Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2009 10:18
slapetka

XXX.XXX.158.34

Ahoj,
chci začít chovat jedno z masných plemen holubů. Bohužel nevím, pro jaký druh se mám rozhodnout. Proto se obracím na Vás, doporučte mi něco. Uvažoval jsem o King, ale dočetl jsem zde na diskuzi, že málokdy sami vysedí mláďata. Chtěl bych plemeno podobné kingům s menší náročností na chov. Poradíte mi? Kde je možné o chovu získat více informací? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2009 15:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

slapetka napsal(a):
Ahoj,
chci začít chovat jedno z masných plemen holubů. Bohužel nevím, pro jaký druh se mám rozhodnout. Proto se obracím na Vás, doporučte mi něco. Uvažoval jsem o King, ale dočetl jsem zde na diskuzi, že málokdy sami vysedí mláďata. Chtěl bych plemeno podobné kingům s menší náročností na chov. Poradíte mi? Kde je možné o chovu získat více informací? Děkuji

Gigant to je dobré plemeno na začátek.

24.9.2009 18:21
fandisjc

XXX.XXX.233.137

slapetka napsal(a):
Ahoj,

zkus texany ti se chovají na maso a je to líbivý holub odchová sedmery holoubata bez problému

24.9.2009 21:10
karelsimic

XXX.XXX.18.247

fandisjc napsal(a):
zkus texany ti se chovají na maso a je to líbivý holub odchová sedmery holoubata bez problému

Každý ti poradí to své plemeno, nejraději si dojdi na výstavu a prohlédni si plemeno které se ti budé zdát nejlepší a které tě zaujme jinak to nemá cenu to si můžeš koupit brojlerová kuřata tam je masa víc. přeju hodně štěstí ve výběru

24.9.2009 21:59
pat

XXX.XXX.245.30

slapetka napsal(a):
Ahoj,

A co zkusit florentýny? Nevím, jak odchovávají, ale je to holub silný a velký a přitom s nijak extrémními tvary. A vzhledově velmi pěkný. A myslím, že i klub se snaží toto plemeno u nás rozšířit a v poslední době se o něm lze i více dočíst .
Přidávám pár fotek.

24.9.2009 22:01
pat

XXX.XXX.245.30

pat napsal(a):
A co zkusit florentýny? Nevím, jak odchovávají, ale je to holub silný a velký a přitom s nijak extrémními tvary. A vzhledově velmi pěkný. A myslím, že i klub se snaží toto plemeno u nás rozšířit a v poslední době se o něm lze i více dočíst .
Přidávám pár fotek.

.

24.9.2009 23:44
lucan

XXX.XXX.248.253

slapetka napsal(a):
Ahoj,

Ja osobně nemam problém s chovem kingú nikdy jsem nepodsazoval a mam po 6 holoubatech od paru za sezonu

25.9.2009 07:06

lucan napsal(a):
Ja osobně nemam problém s chovem kingú nikdy jsem nepodsazoval a mam po 6 holoubatech od paru za sezonu

6ks od 1páru kingů (úspěch) a 14 ks od 1 páru texanů je kapánek rozdíl

25.9.2009 07:46
slapetka

XXX.XXX.158.34

slapetka napsal(a):
Ahoj,

Díky všem za rady. Po přečtení fóra jsem zúžil svůj výběr mezi texany a kaliforňáky. Zde jsem se dočetl, že texani se až tolik nevěnují o svá mláďata. Co je na tom pravdy?

25.9.2009 15:38
lucan

XXX.XXX.248.253

lupus4 napsal(a):
6ks od 1páru kingů (úspěch) a 14 ks od 1 páru texanů je kapánek rozdíl

A to na těch vajíčkaš sedite i doma ne

25.9.2009 18:42
incas

XXX.XXX.176.150

slapetka napsal(a):
Díky všem za rady. Po přečtení fóra jsem zúžil svůj výběr mezi texany a kaliforňáky. Zde jsem se dočetl, že texani se až tolik nevěnují o svá mláďata. Co je na tom pravdy?

Vážený příteli,z vašeho dotazu není jasné,zda máte nějaké výstavní a šlechtitelské ambice,nebo zda chcete chovat holuby pouze na produkci jatečných holoubat.To zásadně ovlivní výběr plemene,popřípadě plemen.Na produkci jatečných holoubat bych raději volil párování jedinců různých plemen,např.holuba giganta,a holubici texana,nebo obráceně.Kříženci rostou a vyspívají rychleji než čistokrevná holoubata uváděných plemen,u kterých to již s tou užitkovostí vlivem příbuzenské plemenitby a mnoha dalších vlivů není zdaleka tak slavné.Přeji dobrou volbu.Jirka Suda.

25.9.2009 19:29
pekol

XXX.XXX.50.230

incas napsal(a):
Vážený příteli,z vašeho dotazu není jasné,zda máte nějaké výstavní a šlechtitelské ambice,nebo zda chcete chovat holuby pouze na produkci jatečných holoubat.To zásadně ovlivní výběr plemene,popřípadě plemen.Na produkci jatečných holoubat bych raději volil párování jedinců různých plemen,např.holuba giganta,a holubici texana,nebo obráceně.Kříženci rostou a vyspívají rychleji než čistokrevná holoubata uváděných plemen,u kterých to již s tou užitkovostí vlivem příbuzenské plemenitby a mnoha dalších vlivů není zdaleka tak slavné.Přeji dobrou volbu.Jirka Suda.

Mám priateľa, ktorý je už viac rokov na dôchodku a mal vážne zdravotné problémy. Musí držať riadnu diétu, takže chová králiky a holuby - vyslovene na mäso. Skúšal viacero plemien, ale podľa neho sú na tento účel najlepšie krížence. Má napr. krížencov texan x rys a podobne. Nič proti tomu, ale, čo je to za holubník keď na ňom nie je aspoň pár krásnych holubov, ktoré sú ozdobov holubníka, dvora a možno aj výstavy . Odporúčam trocha kombinovať. Peter

1.10.2009 08:11
slapetka

XXX.XXX.158.34

slapetka napsal(a):
Ahoj,

Poslední věc, která by mě zajímala, jak vysoko masná plemena holubů vylítnou? Jde o to, že mám budníky v holubníku postavené až ke stropu, tedy 2m vysoko.. Nebudou mít problém holuby do této výšky vylétnout?

Přidejte reakci

Přidat smajlík