Dánský rejdič vs. Maďarská straka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2010 11:44
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý den,přikládám foto k nemoderované diskuzi.Zdroj internet.
1.maďarský rejdič straka ( plemeno chované dříve u nás pod názvem dánská staka )

10.1.2010 11:45
incas

XXX.XXX.176.150

incas napsal(a):
Dobrý den,přikládám foto k nemoderované diskuzi.Zdroj internet.
1.maďarský rejdič straka ( plemeno chované dříve u nás pod názvem dánská staka )

2. maďarský rejdič straka

10.1.2010 11:46
incas

XXX.XXX.176.150

incas napsal(a):

3. dánský rejdič straka

10.1.2010 11:47
incas

XXX.XXX.176.150

incas napsal(a):
3. dánský rejdič straka

4. dánský rejdič straka

10.1.2010 14:26
zajdaps

XXX.XXX.166.16

incas napsal(a):

Dobrý den, nechováte náhodou Maďarské straky? Děkuji za odpověď Petr S.

10.1.2010 14:41
incas

XXX.XXX.176.150

zajdaps napsal(a):
Dobrý den, nechováte náhodou Maďarské straky? Děkuji za odpověď Petr S.

Po několika letech jsem se k nim vrátil.Mám je jako chůvy ke krátkozobým rejdičům.Jirka.

10.1.2010 19:03
zajdaps

XXX.XXX.166.16

incas napsal(a):
Po několika letech jsem se k nim vrátil.Mám je jako chůvy ke krátkozobým rejdičům.Jirka.

Neprodával jste loni v únoru 3 černé kusy a 1 myšovou holubici? V jakých barevných rázech je držíte?

11.1.2010 21:49
incas

XXX.XXX.176.150

zajdaps napsal(a):
Neprodával jste loni v únoru 3 černé kusy a 1 myšovou holubici? V jakých barevných rázech je držíte?

Ne,to jsem nebyl já.Zatím mám pár kusů v různých barvách kromě modré.Mám v plánu je rozchovat tak na deset párů.

12.1.2010 00:12
kolovrat

XXX.XXX.161.252

incas napsal(a):

Milý příteli, pokud toto považujete za Dánské straky, tak se vůbec nesnažte je rozchovávat (jak píšete). Mají naprosto netypické hlavy a oči!! Vím o čem mluvím, sám jsem je dlouho choval. Přikládám snímek DS jak má vypadat.

12.1.2010 00:18
kolovrat

XXX.XXX.161.252

kolovrat napsal(a):
Milý příteli, pokud toto považujete za Dánské straky, tak se vůbec nesnažte je rozchovávat (jak píšete). Mají naprosto netypické hlavy a oči!! Vím o čem mluvím, sám jsem je dlouho choval. Přikládám snímek DS jak má vypadat.

a ještě jeden. Pozor také na lesk. Musí být červený!!

12.1.2010 08:24
janci

XXX.XXX.36.188

kolovrat napsal(a):
a ještě jeden. Pozor také na lesk. Musí být červený!!

Dobry den,

suhlasim s panom chovatelom Kolovratnikom. Na vysvetlenie o pouzivani inych plemien kvoli kresbam a za kazdu cenu mat narodne plemeno, su jednoznacne madarski chovatelia dlhodobo v tomto "experti". Napr. Madarsky obor, turecke plemeno

12.1.2010 08:33
janci

XXX.XXX.36.188

janci napsal(a):
Dobry den,

suhlasim s panom chovatelom Kolovratnikom. Na vysvetlenie o pouzivani inych plemien kvoli kresbam a za kazdu cenu mat narodne plemeno, su jednoznacne madarski chovatelia dlhodobo v tomto "experti". Napr. Madarsky obor, turecke plemeno

Mimochodom pred viacerymi rokmi na narodnej madarskej vystave v Nyiredyhaza boli vystavene farebne variety budapestanskych letunov v rekordnom pocte vyse tucta!

Standard figury 2/3 nesplnali, boli to volierove hybridy o lietani nehovorim...

12.1.2010 11:52
1372006

XXX.XXX.212.239

janci napsal(a):
Mimochodom pred viacerymi rokmi na narodnej madarskej vystave v Nyiredyhaza boli vystavene farebne variety budapestanskych letunov v rekordnom pocte vyse tucta!

Standard figury 2/3 nesplnali, boli to volierove hybridy o lietani nehovorim...

Dánska straka je elegantné plemeno s krásnou postavou a ešte krajšou kresbou. Snáď ešte výraznejšia je anglická straka, ale tú u nás asi nikto nechová. Maďarská straka je samostatné plemeno, jednoduchších telesných tvarov, ale i tie majú svoje klady. Nezazlievajte to našim južným susedom, že si vytvorili takéto národné plemeno. Na rozdiel od nás, chcú mať niečo svoje. Poväčšine ich používajú ako krmiče pre krátkozobé plemená. Krížiť straky ako plemená by bola katastrófa.

12.1.2010 11:58
zajdaps

XXX.XXX.156.136

incas napsal(a):
Ne,to jsem nebyl já.Zatím mám pár kusů v různých barvách kromě modré.Mám v plánu je rozchovat tak na deset párů.

Zastal bych se pana Sudy, debatu jsme vedli o Madarských strakách nikoliv o Danských strakách

12.1.2010 17:38
incas

XXX.XXX.176.150

1372006 napsal(a):
Dánska straka je elegantné plemeno s krásnou postavou a ešte krajšou kresbou. Snáď ešte výraznejšia je anglická straka, ale tú u nás asi nikto nechová. Maďarská straka je samostatné plemeno, jednoduchších telesných tvarov, ale i tie majú svoje klady. Nezazlievajte to našim južným susedom, že si vytvorili takéto národné plemeno. Na rozdiel od nás, chcú mať niečo svoje. Poväčšine ich používajú ako krmiče pre krátkozobé plemená. Krížiť straky ako plemená by bola katastrófa.

Vážení přátelé,jako chůvy používám maďarské straky.Jak má vypadat dánská straka vím,ty nechovám.Foto jsem dal pouze na porovnání,napsal jsem to k první fotografii,těm pozornějším to jistě neušlo.Cílem mého příspěvku bylo názorné foto k příspěvku na nemoderované diskuzi,nic víc,nic míň.A že je maďarská straka rejdič jednoduchých tvarů to je jasné.Jinak by jí nechovali mnozí chovatelé krátkozobých holubů,kde plní právě svou jednoduchostí a vitalitou funkci bezvadných krmičů.S pozdravem Jirka Suda.

6.3.2011 13:56
texan.sk

XXX.XXX.36.202

Zdravím!
Má nieto na predaj kvalitné Dánske rejdiče ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík