Zdravím. Testuji další plemeno jak už mívám zvykem. Tak jsem si pro potěchu ucha koupil tyhle "věžáky". Samec teda hraje nádherně.
mysak
napsal(a):
Zdravím. Testuji další plemeno jak už mívám zvykem. Tak jsem si pro potěchu ucha koupil tyhle "věžáky". Samec teda hraje nádherně.
.
mysak
napsal(a):
Zatim jsou zavření. Ale asi dobře.
Zdravím Juraji. Ti altenburáci jsou fakt nejlepší muzikanti ze všech bubláků. Měl jsem je jako kluk tak 3-4 páry modré mramoráky. Když jsem večer v holubárně rozsvítil, tak to byl koncert, na který se nedá zapomenout. On to zase není takový obyčejný věžák, má přeci perlové oko a to je u něho velice výrazný a pěkný znak. Chov je snadný, neboť je to velice plodný holub. Měj se a čau. St. Toman
st toman
napsal(a):
Zdravím Juraji. Ti altenburáci jsou fakt nejlepší muzikanti ze všech bubláků. Měl jsem je jako kluk tak 3-4 páry modré mramoráky. Když jsem večer v holubárně rozsvítil, tak to byl koncert, na který se nedá zapomenout. On to zase není takový obyčejný věžák, má přeci perlové oko a to je u něho velice výrazný a pěkný znak. Chov je snadný, neboť je to velice plodný holub. Měj se a čau. St. Toman
Ahoj Slávo, tak dneska se holub teda předved, celej den jsou z ticha, jo, asi proto že jsou v novém. Ale tak jsem je trochu postrčil a tak se rozbublal, nádhera.Samice snesla vejce. Tak přemejšlim zda ho dát pod chůvy
..
mysak
napsal(a):
Ahoj Slávo, tak dneska se holub teda předved, celej den jsou z ticha, jo, asi proto že jsou v novém. Ale tak jsem je trochu postrčil a tak se rozbublal, nádhera.Samice snesla vejce. Tak přemejšlim zda ho dát pod chůvy
..
ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli neznáte chovatele černých bubláků altenburských, díky za radu
karelsimic
napsal(a):
ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli neznáte chovatele černých bubláků altenburských, díky za radu
zatim nevim, vím jen o chovu českých bubláků černých bělopruhých opravdu nádherných, ale moc nebublali.
K tomu lítání... tak lítají dobře, zejména na záhony. Výletek samozřejmě s nima.
na fotce sbírka modrých výletků plus starý.
mysak
napsal(a):
zatim nevim, vím jen o chovu českých bubláků černých bělopruhých opravdu nádherných, ale moc nebublali.
K tomu lítání... tak lítají dobře, zejména na záhony. Výletek samozřejmě s nima.
na fotce sbírka modrých výletků plus starý.
Díky Juraj můžeš mi někdy napsat kdo chová ty černý bělopruhý? Určitě bych si je rád prohlédl a kdoví třeba se zalíbí.
mysak
napsal(a):
.
Přibylo i několik žlutopruhých. Je to holoubek pro úplné začátečníky. Dítě přírody. Foceno 08.
mysak
napsal(a):
Přibylo i několik žlutopruhých. Je to holoubek pro úplné začátečníky. Dítě přírody. Foceno 08.
...
mysak
napsal(a):
letos přibyl i jeden bílý arabský bublák samec. Jeho bublání znám jako unikum. Bublání je hlasité tak, že proniklo i mezi vřavou Lipské haly. Tento jedinec však není tak dobrý. Nemá výdrž. Altenburáci jej hravě trumfnou, zejména co se týče délky bublání.Původní majitel nevěděl co s lichým a nechtěl ho zabíjet. Tak jsem si ho vzal. je nouzově s modrou altenburačkou. Nebojte se, že bych šířil křížence do světa. Moc toho neprodám.
mysak
napsal(a):
Tato modrá holubička z r. 08 vyniká velmi libozvučným a hlavně vytrvalým bubláním. Je pravda jako vrabčák, ale jako jediná dokázala uletět krahujčici, která se jí marně snažila dopadnout. Už už jí měla, ale takový vývrtky jsem ještě u holuba neviděl. Zratil jsem je v zahradách sousedů. Už jsem se sní rozloučil jako s jinými holubi a bez nálady odjel do práci. Na za týden čekala holubička na pletivu, kde byl zavřen její partner. Ani brko vytržené. Tak jsem měl radost a už u mě zůstane. Kašlu na výstavy.
mysak
napsal(a):
Vlevo alt. bublák a ta barvička schválně jestli uhádnete co je to zač. Napověda - bílá to není.
Je to letošní výletek (pravděpodobně samička), ještě nepřepeřený. Otec žlutě plavý pruhový x matka černá. Druhé holoubě z hnízda bylo klasicky červenopruhé heterozygotní (černé skvrnky) pravděpodobně sameček.
mysak
napsal(a):
Tato modrá holubička z r. 08 vyniká velmi libozvučným a hlavně vytrvalým bubláním. Je pravda jako vrabčák, ale jako jediná dokázala uletět krahujčici, která se jí marně snažila dopadnout. Už už jí měla, ale takový vývrtky jsem ještě u holuba neviděl. Zratil jsem je v zahradách sousedů. Už jsem se sní rozloučil jako s jinými holubi a bez nálady odjel do práci. Na za týden čekala holubička na pletivu, kde byl zavřen její partner. Ani brko vytržené. Tak jsem měl radost a už u mě zůstane. Kašlu na výstavy.
trochu blíže...
mysak
napsal(a):
Vlevo alt. bublák a ta barvička schválně jestli uhádnete co je to zač. Napověda - bílá to není.
