Chovám holuby a jedným plemien, ktoré využívam hlavne ako krmičov sú Košoá.
Je to staré francúzske plemeno. A v čom mám problém ? Na holubníku mám veľa holubov vo farbe modré bronzovo šupinaté. Teraz mám 5 mláďat, ktoré sú vo farbe rozriedená bronzová, teda sírová ! S í r o v á - pre mňa je tento termín otrasný, prevzal sa asi otrocky z nemčiny - sulfur. Inák, prečo by nemohli byť tieto farby bronzová - červená a sírová - žltá. Zrútil by sa svet ? V krajine pôvodu Košoá - vo Francúzsku, si z toho ťažkú hlavu asi nerobia. Predsa sú veľkí ! Možno postupne zmenia názory, ale u nich je holub modrý bronzovo šupinatý uvedený ako Bleu Maillé Rouge. Pričom farba Rouge je podľa slovníka červená. a Jaune žltá a nie sírová.
Asi som staromódny .
Čo na na to priatelia "farbičkári" ? ďakujem za názory, jedno aké. Peter
Fotky pridám cez víkend.
pekol
napsal(a):
Chovám holuby a jedným plemien, ktoré využívam hlavne ako krmičov sú Košoá.
Je to staré francúzske plemeno. A v čom mám problém ? Na holubníku mám veľa holubov vo farbe modré bronzovo šupinaté. Teraz mám 5 mláďat, ktoré sú vo farbe rozriedená bronzová, teda sírová ! S í r o v á - pre mňa je tento termín otrasný, prevzal sa asi otrocky z nemčiny - sulfur. Inák, prečo by nemohli byť tieto farby bronzová - červená a sírová - žltá. Zrútil by sa svet ? V krajine pôvodu Košoá - vo Francúzsku, si z toho ťažkú hlavu asi nerobia. Predsa sú veľkí ! Možno postupne zmenia názory, ale u nich je holub modrý bronzovo šupinatý uvedený ako Bleu Maillé Rouge. Pričom farba Rouge je podľa slovníka červená. a Jaune žltá a nie sírová.
Asi som staromódny .
Čo na na to priatelia "farbičkári" ? ďakujem za názory, jedno aké. Peter
Fotky pridám cez víkend.
Mladá holubica, sírová šupinatá
pekol
napsal(a):
Detail krídla
Dve sírovo šupinaté mláďatá, mne sa tá farba zdá byť žltá, ale nevadí,
pekol
napsal(a):
Dve sírovo šupinaté mláďatá, mne sa tá farba zdá byť žltá, ale nevadí,
Pre porovnanie bronzové (červené ?), staršia holubica