56

mysak napsal(a):

matka

23.6.2007 17:39

mysak napsal(a):
.

tak zase aktuality, zde výletek: karier černý

23.6.2007 17:43

mysak napsal(a):
.

aby karier zapózoval je třeba ho uklidnit, ale ne zas moc.

23.6.2007 17:46

mysak napsal(a):
a jen tak pro úplnost pár černých havranů a mléčné pošty na klasickém přistávacím prkně holubníku..

no.. od jara se to pomaličku plní

23.6.2007 17:47

mysak napsal(a):

23.6.2007 17:50

mysak napsal(a):
z jiného hnízda

překvápko, které na mě čekalo po příjezdu ze školy - mezi červeně tmavými ostravskými bagdetami se objevilo toto holoubě. Respektive oba rodiče jsou tmavě kapratí. Ostravská bagdeta červeně plavá pruhová:

23.6.2007 17:54

mysak napsal(a):

bradavičáci - na bordel nekoukejte, to víte 3 tejdny pryč je 3 tejdny pryč

6.7.2007 23:48

mysak napsal(a):
překvápko, které na mě čekalo po příjezdu ze školy - mezi červeně tmavými ostravskými bagdetami se objevilo toto holoubě. Respektive oba rodiče jsou tmavě kapratí. Ostravská bagdeta červeně plavá pruhová:

před vylétnutím

6.7.2007 23:50

mysak napsal(a):
ááá žlutá!!! no vida jak se nám geny pěkně sešly.

výletek

6.7.2007 23:55

mysak napsal(a):

vzorný otec

28.10.2007 22:26

mysak napsal(a):

otec

28.10.2007 22:53

mysak napsal(a):
a ještě s blízka

pokus o kropenku...

28.10.2007 22:54

mysak napsal(a):
pokus o kropenku...

detail nic moc

28.10.2007 23:02

mysak napsal(a):

směs plavých barev...

28.10.2007 23:03

mysak napsal(a):
směs plavých barev...

musím zvětšit koupadlo

16.12.2007 19:00

mysak napsal(a):

...

6.5.2009 19:02
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
.

1,0 08 Holoubek kříženec rodičů 0,1 Milky pošta x 1,0 africký racek černý. Jediné holoubě z řady, které mělo náprsenku a perlové oko.

6.5.2009 19:04
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
1,0 08 Holoubek kříženec rodičů 0,1 Milky pošta x 1,0 africký racek černý. Jediné holoubě z řady, které mělo náprsenku a perlové oko.

Kuk

6.5.2009 19:07
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
...detail

nyní je v páru s 0,1 ostr. bagdety modré tmavé

6.5.2009 19:11
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
...detail

Co si od něj slibuji? Lepší rodičovské vlastnosti, které u některých párů o. bagdet nejsou zrovna nejlepší, dále životaschopnost holubů (holoubek lítá jako střela), a konečně alelu pro milky barvu. Možné problémy: buclatá a drobnější postava a především tvar hlavy.

6.5.2009 19:21
spano

XXX.XXX.55.233

mysak napsal(a):

No čeeče ty to mixuješ ako barman drinky!Ale zaujímavé sa pozrieť čo si vymixoval.Takto nejako vyšlachtili naši predkovia plemená holubov, ako to robíš ty-každý s každým-žeby pokus o nové plemeno?Nenechaj sa odradiť a prispievaj prosím dalej, priebežne fotkami z krížení.Nech sa darí!miro

6.5.2009 20:24
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):
No čeeče ty to mixuješ ako barman drinky!Ale zaujímavé sa pozrieť čo si vymixoval.Takto nejako vyšlachtili naši predkovia plemená holubov, ako to robíš ty-každý s každým-žeby pokus o nové plemeno?Nenechaj sa odradiť a prispievaj prosím dalej, priebežne fotkami z krížení.Nech sa darí!miro

