lubca
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych si na jaře pořídit 1-2 páry vysokoletců,ale nevím jakých . Mohli byste mi někdo poradit děkuji Luboš
Zdravím Vás.Adresa na slovenských chovateľov letúnov(máme aj členov-priateľov z čiech) je www.vysokoletuny.ic.cz Trošku suplujem Andreja M., ale je to priateľ a určite sa nenahnevá. Ak máte záujem o chov letúnov, dúfam, že si niečo vyberiete. Len si treba predom uvedomiť, že Vás čaká náročná a tvrdá práca.Andrej by Vám o tom vedel rozprávať hodiny, hlavne čo sa týka akrobatických.Všetci ho obdivujeme a uznávame, lebo to robí naozaj poctivo a to mu nerobím reklamu, len konštatujem, lebo on by sa pri svojej skromnosti sám nepochválil a ja ho poznám už dosť dlho, aby som ho vedel odhadnúť.Prajem veľa úspechov pri výbere a v chove. Peťo
12345zbbg

lubca
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych si na jaře pořídit 1-2 páry vysokoletců,ale nevím jakých . Mohli byste mi někdo poradit děkuji Luboš
Dobrý večer, Luboši,
rád slyším, že se chcete dát na holuby letce.
Jsem předseda Českého klubu chovatelů tipplerů a chtěl bych Vám nabídnout o tipplerech počtení na www.tipplers.com/cz - to jsou stránky našeho klubu. Více o tipplerech můžete nalést (a hlavně i jejich fotky) na mých soukromých stránkách www.tipplers.ucikana.cz
Tippler se řadí mezi vytrvalostní letce, kteří dokáží létat "v tečkách". Je to inteligentní holub a v tomto směru se mu vyrovná jen holub poštovní, pokud vím. V soutěžích se zabýváme pouze časem letu, ne výškou ani akrobatickými prvky (které se dají velice těžko posuzovat) - čas je čas a ten nikdo neovlivní:-)
Doufám, že jsem trochu pomohl.
Letu zdar,
Frank Otta
PS: Přikládám foto tipplera té nejlepší linie na světě.
kupe
napsal(a):
Zdravím Vás.Adresa na slovenských chovateľov letúnov(máme aj členov-priateľov z čiech) je www.vysokoletuny.ic.cz Trošku suplujem Andreja M., ale je to priateľ a určite sa nenahnevá. Ak máte záujem o chov letúnov, dúfam, že si niečo vyberiete. Len si treba predom uvedomiť, že Vás čaká náročná a tvrdá práca.Andrej by Vám o tom vedel rozprávať hodiny, hlavne čo sa týka akrobatických.Všetci ho obdivujeme a uznávame, lebo to robí naozaj poctivo a to mu nerobím reklamu, len konštatujem, lebo on by sa pri svojej skromnosti sám nepochválil a ja ho poznám už dosť dlho, aby som ho vedel odhadnúť.Prajem veľa úspechov pri výbere a v chove. Peťo
Zdravím. To čo písal Peťo, tak to je trochu prehnané, žiaden Andrej M. na Slovensku zázraky nerobia. Zázraky sa dejú len v rozprávkach.
Záleží od vkusu daného človeka. Mna osobne nebaví pozerať celý deň na oblohu, alebo zaostrovať na bodky, ktoré sa strácajú vo výškach. Je to fascinujúce pre mna z pohľadu, že to vlastne holuby dokážu. Moje srdce si získali akrobatické holuby. Za ten čas, čo sa chovatelia vysokoletúnov a tiplerov pozerajú na jeden krdeľ, tak ja si ich vypusím hned niekolko po sebe. A to skoro podla chute, chcem vidieť padať holuby z oblohy ako kamene - wuta, alebo aby sa točili ako vývrtky- macedónske, aby nad jedným bodom stúpali do výšky a robili kotrmelce dohora - mardiny, aby mi holuby padali z oblohy ako klbká špagátu - birminghami, či galatské. Je toho veľa, veľa krásneho, nedá sa mať všetko. Stojí to čas a peniaze, ale stojí to za to.
S pozdravom Andrej M.