Je to letošní výletek (pravděpodobně samička), ještě nepřepeřený. Otec žlutě plavý pruhový x matka černá. Druhé holoubě z hnízda bylo klasicky červenopruhé heterozygotní (černé skvrnky) pravděpodobně sameček.
rozprostřená červená dom. neboli stříbrná čili levandulová, možná i dilute (rozředěná)....
mysak
napsal(a):
Mno bravo!!! Mistře! je to skutečně Ash red, Spread, dilute, česky: popelavá(stříbrná), plnobarevná(rozprostřená) a rozředěná zároveň. Jaký tomu dát název? Slonová kost?
Přátelé, česky, česky a zase česky. jsme v čechách a naše řeč má tolik krásných výrazů, jak tu barvu popsat. Ať tomu rozumí i ti, kteří se na tyto holuby podívají poprvé a dokážou to pochopit, proč se ta barva tak jmenuje. Voláme po sjednocení názvů plemen, voláme po doplnění " český, moravský slezský slovenský " atd, tak si myslím, že i ta barva a kresba by se měla uvádět v češtině a jednotně. Zdraví St. Toman
mysak
napsal(a):
Zdravím!Juraj ďakujem, že si nám ešte prilepšil nejaké foto, aspoň vidíme ako to padá po rozličných plemenách.Ja som na zväčšenie telesného ŕámca pri žltoplavých lahore tento rok skúsil použiť texany, konkrétne som dal na červenoplavú texanku žltoplavého lahore a vyšli z toho 2výletky ktoré budú asi holubice vo farbe žltoplavé ale po celom tele ako texanka a druhý pár tvoril biely texan bez pigmentu a žltokapratá holubica lahore výletky opäť2 ako kone farba červenoplavá kapratá dominant bez náznaku bielej pri všetkých 4 výletkoch sú na nohách pančušky ako pri farebnohlávkoch.teraz to planujem dať dokopy a uvidím čo z toho vypadne.vieš hodiť foto aj nejakých červenoplavých alt.bublákov?dík Miro
spano
napsal(a):
Zdravím!Juraj ďakujem, že si nám ešte prilepšil nejaké foto, aspoň vidíme ako to padá po rozličných plemenách.Ja som na zväčšenie telesného ŕámca pri žltoplavých lahore tento rok skúsil použiť texany, konkrétne som dal na červenoplavú texanku žltoplavého lahore a vyšli z toho 2výletky ktoré budú asi holubice vo farbe žltoplavé ale po celom tele ako texanka a druhý pár tvoril biely texan bez pigmentu a žltokapratá holubica lahore výletky opäť2 ako kone farba červenoplavá kapratá dominant bez náznaku bielej pri všetkých 4 výletkoch sú na nohách pančušky ako pri farebnohlávkoch.teraz to planujem dať dokopy a uvidím čo z toho vypadne.vieš hodiť foto aj nejakých červenoplavých alt.bublákov?dík Miro
Přikládám slíbenou fotku celé rodinky alt. bubláků, o kterých jsem složitě psal v nemoderce. Z prava: černá samice, vedle ní její partner žlutě plavý pruhový, vedle něj potomstvo - samička plnobarevně popelavá dilute (štěpící na pruhové) a konečně nalevo její bratr z hnízda červeně plavý pruhový (štěpící na černé/modré). Už se rozbublávají. Začínají přehazovat i větší peří. Jinak starý samec žlutě plavý je drobnější než ta černá holubice. Jelikož pěkně hraje, tak jsem si ho nechal. Na pokusy s barvama to stačí.
spano
napsal(a):
...
5555
napsal(a):
rozprostřená červená dom. neboli stříbrná čili levandulová, možná i dilute (rozředěná)....
detail
spano
napsal(a):
..
mysak
napsal(a):
..
Dakujem pekne za foto, skutočne altenburgy majú niečo do seba a tie tvoje sú krásne!mám zajednané nejaké kusy žltoplavé ale neviem ako to dopadne pretože známy mi včera povedal že sú tam 2holuby miesto párky tak sa mi niečo pokúsi zohnať!No vidím že tebe sa darí a máš pekné holuby, dúfam že to tak bude pokračovať!Kludne mi tykaj mám len pár rokov viac ako ty! Miro
Velmi se mi líbí i povahou dle popisu. Možná by nebyli špatní k nám na samotu..
Přilákal mě na ně článek pana Ing. Bukovského kde zmiňuje jejich letové dovednosti a ostražitost.
"V tomto lesním prostředí přežívají pouze opravdu ostražití holoubci. A podle sdělení pana Mory jsou nejčastější kořistí dravců výletci. S přibývajícími léty získávají zvířata zkušenosti ,a tak u tří a víceletých holubů jsou ztráty opravdu minimální.
Altenburáci jsou velice živí holoubci,kteří neustále poletují po našem dvoře. Hlavně kvůli jejich ostražitosti nejsou časté návštěvy krahujců a jestřábů tak nebezpečné pro ostatní zvířata.
Včas varují svým zahoukáním. Holubi giganti stačí díky své hmotnosti, spíše pěšky, včas zaběhnout do stodoly. Pokud už dravec zaútočí, svým proměnlivým letem a obraty dokáží i na dlouhou vzdálenost nejenom úspěšně kličkovat,ale většinou i uniknout. Po některém útoku dravců se bubláci objevují ze svých skrýší až po několika hodinách a v některých případech i dnech."
Dají se ještě sehnat a mají stále tyto vzácné vlastnosti ( polaření, ostražitost) nebo je také z"zmrvil" trend zkracování a otupováni chovem ve voliérách.