Tak díky za přání a obdiv samozřejmě Mým snem je udělat ostravské bagdety ve více barvách. Je to běh na dlouho trať, ale já se toho nebojím. Mám nimravou povahu.
Zde je např. holubička kříženec mezi 1,0 bílý benešák x 0,1 modrá pošta. Pro vnesení hnědé alely jsem ji použil do bagdet. V tomto případě s červeně kapratým samcem. Hleděl jsem si, aby mi alespoň vzorek seděl, když nic jiného. K mému překvapení z toho vzešla holoubata obě pruhová a jedno dokonce v hnědé pigmentaci. Což mě jen těší. Práce se tak urychlí.

6.5.2009 20:28
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
Tak díky za přání a obdiv samozřejmě Mým snem je udělat ostravské bagdety ve více barvách. Je to běh na dlouho trať, ale já se toho nebojím. Mám nimravou povahu.
Zde je např. holubička kříženec mezi 1,0 bílý benešák x 0,1 modrá pošta. Pro vnesení hnědé alely jsem ji použil do bagdet. V tomto případě s červeně kapratým samcem. Hleděl jsem si, aby mi alespoň vzorek seděl, když nic jiného. K mému překvapení z toho vzešla holoubata obě pruhová a jedno dokonce v hnědé pigmentaci. Což mě jen těší. Práce se tak urychlí.

Zde je onen výletek. Samozřejmě má tam spoustu bílého(dědictví po bílém benešáku) ale to se spraví. Důležité je, že je hnědý a většího rámce s ohryzkem na krku. Výletek se staví na odpor, není to žádný plašan. Ještě otázkou je co to bude za pohlaví.

6.5.2009 22:39
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
.

spanier - impozantní holub, většího tělesného rámce přitom pohyblivý, létavý a starostlivý rodič. Dostal jsem 1 pár od Paťase. Červená je prý sympatická barva, co vy na to?

6.5.2009 22:41
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
spanier - impozantní holub, většího tělesného rámce přitom pohyblivý, létavý a starostlivý rodič. Dostal jsem 1 pár od Paťase. Červená je prý sympatická barva, co vy na to?

holubička spanierka

6.5.2009 22:44
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

směsice... pštroska od Edy Prexla, uprostřed letošní naděje 0,1 ostravské bagdety a vpravo kříženec bagdety hnědopruhý, o kterém jsem již psal.

6.5.2009 22:48
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

letošní naděje patrně 0,1. překvapivé zbarvení když rodiče byli samec červený dom. ve stupni tmavém štěpitelný na modré x samice žlutá dom. ve stupni tmavém.

6.5.2009 22:51
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

Poznáte rozdíl barevnosti kroužků mezi letoškem a loňskem? Vpravo loňská samice vlevo letošní výletek. Snad je to vidět.

6.5.2009 22:54
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

trocha šarvátek u gritu.

6.5.2009 22:57
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
trocha šarvátek u gritu.

...

6.5.2009 23:26
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

první naděje...

6.5.2009 23:31
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

invalidní pár... popelavá samice na jedno oko slepá, samec v popředí díky zkráceným šlachám na jednom křídle nevzletný, ale s tak typickou hlavou, že jsem z nich udělal pár. Zda něco odchovají teprv čekám.

6.5.2009 23:34
mysak

XXX.XXX.46.80

spano napsal(a):

...

9.5.2009 23:18
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
...

...ještě balon a můžem kopat...

9.5.2009 23:18
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
první naděje...

...

7.6.2009 23:21
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

na poli...

4.7.2009 23:12
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
Co si od něj slibuji? Lepší rodičovské vlastnosti, které u některých párů o. bagdet nejsou zrovna nejlepší, dále životaschopnost holubů (holoubek lítá jako střela), a konečně alelu pro milky barvu. Možné problémy: buclatá a drobnější postava a především tvar hlavy.

výsledek spojení.

4.7.2009 23:15
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
výsledek spojení.

z druhé strany...

