Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2008 07:14

Dobry den mam takovy problem uz asi dva mesice se mi stava ze po vylihnuti mi mladata holubu do dvou dnu zemrou kdyz se narodi sou uplne vporadku muzete mi nekdo poradit co by to mohlo byt ci odkaz na nejakou pomoc dekuji svoboda

20.6.2008 08:23

pavelsv napsal(a):
Dobry den mam takovy problem uz asi dva mesice se mi stava ze po vylihnuti mi mladata holubu do dvou dnu zemrou kdyz se narodi sou uplne vporadku muzete mi nekdo poradit co by to mohlo byt ci odkaz na nejakou pomoc dekuji svoboda

Kupte si METROZOL a podávej te to 1 tejden a po 14 dnech opakovat mam to oskoušený mě to aspon pomohlo Petr

20.6.2008 10:46

bohm napsal(a):
Kupte si METROZOL a podávej te to 1 tejden a po 14 dnech opakovat mam to oskoušený mě to aspon pomohlo Petr

Zdravim.máte pravdu nejčastější onemocnění je trichomonáda taky bych začal s METROZOLEM

23.6.2008 07:01
kupe

XXX.XXX.30.5

pavelsv napsal(a):

Prikláňam sa k predchádzajúcim odpovediam.Akurát k podávaniu Metrozolu-podávať deväť dní a samozrejme každý deň čerstvý.Veľa úspechov v chove.

23.6.2008 09:00
5555

XXX.XXX.130.253

kupe napsal(a):
Prikláňam sa k predchádzajúcim odpovediam.Akurát k podávaniu Metrozolu-podávať deväť dní a samozrejme každý deň čerstvý.Veľa úspechov v chove.

Jestliže mláďata umírají do stáří dvou dnů, tak asi těžko umírají na trichomoniázu. To je spíše záležitost od 5. do 14. dne věku holouběte. Také to s největší pravděpodobností nebude nemoc mladých holoubat, která se projevuje nejčastěji u vzrostlých holoubat na hnízdě. Veterinární lékaři dříve uváděli, že úmrtí holoubat po vylíhnutí mají na svědomí salmonely nebo paramyxovirus, samozřejmě každým rokem se počet možných původců tohoto jevu zvětšuje, vyloučit se nedá snad nic. Já vám doporučuji přejet chov některým antibiotikem, které má účinek na salmonelly, pořádně chov provakcínovat a samozřejmě se věnovat i trichomoniáze, kdy léčba pro celý chov skutečně má trvat asi 9-10 dní podle léčiva, mladým stačí dát tabletku do zobáku ve stáří mezi 4-7 dnem, možno i více dnů po sobě (u menších stačí 1/4 až 1/2 tablety, doporučuji více než Metrozol modernější preparát Ronidazol, který je dostupný právě i v tabletách v rozumné cenové relaci.

25.6.2008 18:21
daniel1

XXX.XXX.116.2

pavelsv napsal(a):

Presne tak, ako pise p. Vesely. Tiez by som sa priklonil k salmoneloze ... aj ked od stola mozeme iba triafat. Mozno by bolo dobre, ak by Vas chov navstivil veterinar alebo apson velmi skuseny chovatel postovych holubov. Chovatelia postovych holubov bojuju s potlacanim chorob neustale, kedze holuby su zatazovane pretekanim, ... a preto s tym maju skusenosti.
Mam priatela v klube, ktory sa stazuje na to iste ako vy. Do 2 dni mu vsetky mladatka na hniezdach uhynu - u pretekarov. Vedla ma chovny holubnik a tam je vsetko OK.
Ak sa Vam podari z toho dostat, snazte posilovat imunitu svojich holubov, nachylne jedince vyradit uz v prvopociatkoch choroby. Casom vypestujete zdravy a odolny chov a to je predpokladam aj Vasim cielom.

26.6.2008 00:20
vlales

XXX.XXX.14.74

daniel1 napsal(a):
Presne tak, ako pise p. Vesely. Tiez by som sa priklonil k salmoneloze ... aj ked od stola mozeme iba triafat. Mozno by bolo dobre, ak by Vas chov navstivil veterinar alebo apson velmi skuseny chovatel postovych holubov. Chovatelia postovych holubov bojuju s potlacanim chorob neustale, kedze holuby su zatazovane pretekanim, ... a preto s tym maju skusenosti.
Mam priatela v klube, ktory sa stazuje na to iste ako vy. Do 2 dni mu vsetky mladatka na hniezdach uhynu - u pretekarov. Vedla ma chovny holubnik a tam je vsetko OK.
Ak sa Vam podari z toho dostat, snazte posilovat imunitu svojich holubov, nachylne jedince vyradit uz v prvopociatkoch choroby. Casom vypestujete zdravy a odolny chov a to je predpokladam aj Vasim cielom.

Při salmonele mají holubi nateklé klouby to by jste si všimnul a nebo se podívejte
a holoubata se u této choroby většinou ani nevilíhnou jen se naklífnou

5.7.2008 14:29
kolovrat

XXX.XXX.165.56

pavelsv napsal(a):

Úhyn holoubat ve stáří dvou, tří dnů je způsoben bacilonosičstvím holubice, která má nemocí zachváceny vaječníky. Odtud se pak salmonely dostávají přímo do vajíček. Oslabená holoubata nejsou schopna se vyklubat a pokud se jim to podaří, hynou v několika málo dnech. Spolehlivým prostředkem prevence je rozloučení se s takovou holubicí.

7.7.2008 06:37
mikahel

XXX.XXX.21.250

kolovrat napsal(a):
Úhyn holoubat ve stáří dvou, tří dnů je způsoben bacilonosičstvím holubice, která má nemocí zachváceny vaječníky. Odtud se pak salmonely dostávají přímo do vajíček. Oslabená holoubata nejsou schopna se vyklubat a pokud se jim to podaří, hynou v několika málo dnech. Spolehlivým prostředkem prevence je rozloučení se s takovou holubicí.

Zial je to vazna choroba prenasana uz vo vajicku "samickou"!

Cosa tyka postovych holubov tam su najviac rozsirene prenosne choroby holubov kvoli "košovaniu" a niekolko hodinovom pobyte v spolocnosti bacilonosicov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík