Dobrý den, prosím zkušenější chovatele o radu. Nedávno jsem si pořídil poštovní holubi (je to asi 14dní), kteří začali frkat a slzí jim oči. Mají to holoubata i starší kusy.
Vodu měním každý den. Krmím různými zrninami, podávám grit pro holubi. Pouštím je ven.Děkuji všem za rady Jirka
pap3
napsal(a):
Dobrý den, prosím zkušenější chovatele o radu. Nedávno jsem si pořídil poštovní holubi (je to asi 14dní), kteří začali frkat a slzí jim oči. Mají to holoubata i starší kusy.
Vodu měním každý den. Krmím různými zrninami, podávám grit pro holubi. Pouštím je ven.Děkuji všem za rady Jirka
Zapoměl jsem ještě napsat, že někteří chodí nahrbení a jsou naježení.
1 kus mi již uhynul.
pap3
napsal(a):
Nechci se pouštět do rad na dálku, ale podle příznaků máte v chovu infekční rýmu. Jestliže tato rýma není vyvolána nějakou těžší virózou, pak ji lze snad dobře léčit. Dát se může práškový doxycyclin, tekutý tiamutin či tabletky doxyhexal. Jestli vám lék nezabere, obraťte se na veterináře s žádostí o lék s jinou účinnou látkou. Samozřejmě lze nějakého nemocného holuba zaslat na veterinu nebo udělat výtěry, ale než dojdou výsledky, může být pozdě. Uvítám i jiné názory.