4.7.2009 23:20
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
výsledek spojení.

Detail hlavy a náprsenky. Výletku ještě chybí klopení zobáku a výraznější plošky na hlavě, delší krk a větší rámec. Jinak si myslím, že to není špatné. Ted už zbývá dát k tomu výrazného partnera a uvidíme jak to půjde dále. Né, nebudu to ještě vystavovat.

4.7.2009 23:23
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
Zde je onen výletek. Samozřejmě má tam spoustu bílého(dědictví po bílém benešáku) ale to se spraví. Důležité je, že je hnědý a většího rámce s ohryzkem na krku. Výletek se staví na odpor, není to žádný plašan. Ještě otázkou je co to bude za pohlaví.

tak z tohoto spojení my vyšli dva samečkové, jeden, jakuž jsem psal prve, hnědopruhý strak...

4.7.2009 23:26
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

... a druhý červenopruhý pravděpodobně štěpící na hnědou. Tento dokonce má i náprsenku, ale bohužel krátký, silný krk a netypickou hlavu byť s ploškama.

4.7.2009 23:28
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
směsice... pštroska od Edy Prexla, uprostřed letošní naděje 0,1 ostravské bagdety a vpravo kříženec bagdety hnědopruhý, o kterém jsem již psal.

...

4.7.2009 23:30
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
...

další naděje od tohoto páru

4.7.2009 23:32
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

...

4.7.2009 23:38
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
holubička spanierka

...výletek

4.7.2009 23:40
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
další naděje od tohoto páru

..

5.7.2009 21:13
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
invalidní pár... popelavá samice na jedno oko slepá, samec v popředí díky zkráceným šlachám na jednom křídle nevzletný, ale s tak typickou hlavou, že jsem z nich udělal pár. Zda něco odchovají teprv čekám.

A už odchovali....

5.7.2009 21:20
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

A proč vyšla takto zbarvená holoubata? Na "vině" je samice, je plnobarevně popelavá a nikoli červeně plavá bezpruhá a je štěpící zřejmě na vzorek tmavý i kapratý. Za modré holoubě - holubičku "může" samec - červeně plavý pruhový štěpící na modrou.

14.7.2009 22:39
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

.

2.8.2009 20:56
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
...

foceno v podvečer a zataženo

2.8.2009 20:59
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
první naděje...

z holouběte vyrostl sameček

2.8.2009 21:27
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
foceno v podvečer a zataženo

Modrá tmavá samička vlevo je dcerou žluté tmavé holubice stojící za ní a červeného tmavého samce heterozygota, který se nechtěl fotit. Ostatní další holoubata se líhnou jen červená tmavá se světlým i tmavým zobákem.
Vysvětlivky:
modrá tmavá - černě plavá (modrá) ve stupni tmavém CTCT B+- D- (kde T a plusko je v horním indexu)

žlutá tmavá - žlutě plavá (žlutá dominantní) v tomtéž stupni CTCT BA- d -(kde T a A je v horním indexu, d je dilute - faktor rozředění)

červená tmavá - červeně plavá (červená dominantní) rovněž ve stupni tmavém CTCT BAB+ DD (kde A a plusko je v horním indexu, A značí Ash red, plusko divokou, D značí faktor pro intenzivní (opak rozředěné))

pomlčky značí samici u pohlavně vázaných znaků

červená = intenzivní (D) x žlutá = rozředěná (d)
modrá/černá = intenzivní x stříbřitá/šedohnědá = rozředěná

heterozygot - štěpící na recesívní znak

A zase do práce....

2.8.2009 23:12
prikrylradek

XXX.XXX.158.214

mysak napsal(a):
..

Zdravím Vás,holoubci jsou opravdu nádhení,ty fotografie mluví za vše.Vždy jsem tohle plemeno holubů obdivoval jejich zvláštností v postavě a v jejich tvaru hlavy,která se liší od ostatních plemen holubů.Nejvíce se my líbí červení a černí.Tak ať se daří v chovu holubů.Chovu zdar.S pozdravem Radek Přikryl

26.9.2009 13:22
mysak

XXX.XXX.46.80

prikrylradek napsal(a):
Zdravím Vás,holoubci jsou opravdu nádhení,ty fotografie mluví za vše.Vždy jsem tohle plemeno holubů obdivoval jejich zvláštností v postavě a v jejich tvaru hlavy,která se liší od ostatních plemen holubů.Nejvíce se my líbí červení a černí.Tak ať se daří v chovu holubů.Chovu zdar.S pozdravem Radek Přikryl

... podzim je barevný

26.9.2009 13:23
mysak

XXX.XXX.46.80

prikrylradek napsal(a):

... musel tam vlézt

26.9.2009 13:26
mysak

XXX.XXX.46.80

prikrylradek napsal(a):

... ráno při vypouštění...

26.9.2009 23:23
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
Detail hlavy a náprsenky. Výletku ještě chybí klopení zobáku a výraznější plošky na hlavě, delší krk a větší rámec. Jinak si myslím, že to není špatné. Ted už zbývá dát k tomu výrazného partnera a uvidíme jak to půjde dále. Né, nebudu to ještě vystavovat.

další foto již přepeřeného toho samého jedince(holubička) bez blesku, jak jsem řekl prve, chybí klopení zobáku

26.9.2009 23:24
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

s bleskem

26.9.2009 23:26
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
s bleskem

ukázka dalších výsledků spojení, tedy dalších holoubat - sourozenců (pravděpodobně samička) černá heterozygotní s viditelně kratším zobáčkem ale náznakem plošek a hlavně hluboká náprsenka.

26.9.2009 23:28
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
s bleskem

a její pravděpodobně bratr taky černý heterozygot s delším krkem ovšem bez náprsenky.

26.9.2009 23:32
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
..

detail hlavy této samičky

17.11.2009 01:49
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
A proč vyšla takto zbarvená holoubata? Na "vině" je samice, je plnobarevně popelavá a nikoli červeně plavá bezpruhá a je štěpící zřejmě na vzorek tmavý i kapratý. Za modré holoubě - holubičku "může" samec - červeně plavý pruhový štěpící na modrou.

z červeného tmavého holouběte se udělal podle předpokladů sameček

17.11.2009 21:18
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

A takhle vypadají teď

17.11.2009 21:20
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):

...

15.12.2009 23:21
mysak

XXX.XXX.46.80

mysak napsal(a):
... ráno při vypouštění...

k článku regenerácia v nemoderce
výletek 1,0 červenopruhý po stříbřité matce. Heterozygot Dd takže spojím-li jej s červenou, dostanu čtvero samic a sice červené, žluté, modré a šedohnědé. Samci budou pouze červení heterozgoti. Dám-li k němu modrou holubici, budu mít kromě 4/8 různobarevných samic ještě 1/8 samců červených, 1/8 žlutých, 1/8 modrých a 1/8 šedohnědých. 1/8 je z celkového počtu holoubat. 1/4 je z pohlaví. Takže v nemoderce opravuji druhý omyl, aby mi bylo rozuměno, je to dihybrid a tam jsou osminy nikoliv čtvrtiny. Ale na to by se přišlo. Dám-li k němu žlutou holubici, budou z toho dvojí samci červení a žlutí a opět čtvero různobarevných samic. Takže pak se může říci tento holub je použitelný do všeho, dá mi většinu požadovaných barev minimálně u samičího pohlaví. Teď jen jde o to co si vyberu. A co začnu čistit dál. Ale pokud jde o sjednocení typu nebo zlepšení typu, není u těchto základních barev problém sáhnout po jiné barvě. Nehoníme paví lesky ani sytou červeň do konců letek.
Juraj Kafka

Přidejte reakci

Přidat smajlík