michalschlehr
napsal(a):
Dobrý den,
měl bych na Vás chovatele prosbu,aby jste mi zaslali buď fotografie,nebo popis plemene Kalifornského holuba na internetu jsem dosud nic nenašel.Jde mi především o bílou formu.Za jakoukoliv informaci,nebo foto moc děkuji.Letu zdar.
S pozdravem Michal
Dobrý den také jsem se zajímal o toto plemeno a dozvěděl sem se že pochází z Kalifornie vyšlechtěn jen na masné učely(Farmový odchov) má proto prodlouženou kašičku asi o čtyři dny což je velkou výhodou například slouží jako výborné chuvy Gigantům atd.do Evropy se dostali importem do Itálie a tam byl skřížen z jiným masným plemenem.K nám,se asi v čistokrevné formě ani nedostal.Bohužel se nevystavuje protože neni k dispozici vzorník možná v Americe,ale to nevim.Nevim o těchto holubech mnoho snad vám to pomůže.
vlales
napsal(a):
Dobrý den také jsem se zajímal o toto plemeno a dozvěděl sem se že pochází z Kalifornie vyšlechtěn jen na masné učely(Farmový odchov) má proto prodlouženou kašičku asi o čtyři dny což je velkou výhodou například slouží jako výborné chuvy Gigantům atd.do Evropy se dostali importem do Itálie a tam byl skřížen z jiným masným plemenem.K nám,se asi v čistokrevné formě ani nedostal.Bohužel se nevystavuje protože neni k dispozici vzorník možná v Americe,ale to nevim.Nevim o těchto holubech mnoho snad vám to pomůže.
Zde ještě přikládám foto svého holuba na ukázku.Michal
michalschlehr
napsal(a):
Zde ještě přikládám foto svého holuba na ukázku.Michal
A ještě jeden
vlales
napsal(a):
On také neni rvavý, jako byl užitkový king a jeho výstavní současník. Tudíž se kalifornský dá chovat popsaným způsobem. Z dalších mírnějších povahou je texan - taktéž původně farmové plemeno.
Juraj Kafka