lupus4
napsal(a):
tvrdí se to o slezských barevnohlávcích.... ALE, hodně záleží jak blízko k holubníku máte vzrostlé porosty, les ...jaký mají rozhled...
Zdravím Vás,já osobně si myslím že nejlepší holub který dokáže uniknout dravci je slezský barevnohlávek.Já je chovám společně s koburskými skřivany a můžu říct že se my někdy nějakej ten skřivan ztratí,ale barevnohlávek se my ještě nikdy neztratil,jako že by ho dravec ulovil,barevnohlávci mají prostě velmi dobré létajicí schopnosti,jsou velmi rychlí.
prikrylradek
napsal(a):
Zdravím Vás,já osobně si myslím že nejlepší holub který dokáže uniknout dravci je slezský barevnohlávek.Já je chovám společně s koburskými skřivany a můžu říct že se my někdy nějakej ten skřivan ztratí,ale barevnohlávek se my ještě nikdy neztratil,jako že by ho dravec ulovil,barevnohlávci mají prostě velmi dobré létajicí schopnosti,jsou velmi rychlí.
pozdravujem. Myslím, že s dravcami mám svoje skúsenosti. Chovám a trénujem viacero akrobatických plemien holubov. Kotrmeliaky, resp. rollery sú na tom pomerne dosť zle, lepšie sú na tom mardinské tlieskače. Za 4 roky čo trénujem macedónske vírivé letúny a wuta, strmhlavé letúny som nemal pri týchto dvoch plemenách stratu spôsobenú dravcom. Let trvá veľmi krátko, ak aj dravce holuby zaregistruje, sú schopné spontánne, alebo na znamenie pristáť ihneď na holubníku. Vačšinou dravec nestine ani zareagovať.
Prajem príjemné sviatky. S pozdravom Andrej